Firefox personaliseren - Een overzicht van opties voor aanpassen

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox is gemaakt met de gedachte dat aanpassingen mogelijk zijn. Hier wordt uitgelegd hoe u Firefox kunt laten werken zoals u dat wilt - functies toevoegen, de werking aanpassen, en het synchroon houden ervan met uw mobiele apparaat.

Functies toevoegen met add-ons

Add-ons zijn een soort kleine apps die u kunt installeren, waarmee toeters en bellen aan Firefox worden toegevoegd. Er zijn add-ons die van alles kunnen, zoals prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken of naar muziek luisteren.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Hier kunt u allerlei add-ons bekijken of ernaar zoeken. Als u meer over een add-on wilt lezen, klikt u gewoon op. Daarna kunt u op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om de add-on te installeren.

Add-ons Win1 Add-ons Mac1 Add-ons Lin1

Voor meer info, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Stijl toevoegen - een thema gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen

Pas Firefox aan naar uw eigen stijl! Maak een keuze uit duizenden thema’s, ontwikkeld door gebruikers uit de hele wereld. Met een eenvoudige klik verfraait u uw browser zoals u dat wilt.

Themes - Win1

Voor meer info, zie Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen.

Sociale functies toevoegen met Firefox-services

Houd contact met vrienden, lees de verhalen die mensen vertellen en doe meer met Firefox-services. Via services kunt u de functies van een website zoals Facebook rechtstreeks in Firefox integreren.

Plug-ins gebruiken om audio, video, spellen en meer af te spelen

Plug-ins zijn kleine stukjes software van derden, zoals de Adobe Flash Player of Apple’s Quicktime.

Omdat plug-ins browsers kunnen laten crashen of beveiligingsrisico’s kunnen vormen als ze verouderen, kunt u ons handige hulpmiddel gebruiken om ervoor te zorgen dat ze up-to-date blijven:

Uw interface aanpassen

De interface van Firefox is zo eenvoudig en intuïtief mogelijk ontworpen. Maar omdat iedereen zijn eigen wensen heeft, kunt u deze altijd naar de gewenste vorm aanpassen.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt een leeg gedeelte van de tabbladenstrook en selecteer Aanpassen…. Het venster Werkbalk aanpassen wordt geopend.

Toolbars - win2 Toolbars - mac2 Toolbars - lin2

Lees meer op Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Synchroon blijven

Sync maakt naadloos verbinding tussen Firefox op uw desktop en Firefox op uw mobiele apparaat, zodat u eenvoudig toegang hebt tot uw navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, bladwijzers en zelfs open tabbladen, ongeacht het apparaat dat u gebruikt.

Deel dit artikel: http://mzl.la/16W2Yf1