Firefox opent herhaaldelijk lege tabbladen of vensters nadat u op een koppeling klikt

Firefox kan herhaaldelijk nieuwe, lege tabbladen of vensters openen nadat u op een koppeling klikt, waardoor u wordt gedwongen Firefox af te sluiten. Als u Firefox de keer daarna start en de vorige sessie wordt hersteld, kunnen dezelfde naamloze tabbladen of lege vensters worden geopend. Dit artikel beschrijft wat u kunt doen als u dit probleem ervaart.

Noot: doorgaans gebeurt dit doordat u ervoor hebt gekozen om Firefox te gebruiken als de toepassing die altijd voor het openen van een bepaald bestandstype wordt gebruikt.

De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

Een nieuwe Firefox-sessie starten

Mogelijk wordt u gedwongen Firefox af te sluiten als herhaaldelijk meerdere tabbladen of vensters worden geopend. Firefox bevat een functie voor sessieherstel, die uw vensters en tabbladen van de vorige sessie herstelt na een crash of onverwacht afsluiten.

Dezelfde groep tabbladen of vensters kan opnieuw worden geopend wanneer u Firefox de keer erna start, waardoor u wordt gedwongen Firefox opnieuw te sluiten. Als u een pagina met de titel Sessie herstellen ziet (‘Sorry. We hebben problemen bij het terugzetten van uw pagina’s.’) wanneer u Firefox opnieuw start, klik dan op de knop Nieuwe sessie starten om een nieuwe sessie te starten en volg daarna de onderstaande instructies om het probleem te verhelpen.

Het type actie voor een inhoudstype wijzigen

Mogelijk kunt u het probleem verhelpen door naar het inhoudstype te zoeken dat is ingesteld om Firefox te gebruiken en daarna de actie te wijzigen, volgens deze stappen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Ga in het paneel Algemeen naar de sectie Bestanden en toepassingen en bekijk de items voor Inhoudstype onder Toepassingen.
  3. Als u weet welk item in de kolom Inhoudstype het probleem veroorzaakt, selecteer het dan. Typ anders Firefox gebruiken in het veld Zoeken. De lijst zal alleen items weergeven die zijn ingesteld op ‘Firefox gebruiken’.
    Fx61ApplicationsUseFirefox
  4. Selecteer elk inhoudstype met een probleem en kies een nieuwe actie vanuit het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie. Als u niet zeker weet welke actie u moet kiezen, kies dan Altijd vragen.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Noot: een problematisch inhoudstype Portable Document Format (PDF) dient te worden ingesteld op Openen in Firefox als u pdf-bestanden in Firefox wilt bekijken, zelfs als Firefox het standaardprogramma om pdf-bestanden te openen in Windows is.

Voor algemene informatie over inhoudstypen, zie Bestandstypes en downloadacties in Firefox beheren.

Acties voor alle inhoudstypen herinitialiseren

Als de voorgaande stappen het probleem niet hebben verholpen, of als u het item dat het probleem veroorzaakt niet in lijst Toepassingen kunt vinden, zult u de standaardacties voor alle inhoudstypen moeten herinitialiseren en aangepaste instellingen moeten verwijderen door Firefox op te frissen. Lees voor meer info Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.

Controleren op malware

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, of als Firefox meerdere vensters of tabbladen met ongewenste inhoud opent, is het mogelijk dat uw systeem is geïnfecteerd door malware. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.