Firefox doet lang over het opstarten

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 18221
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft een aantal oorzaken van een lange opstarttijd en stappen die u kunt nemen om dit te verbeteren.

De startpagina wijzigen

Problemen met een website kunnen ervoor zorgen dat Firefox lang doet over het opstarten. Probeer uw startpagina van Firefox te wijzigen naar de standaard startpagina of een blanco startpagina. Zie De startpagina instellen voor instructies.

• Als u Firefox zo instelt dat uw vensters en tabbladen van de vorige sessie worden getoond, vink dan Tabbladen niet laden tot geselecteerd in het paneel Algemeen van het venster OptiesVoorkeuren aan, zodat bij het opstarten alleen het laatst geselecteerde tabblad wordt geladen.probeer dan tabbladgroepen te gebruiken, zodat alleen websites in de zichtbare tabbladgroep als eerste worden geladen.

Uw antivirussoftware controleren

Firefox leest een aantal bestanden tijdens het opstarten. Sommige antivirussoftware kan intensieve scans van deze bestanden uitvoeren en toegang ertoe blokkeren totdat deze scans zijn voltooid. Als het probleem is begonnen na het installeren, bijwerken of opnieuw configureren van uw antivirussoftware, neem dan contact op met de softwareleverancier voor assistentie.

Problemen met extensies of thema’s oplossen

Firefox laadt extensies tijdens het opstarten, en veel extensies voegen opstarttaken toe. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor stappen die u kunt nemen om vast te stellen welke extensie het probleem mogelijk veroorzaakt.

Windows optimaliseren

Versnel Windows en laat uw computer beter werken. Zie Windows 7 optimaliseren voor betere prestaties, waarin een aantal aanbevelingen ook van toepassing zijn op andere Windows-versies.

Windows Update gebruiken om een patch van Microsoft te installeren

Deze sectie is alleen van toepassing op Windows 7 of Windows Server 2008 R2.

Microsoft heeft de aanbevolen update KB2505438 uitgegeven, die langzame opstartprestaties in Firefox verhelpt wanneer HW-versnelling is ingeschakeld. Om er zeker van te zijn dat u deze update hebt geïnstalleerd:

1. Klik in Windows op Small Vista Logo en selecteer Alle programma’s, gevolgd door Windows Update. Het venster Windows Update zal worden geopend.
  2. Klik op de koppeling “Controleren op updates” en wacht totdat dit is voltooid.
    • Als er geen updates beschikbaar zijn, hebt u deze KB-update geïnstalleerd. Ga verder naar de volgende sectie.
  3. Klik op “n optionele updates zijn beschikbaar”. Het paneel Beschikbare updates bekijken zal verschijnen.
  4. Klik op “Optioneel” en zoek in de lijst naar KB2505438.
    • Als u de KB-update niet kunt vinden, hebt u deze geïnstalleerd. Ga verder naar de volgende sectie.
  5. Vink deze aan en klik op OK om het paneel Beschikbare updates bekijken te sluiten.
  6. Klik op Updates installeren.
  7. Herstart uw computer.
  8. Start Firefox en controleer of de browser sneller wordt geladen.

Overige oplossingen

Als de bovenstaande suggesties de opstarttijd van Firefox niet aanzienlijk verkorten, zie dan Basic troubleshooting voor andere stappen die u kunt nemen om het probleem te verhelpen.