FAQ over add-ons en extensies

Wat is een add-on?

Add-ons zijn extensies en andere toevoegingen die nieuwe functionaliteiten aan Thunderbird toevoegen of de vormgeving ervan wijzigen. Thunderbird bevat een open, uitbreidbare ontwerp- en programma-architectuur. Hierdoor kunnen mensen “add-ons” voor Thunderbird maken.

Wie maakt add-ons?

Add-ons worden meestal gemaakt door Mozilla-vrijwilligers, geen Mozilla-personeelsleden (hoewel sommige personeelsleden in hun vrije tijd add-ons maken). Over het algemeen is Mozilla echter niet direct betrokken bij de ontwikkeling van add-ons. Ook is Mozilla niet verantwoordelijk voor de ondersteuning van add-ons, ondanks dat Mozilla de hosting verzorgt van een website waarop ontwikkelaars hun add-ons kunnen verspreiden, en Mozilla de add-ons die via die website worden verspreid beoordeelt. Als u hulp nodig hebt bij een add-on, dient u contact op te nemen met de maker van de add-on.

Waar kan ik add-ons verkrijgen?

De meeste add-ons voor Thunderbird worden verspreid via de Mozilla-add-ons-website (hoewel add-onmakers hun add-ons op iedere gewenste manier kunnen verspreiden). U kunt de add-ons-website doorzoeken en verkennen via een webbrowser. Ook kunt u de Thunderbird-interface gebruiken (via Extra | Add-ons) om add-ons te verkennen.

Hoe installeer ik een add-on?

Er zijn twee manieren waarop u add-ons kunt installeren: vanuit Thunderbird en buiten Thunderbird om.

Add-ons installeren buiten Thunderbird om (bv. via een webbrowser als Firefox):

1. Download de add-on naar uw computer, tenzij u deze al hebt opgeslagen.
  2. Open Extra | Add-ons in Thunderbird.
  3. Klik op de knop Installeren… in de linkeronderhoek.Klik op het “gereedschapspictogram” in de rechterbovenhoek links van het zoekveld en klik daarna op Add-on installeren via bestand….
  4. Blader naar de locatie van het add-on-installatiebestand, selecteer het en klik op Openen.
  5. Klik op Nu installeren zodra de knop beschikbaar is.
    • Add-ons die afkomstig zijn van https://addons.mozilla.org/ zijn beoordeeld door Mozilla.
    • Als de auteur is geverifieerd, zal zijn of haar naam worden weergegeven.
  6. Herstart Thunderbird om uw wijzigingen te voltooien.

Add-ons installeren vanuit Thunderbird:

1. Ga naar Extra | Add-ons.
  2. Klik op Add-ons verkrijgen.
  3. Typ de naam of trefwoorden van de gewenste add-on in het zoekveld en klik op het vergrootglaspictogram (of druk op ReturnEnter).
  4. Selecteer de gewenste add-on in de lijst met resultaten.
  5. Klik op Toevoegen aan Thunderbird….
  6. Klik op Nu installeren zodra de knop beschikbaar is.
    • Add-ons die afkomstig zijn van https://addons.mozilla.org/ zijn beoordeeld door Mozilla.
    • Als de auteur is geverifieerd, zal zijn of haar naam worden weergegeven.
  7. Herstart Thunderbird om uw wijzigingen te voltooien.

Hoe configureer ik add-ons?

Niet alle add-ons bevatten instelbare opties. Als ze dit wel hebben, is het aan de ontwikkelaar van de add-on om te bepalen hoe gebruikers deze opties kunnen benaderen. Vaak zullen ontwikkelaars een optie voor hun add-on beschikbaar maken in het menu Extra van Thunderbird. Wend u tot de instructies of documentatie van de add-on, die zich waarschijnlijk op de pagina bevinden waarvandaan u de add-on hebt gedownload.

Wat als mijn add-on niet werkt?

Neem voor ondersteuning contact op met de ontwikkelaar van de add-on.

Hoe zie ik welke add-ons er zijn geïnstalleerd?

Selecteer Extra | Add-ons in het menu om te zien welke add-ons er al in Thunderbird zijn geïnstalleerd. Geïnstalleerde add-ons worden weergegeven in de panelen Extensies, Thema’s en Plug-ins.

Hoe werk ik een add-on bij?

Selecteer Extra | Add-ons in het menu en controleer daarna de panelen Extensies, Thema’s en Plug-ins om te zien of er een update voor een add-on beschikbaar is. Als er een update beschikbaar is, zal dit in de lijst met add-ons worden vermeld.

U kunt Thunderbird ook dwingen om te controleren op updates. Selecteer Extra | Add-ons in het menu. In elk van de panelen Extensies, Thema’s en Plug-ins bevindt zich een knop Updates zoeken.

Hoe kan ik een add-on uitschakelen of de-installeren?

1. Open Extra | Add-ons in Thunderbird.
  2. Selecteer uw add-on in het paneel Extensies, Thema’s of Plug-ins.
  3. Klik op Uitschakelen om het laden van de add-on tegen te gaan (zonder de add-on te verwijderen). Als alternatief kunt u op De-installeren klikken om de add-on volledig van uw systeem te verwijderen.
  4. Herstart Thunderbird.

Hoe maak/ontwikkel ik een add-on?

Mogelijk vindt u informatie over ontwikkeling van add-ons op de Extensions-pagina (en) van het Mozilla Developer Network (MDN). MDN heeft een gids over extensieontwikkeling (en).

Deel dit artikel: <a href="http://mzl.la/1ApHkLB">http://mzl.la/1ApHkLB</a>