Het DigiNotar-CA-certificaat verwijderen

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Mozilla heeft vernomen dat een frauduleus SSL-certificaat voor websites dat toebehoort aan Google is uitgegeven door DigiNotar. Dit is geen Firefox-specifieke kwestie en het certificaat is nu ingetrokken, waardoor de meeste gebruikers zijn beschermd.

Om u verder te beschermen heeft Mozilla een update voor Firefox uitgebracht. Werk Firefox zo spoedig mogelijk bij door de stappen in het artikel Firefox bijwerken te volgen.

U kunt dit certificaat in elke willekeurige versie van Firefox handmatig verwijderen via deze stappen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

2. Klik op het paneel Geavanceerd
  3. Selecteer het tabbladEncryptie
  4. Klik op Certificaten bekijken
  5. Selecteer het tabblad Organisaties in het venster Certificatenbeheerder
  6. Scroll omlaag naar DigiNotar en selecteer DigiNotar Root CA
  7. Klik op Verwijderen of wantrouwen…
  8. Klik op OK om het verwijderen te bevestigen
    • Omdat het certificaat is “ingebouwd”, zal het worden wantrouwd, maar niet verwijderd. Wantrouwen van het certificaat heeft hetzelfde effect als het verwijderen ervan.

diginotar-win-1

diginotar-mac-1

diginotar-lin-1

Deze aardige mensen hebben dit artikel helpen schrijven: Tonnes, mzz. U kunt ook helpen - lees hier hoe.