Bescherming tegen volgen in Firefox voor iOS

Deze functie vereist iOS versie 11: zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS gebruikt om deze functie te kunnen gebruiken.

Firefox voor iOS bevat een functie Bescherming tegen volgen die een door Disconnect aangeboden lijst gebruikt voor het herkennen en blokkeren van volgers (‘trackers’). In- of uitschakelen van Bescherming tegen volgen is eenvoudig, en u kunt dit ook voor individuele websites doen.

Bescherming tegen volgen in- of uitschakelen

Omwille van extra privacy is Bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld. Als u het voor alle websites wilt in- of uitschakelen via één tik:

tracking protection menu

1. Tik op de menuknop aan de onderkant van het scherm op uw iPhone of rechtsboven in het scherm op uw iPad. (Mogelijk dient u helemaal naar de bovenkant van de pagina te scrollen voordat de menuknop verschijnt.)
  2. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen volgen om het in of uit te schakelen. switchonios

Bescherming tegen volgen alleen voor bepaalde websites uitschakelen

Door uw vinger op de URL-balk te houden of op het schildpictogram te tikken, kunt u zien hoeveel trackers een website heeft, en ervoor kiezen Bescherming tegen volgen alleen voor bepaalde websites uit te schakelen.

whitelist tracking protection

1. Houd uw vinger op het schildpictogram FirefoxShieldIcon of de URL-balk.
  2. Tik op Bescherming tegen volgen. Een paneel toont de soorten trackers op die pagina.
  3. Tik om Bescherming tegen volgen in of uit te schakelen.

Bescherming tegen volgen tijdelijk uitschakelen voor een website

Als u problemen ondervindt bij het laden van een website, kunt u Bescherming tegen volgen snel en tijdelijk uitschakelen voor het huidige tabblad door uw vinger op de knop voor vernieuwen te houden. refresh ios

Bescherming tegen volgen uit- of inschakelen in normale of privémodus

Volg deze stappen om het in normale of in privémodus uit of in te schakelen.

1. Tik op de menuknop aan de onderkant van het scherm op uw iPhone of rechtsboven in het scherm op uw iPad. (Mogelijk dient u helemaal naar de bovenkant van de pagina te scrollen voordat de menuknop verschijnt.)
  2. Tik op het pictogram Instellingen in het menupaneel aan de onderkant van het scherm. (Mogelijk dient u eerst naar het volgende paneel te vegen.)
  3. Scroll naar de sectie Privacy en tik op Bescherming tegen volgen.

tracking protection ios
  4. Tik op de schakelaar naast de modus die u wilt wijzigen (blauw betekent ingeschakeld):
    • Normale navigatiemodus: Bescherming tegen volgen tijdens normaal surfen uit- of inschakelen.
    • Privénavigatiemodus: Bescherming tegen volgen alleen voor privétabbladen uit- of inschakelen.
Lees hier meer over volgens en de standaarden die Disconnect gebruikt om deze lijst samen te stellen. Lees hier meer over de door Firefox voor iOS gebruikte lijsten voor Bescherming tegen volgen.