Navigatiegeschiedenis wissen in Firefox voor iOS

Firefox slaat pagina’s die u hebt bezocht in uw geschiedenis op terwijl u op internet surft. Volg deze stappen om uw navigatiegeschiedenis te verwijderen.

Uw recente geschiedenis wissen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Selecteer Geschiedenis op het paneel om uw bezochte websites te bekijken.
  3. Tik in de linkerbenedenhoek op het afvalbakpictogram trash icon fx iOS.
  4. Kies uit de volgende periodes om te wissen:
  • Vandaag
  • Vandaag en gisteren
  • Alles

Specifieke websites uit uw geschiedenis wissen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Selecteer Geschiedenis op het paneel om uw bezochte websites te bekijken.
  3. Veeg de website die u uit uw geschiedenis wilt verwijderen naar rechts en tik op Verwijderen.
Noot: hiermee worden geen websitegegevens of aanmeldingen verwijderd. Zie het volgende gedeelte om dat te doen.

Individuele websitegegevens wissen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik in de sectie Privacy op Gegevensbeheer.
  4. Tik op Websitegegevens.
  5. Tik op de website die u wilt wissen of selecteer Meer tonen om de website te zoeken die u wilt wissen.
  6. Selecteer onderaan de lijst Items wissen.

Privégegevens wissen

1. Tik aan de onderkant van het scherm op de menuknop (het menu bevindt zich rechtsboven als u een iPad gebruikt):
    Firefox iOS menu bar

2. Tik op Instellingen in het menupaneel.
  3. Tik in de sectie Privacy op Gegevensbeheer.
  4. Selecteer onderaan de lijst Privégegevens wissen om alle websitegegevens te wissen.
Voorzichtig: deze actie wist al uw privégegevens en kan niet ongedaan worden gemaakt.

Items wissen uit de sectie Onlangs bezocht op de startpagina

1. Houd op uw iOS-startpagina een item in de sectie Onlangs bezocht ingedrukt om een een contextmenu te openen.
  2. Tik op het pictogram fx icon cancel download Verwijderen om de specifieke pagina en alle gerelateerde metadata uit uw geschiedenis te verwijderen.

Welke soorten gegevens kan ik verwijderen?

• Navigatiegeschiedenis: adressen en gebufferde tekst voor websites die u hebt bezocht. Als u dit wist, worden deze websites verwijderd uit uw Topwebsites op uw Firefox-startpagina. U kunt ook individuele items verwijderen uit de sectie Onlangs bezocht op uw startpagina.
  • Buffer: delen van webpagina’s die zijn opgeslagen in de browser, zodat ze sneller worden geladen de volgende keer dat u deze bezoekt.
  • Cookies: bestanden die informatie bevatten over uw bezoek aan een website, inclusief websitevoorkeuren en gebruikersinformatie.
  • Offline websitegegevens: bestanden die een website opslaat op uw apparaat (als u dit hebt toegestaan), zodat u deze offline kunt blijven gebruiken.
  • Bescherming tegen volgen: websites die als uitzonderingen voor Bescherming tegen volgen hebt opgegeven.
  • Opgeslagen aanmeldingen: opgeslagen gebruikersnaam- en wachtwoordgegevens beheren.