Bescherming tegen volgen in Firefox voor Android

Volgen (‘tracking’) refereert doorgaans aan het verzamelen van de navigatiegegevens van een persoon op meerdere websites. De functie Bescherming tegen volgen in Firefox voor Android gebruikt een door Disconnect aangeboden lijst voor het herkennen en blokkeren van volgers.

Lees meer over volgen en de standaarden die Disconnect gebruikt om deze lijst samen te stellen. Lees meer over de door Firefox voor Android gebruikte lijsten voor Bescherming tegen volgen.

Bescherming tegen volgen in Privénavigatie

Als u een privétabblad in Firefox voor Android opent, is Bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld.

Als u een webpagina met volgers bezoekt, verschijnt een schildpictogram tracking protection icon fxos in de adresbalk om te laten weten dat Firefox actief volgers op die pagina blokkeert.

tracking protection 57 tracking protection icon 42

Bescherming tegen volgen op een bepaalde pagina uitschakelen

Als u zich op een website bevindt en u wilt de pagina bekijken waarbij volgen is ingeschakeld, kunt u Bescherming tegen volgen uitschakelen door deze stappen te volgen:

1. Tik op het schildpictogram tracking protection icon fxos in de adresbalk om het Beheercentrum te zien.
  2. Tik op Bescherming uitschakelen om Bescherming tegen volgen uit te zetten.
  3. Er verschijnt een rode streep door het schild tracking protection off fxos zodra Bescherming tegen volgen is gedeactiveerd.

Herhaal de bovenstaande stappen om het Beheercentrum te openen en tik op Bescherming inschakelen om Bescherming tegen volgen weer in te schakelen.

Instellingen voor Bescherming tegen volgen in Privénavigatie wijzigen

Bescherming tegen volgen is standaard ingeschakeld in Privénavigatie, maar u kunt dit continu inschakelen, of voor alle pagina’s uitschakelen.

1. Tik op de menuknop (onder het scherm of in de rechterbovenhoek van de browser op sommige apparaten).
  2. Tik op Instellingen, gevolgd door Privacy.
  3. Maak een keuze tussen de volgende opties:
    • Ingeschakeld: zet Bescherming tegen volgen aan voor alle tabbladen.
    • Ingeschakeld in Privénavigatie: zet bescherming tegen volgen alleen aan als u Privénavigatie gebruikt.
    • Uitgeschakeld: zet Bescherming tegen volgen continu uit.

Voor aanvullende privacy is Bescherming tegen volgen standaard ingeschakeld in Privénavigatie. Volg deze stappen om het op alle pagina’s die u bezoekt uit te schakelen:

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser).
  2. Tik op Instellingen, gevolgd door Privacy.
  3. Verwijder het vinkje naast Bescherming tegen volgen om dit uit te schakelen.

Herhaal deze stappen en plaats een vinkje om Bescherming tegen volgen weer in te schakelen.