Een back-up van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten

(Doorgestuurd vanaf Een back-up van uw gegevens maken)

Mozilla Firefox bewaart al uw persoonlijke instellingen, zoals bladwijzers, wachtwoorden en extensies in een profielmap op uw computer, op een locatie die gescheiden is van het Firefox-programma. Dit artikel legt uit hoe u een back-up van uw profiel kunt maken, deze kunt terugzetten, of uw profiel naar een nieuwe locatie of computer kunt verplaatsen.

De locatie van uw profielmap bepalen

De standaardlocatie van het Firefox-profiel is %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\.

• %APPDATA% is een verkorte notatie voor de map C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Roaming\C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Application Data\, die afhankelijk is van de naam van uw Windows-gebruikersaccount.

De standaardlocatie van het Firefox-profiel is ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/xxxxxxxx.default/.

De standaardlocatie van het Firefox-profiel is ~/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default/.

• xxxxxxxx stelt een willekeurige reeks van 8 tekens voor.

U kunt uw profielmap vinden via de volgende instructies:

1. Klik op de Windows-knop Starten en typ de tekst %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in het zoekveld onder in het menu Starten, zonder op Enter te drukken.
  2. Boven in het menu Starten zal een lijst met profielen verschijnen. Klik op een willekeurig profiel (bv. xxxxxxxx.default) om het te openen met Windows Verkenner.

1. Klik op de Windows-knop Start en selecteer Uitvoeren….

2. Typ de tekst %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in en klik vervolgens op OK.

Windows Verkenner opent de map Profiles, die een map voor elk profiel bevat.

1. Open de Charms en selecteer Zoeken.
  2. Zoek naar Uitvoeren in Apps.
  3. Selecteer Uitvoeren in de zoekresultaten. U wordt naar het bureaublad gebracht, waarin de app Uitvoeren is geopend.
  4. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in de app Uitvoeren en druk daarna op Enter. Windows Verkenner opent de map Profiles, die voor elk profiel een map bevat.
  1. Klik op het Finder-pictogram in het dock.
  2. Klik in de menubalk op het menu Ga en selecteer Ga naar map….
  3. Plak in het venster Ga naar map de tekst ~/Library/Application Support/Firefox/Profiles en klik daarna op Ga.
  4. Er wordt een venster geopend dat profielmappen bevat.
  5. Dubbelklik op de map met “default” in de naam om deze te openen.
  1. (Ubuntu) Klik op het menu Locaties in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Thuismap. Er zal een bestandsverkenner verschijnen.
  2. Klik op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden tonen als dit nog niet is aangevinkt.
  3. Dubbelklik op de map genaamd .mozilla.
  4. Dubbelklik op de map genaamd firefox. Uw profielmappen bevinden zich in deze map.

Een back-up van uw profiel maken

Om een back-up van uw profiel te maken sluit u eerst Firefox als het is geopend, en kopieert u daarna de profielmap naar een andere locatie.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Bepaal de locatie van uw profielmap, zoals hierboven uitgelegd.
  3. Ga één niveau omhoog ten opzichte van uw profielmap, d.w.z. naar %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/~/.mozilla/firefox/.
  4. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op uw profielmap (bv. xxxxxxxx.default) en selecteer Kopiëren.
  5. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de locatie van de back-up (bv. een USB-stick of een lege CD-RW-disc) en selecteer PlakkenItem plakken.

Een back-up van een profiel terugzetten

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Als uw bestaande profielmap en de map van de profielback-up dezelfde naam hebben, vervang dan eenvoudig de bestaande profielmap met de profielback-up en start vervolgens Firefox.
    Belangrijk: de namen van de profielmappen moeten exact overeenkomen om dit te laten werken, inclusief de willekeurige reeks van 8 tekens. Als de namen niet overeenkomen of als u een back-up terugzet naar een andere locatie, volg dan de onderstaande stappen.

Terugzetten naar een andere locatie

Als de namen van de profielmappen niet overeenkomen of als u een profiel wilt verplaatsen of terugzetten naar een andere locatie, doe dan het volgende:

1. Sluit Firefox volledig af, zoals hierboven uitgelegd.
  2. Gebruik de Firefox-profielbeheerder om een nieuw profiel aan te maken op de door u gewenste locatie en sluit vervolgens de profielbeheerder af.
    Noot: als u Firefox net op een nieuwe computer hebt geïnstalleerd, kunt u het standaardprofiel gebruiken dat automatisch wordt aangemaakt zodra u Firefox voor het eerst start, in plaats van een nieuw profiel aan te maken.
  3. Bepaal de locatie van de back-up van de profielmap op uw harde schijf of back-upmedium (bv. uw USB-stick).
  4. Open de back-up van de profielmap (bv. de back-up xxxxxxxx.default).
  5. Kopieer de hele inhoud van de back-up van de profielmap, zoals het bestand mimeTypes.rdf, het bestand prefs.js, de map bookmarkbackups etc.
  6. Bepaal de locatie van de nieuwe profielmap en open deze, zoals hierboven uitgelegd, en sluit Firefox af (wanneer geopend).
  7. Plak de inhoud van de profielmap waarvan u een back-up hebt in de nieuwe profielmap, waarbij u bestaande bestanden met dezelfde naam overschrijft.
  8. Start Firefox.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LHJo6V