Een reservekopie van gegevens in Firefox-profielen maken en terugzetten

Mozilla Firefox bewaart uw persoonlijke gegevens, zoals bladwijzers, wachtwoorden en extensies, in een profielmap op uw computer, op een locatie die gescheiden is van het Firefox-programma. Dit artikel legt uit hoe u een reservekopie van uw profiel kunt maken, deze kunt terugzetten, of uw profiel naar een nieuwe locatie of computer kunt verplaatsen.

Noot: de functie Firefox opfrissen maakt een map Oude Firefox-gegevens aan op uw bureaublad, die een reservekopie bevat van uw oude profielmap en de inhoud ervan. Als u Firefox onlangs hebt opgefrist en deze map nog steeds hebt, hebt u al een volledige reservekopie van uw profiel.

De locatie van uw profielmap bepalen

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
  • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

Een reservekopie van uw profiel maken

Om een reservekopie van uw profiel te maken, sluit u eerst Firefox als het is geopend, en kopieert u daarna de profielmap naar een andere locatie.

1. Bepaal de locatie van uw profielmap, zoals hierboven uitgelegd.
  2. Sluit Firefox (wanneer geopend): klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29.
  3. Ga één niveau omhoog ten opzichte van uw profielmap, d.w.z. naar %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\~/Library/Application Support/Firefox/Profiles/~/.mozilla/firefox/.
  4. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op uw profielmap (bv. xxxxxxxx.default) en selecteer Kopiëren.
  5. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de locatie van de reservekopie (b.v. een USB-stick of een lege cd-rw-disc) en selecteer PlakkenItem plakken.

Een reservekopie van een profiel terugzetten

1. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  2. Als uw bestaande profielmap en de map van de reservekopie van uw profiel dezelfde naam hebben, vervang dan eenvoudig de bestaande profielmap door de reservekopie van uw profiel en start vervolgens Firefox.
    Belangrijk: de namen van de profielmappen moeten exact overeenkomen om dit te laten werken, inclusief de willekeurige reeks van 8 tekens. Als de namen niet overeenkomen of als u een reservekopie terugzet naar een andere locatie, volg dan de onderstaande stappen.

Terugzetten naar een andere locatie

Als de namen van de profielmappen niet overeenkomen of als u een profiel wilt verplaatsen of terugzetten naar een andere locatie, doe dan het volgende:

1. Sluit Firefox volledig af: klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29.
  2. Gebruik de Firefox-profielbeheerder om een nieuw profiel aan te maken op de door u gewenste locatie en sluit vervolgens de profielbeheerder af.
    Noot: als u Firefox net op een nieuwe computer hebt geïnstalleerd, kunt u het standaardprofiel gebruiken dat automatisch wordt aangemaakt zodra u Firefox voor het eerst start, in plaats van een nieuw profiel aan te maken.
  3. Bepaal de locatie van de reservekopie van de profielmap op uw harde schijf of reservekopiemedium (b.v. uw USB-stick).
  4. Open de reservekopie van de profielmap (b.v. de back-up xxxxxxxx.default).
  5. Kopieer de hele inhoud van de reservekopie van de profielmap, zoals het bestand mimeTypes.rdfhandlers.json, het bestand prefs.js, de map bookmarkbackups, etc.
  6. Bepaal de locatie van de nieuwe profielmap en open deze, zoals hierboven uitgelegd, en sluit Firefox af (wanneer geopend).
  7. Plak de inhoud van de profielmap waarvan u een reservekopie hebt in de nieuwe profielmap, waarbij u bestaande bestanden met dezelfde naam overschrijft.
  8. Start Firefox.