Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows verhelpen

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows Vista/7/8/8.1/10-gebruikers.

In sommige versies van Windows ontbreken Windows Media Player en andere media-gerelateerde technologieën die nodig zijn om video’s en muziek goed te kunnen decoderen en afspelen. Microsoft biedt een Windows Media Feature Pack (voor versies aangeduid als Windows N- en KN-edities) en een Platform Update Supplement (voor Windows Vista en Server 2008) dat u kunt downloaden om deze functionaliteit toe te voegen.

Dit zijn enkele problemen die gebruikers hebben gemeld wanneer het Windows Media Feature Pack ontbreekt:

• “Waarom is YouTube-video wazig, in lage resolutie of zwart?”
  • “Waarom krijg ik Flash- in plaats van HTML-video?”
  • “Waarom werkt Vimeo niet?”
  • “Waarom zie ik een foutmelding van Netflix dat Microsoft Silverlight vereist is?”

Oplossing

Download en installeer het voor uw versie van Windows geschikte Media Feature Pack of Platform Update Supplement om dit probleem te verhelpen.

Bezoek het ondersteuningsartikel van Microsoft om uw versie van Windows te achterhalen.
Als u een update van Windows naar een nieuwere versie uitvoert, dient u de nieuwere versie van het Media Feature Pack te installeren, ook als u dit voor de vorige Windows-versie had geïnstalleerd.

Windows 10:

Het meest recente Media Feature Pack kan voor Windows 10 versie 1903 en hoger vanuit de Windows-instellingen als Optionele functie worden toegevoegd. Om het Media Feature Pack toe te voegen, gaat u naar Start > Instellingen > Apps > Apps en functies > Optionele functies > Een functie toevoegen, zoek dan Media Feature Pack in de lijst met beschikbare optionele functies.

De volgende artikelen van Microsoft bieden meer informatie over de individuele updates:

Zie het Microsoft-artikel Media Feature Pack-lijst voor Windows N-edities voor andere versies.

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7

Windows Server 2008:

Windows Vista: