Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows verhelpen

Dit artikel is alleen van toepassing op Windows Vista/7/8/8.1/10-gebruikers.

In sommige versies van Windows ontbreken Windows Media Player en andere media-gerelateerde technologieën die nodig zijn om video’s en muziek goed te kunnen decoderen en afspelen. Microsoft biedt een Windows Media Feature Pack (voor versies aangeduid als Windows N- en KN-edities) en een Platform Update Supplement (voor Windows Vista en Server 2008) dat u kunt downloaden om deze functionaliteit toe te voegen.

Dit zijn enkele problemen die gebruikers hebben gemeld wanneer het Windows Media Feature Pack ontbreekt:

• “Waarom is YouTube-video wazig, in lage resolutie of zwart?”
  • “Waarom krijg ik Flash- in plaats van HTML-video?”
  • “Waarom werkt Vimeo niet?”

Oplossing

Download en installeer het voor uw versie van Windows geschikte Media Feature Pack of Platform Update Supplement om dit probleem te verhelpen.

Bezoek het ondersteuningsartikel van Microsoft om uw versie van Windows te achterhalen.
Als u een update van Windows naar een nieuwere versie uitvoert, zoals van Windows 10 versie 1511 naar Windows 10 versie 1607, dient u het Media Feature Pack opnieuw te downloaden en te installeren, ook als u dit voor de vorige Windows-versie had geïnstalleerd.

Windows 10:

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7

Windows Server 2008:

Windows Vista: