De Adobe Reader-plug-in gebruiken voor het bekijken of dowloaden van PDF-bestanden

adobe_icon.gif Adobe Reader is een gratis programma voor het bekijken en afdrukken van PDF-documenten.
Het bevat een Adobe Acrobat-browserplug-in voor het weergeven van documenten binnen Firefox en andere webbrowsers. (Standaard gebruikt Firefox de ingebouwde PDF-viewer.) Dir artikel levert hulpbronnen voor het instellen van Adobe Reader en de browserplug-in op uw computer.

Noot: de functie Software-update van Firefox werkt geen geïnstalleerde plug-ins bij. Zie de pagina Adobe Security bulletins and advisories voor meer informatie over beveiligings- en stabiliteitsproblemen die betrekking hebben op Adobe Reader. Ga naar onze Plug-in-controlepagina om te controleren of u de meest recente versie van al uw plug-ins gebruikt.

Adobe Reader installeren en bijwerken

Bezoek de website van Adobe.com om Adobe Reader te installeren. Open Adobe Reader, klik op het menu Help en klik daarna op Controleren op updates… om er zeker van te zijn dat uw installatie van Adobe Reader de laatst beschikbare beveiligings- en stabiliteitsupdates bevat.

Adobe onderhoudt nog geen browserplug-in voor het bekijken van PDF-bestanden in Firefox op Mac OS X; in plaats daarvan kunt u de ingebouwde PDF-viewer gebruiken.

De Adobe Reader-plug-in testen

Bezoek de Mozilla Privacy Policy-PDF, die het PDF-formaat heeft, om te testen of u PDF-bestanden kunt openen.

Probleemoplossing

Als u geen PDF-bestanden in het Firefox-venster kunt openen, zie dan de volgende instructies voor probleemoplossing:

PDF-bestanden bekijken buiten Firefox

U kunt Adobe Reader zo instellen dat PDF-bestanden niet binnen Firefox worden geopend.

1. Open Adobe Reader.
  2. Klik boven in het venster van Adobe Reader op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren… om het venster Voorkeuren te openen.
  3. Selecteer de sectie Internet in het linkerpaneel van dit venster.
  4. Haal het vinkje weg bij PDF in browser tonen.

U kunt Firefox zo instellen dat PDF-bestanden buiten Firefox worden geopend in plaats van via de ingebouwde PDF-viewer:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Zoek in de lijst naar Portable Document Format (PDF) en klik erop om dit te selecteren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie voor de bovenstaande vermelding en selecteer Adobe Reader gebruiken (standaard).
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Adobe Reader de-installeren

De ondersteuningswebsite van Adobe bevat deze instructies voor het de-installeren van Adobe Reader:

Gebaseerd op informatie van Adobe Reader (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/Miw0Ix