Add-ons vinden en installeren in Firefox voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 214574
  • Gemaakt:
  • Auteur: Mark Heijl
  • Commentaar: update. Ontbreken van een afsluitende {/for} lijkt geen invloed te hebben.
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Fjoerfoks
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Er is een beperkt aantal extensies dat u vanuit ons Programma van Aanbevolen extensies kunt installeren om functies aan Firefox voor Android toe te voegen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u deze extensies kunt vinden, installeren en beheren.

We werken eraan om doorlopend ondersteunde add-ons aan Firefox voor Android toe te voegen, bekijk hier ondersteunde extensies.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

U kunt extensies voor Firefox voor Android vinden en installeren in de Add-onbeheerder van de browser. Op dit moment kunt u geen extensies rechtstreeks vanaf addons.mozilla.org installeren.

U kunt extensies voor Firefox voor Android vinden en installeren vanaf addons.mozilla.org of vanuit de Add-onbeheerder van de browser.

Volg deze instructies voor het installeren vanuit de Add-onbeheerder:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op het menu-item Add-ons.
  3. Tik op het menu-item Add-onbeheerder.
  4. Hier ziet u een lijst met ondersteunde extensies.
  5. Tik op een add-on om er meer over te lezen. Tik op de knop + om hem te installeren.
  6. Vervolgens wordt u de toegang die de extensie vereist getoond.
    Tik op Toevoegen om de extensie te installeren.
    FenixInstallAddOn
  7. Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, zal Firefox u de mogelijkheid geven deze in te schakelen voor gebruik tijdens privénavigatie. U kunt het veld Toestaan tijdens privénavigatie nu aanvinken of dit later inschakelen (zie beneden).
    FenixInstallAddOnFinish
  8. Tik op Oké, begrepen om de installatie te voltooien.

Hoe kan ik add-ons bijwerken, opties wijzigen of verwijderen?

Uw add-ons bijwerken

Wanneer u Firefox voor Android bijwerkt, worden uw add-ons automatisch bijgewerkt naar compatibele versies als deze beschikbaar zijn.

Alle overige extensies die niet in de nieuwe Firefox voor Android worden ondersteund worden tijdelijk uitgeschakeld.

Een add-on tijdelijk uitschakelen of permanent verwijderen

U kunt extensies vanuit de Add-onbeheerder in Firefox voor Android uitschakelen of verwijderen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op het menu-item Add-ons.
  3. Tik op het menu-item Add-onbeheerder.
  4. Onder Ingeschakeld staat een lijst met add-ons die momenteel actief zijn.
  5. Tik op de add-on die u wilt wijzigen.

Uitschakelen: Schuif de knop Ingeschakeld naar uit.

Verwijderen: Tik op de knop Verwijderen.

Hier kunt u ook de Instellingen, Details en Toestemmingen voor de add-on bekijken en bewerken.

Add-ons inschakelen in privénavigatie

Add-ons (gemigreerd en geïnstalleerd) zijn standaard in privénavigatie uitgeschakeld. Om deze instelling te wijzigen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op het menu-item Add-ons.
  3. Tik op de add-on die u wilt wijzigen.
  4. Tik op de schuifknop naast Uitvoeren tijdens privénavigatie om dit in- of uit te schakelen.

Uitgebreide ondersteuning voor extensies in Firefox voor Android Nightly

Als u Firefox voor Android Nightly gebruikt, dan kunt u elke extensie op addons.mozilla.org (AMO) in Nightly installeren.

Deze mogelijkheid is gecreëerd voor extensie-ontwikkelaars en gevorderde gebruikers die willen testen op compatibiliteit, dus het is niet eenvoudig toegankelijk. Lees hier hoe u de instelling voor algemene ondersteuning voor extensies in Nightly kunt inschakelen.

Worden er in de toekomst meer extensies ondersteund?

We zouden graag ondersteuning voor meer extensies in de nieuwe Firefox voor Android-ervaring inschakelen, en momenteel evalueren we manieren om dat te kunnen doen zonder de compatibiliteits- en beveiligingsproblemen van de vorige versie van onze mobiele browser voor Android terug te brengen. We geven updates zodra we meer details weten.

Hoe wijzig ik het thema van mijn Firefox voor Android-browser?

Vanwege de andere gebruikersinterface (UI) van de nieuwe Firefox voor Android, is slechts een beperkt aantal vooraf geïnstalleerde thema’s beschikbaar. Lees Het uiterlijk van Firefox voor Android wijzigen via thema’s voor meer info.