Add-ons bijwerken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 144915
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Met Add-ons kunt u extra functies en functionaliteit aan Firefox toevoegen. Voor fixes en nieuwe functies dient u uw add-ons up-to-date te houden. U kunt uw add-ons als volgt bijwerken.

Add-ons bijwerken

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Klik op het paneel Extensies.
  3. Klik op het tandwielpictogram gear icon in de rechterbovenhoek van het paneel Extensies.
    addons-manager_fx55addons-manager
  4. Kies een van de onderstaande opties:
  • Controleren op updates: hiermee kunt u handmatig op updates voor uw add-ons controleren. Als er een update beschikbaar is, hebt u de keuze om deze nu of later bij te werken.
  • Recente updates bekijken: wanneer u op deze optie klikt, verschijnt links een paneel Recente updates dat uw laatst bijgewerkte updates toont.
  • Add-ons automatisch bijwerken: als u uw add-ons up-to-date wilt houden, selecteert u deze optie om ze automatisch te laten bijwerken.
  • Alle add-ons terugzetten naar automatisch bijwerken: als u er add-ons zijn ingesteld om deze handmatig bij te werken, zet het klikken op deze optie alle add-ons terug naar automatisch bijwerken.
addon-gear-menu-listaddon-gear-menu-win

Update-instellingen voor bepaalde add-ons

Waarschuwing: het uitzetten van automatische updates kan ervoor zorgen dat u belangrijke beveiligingsupdates voor geïnstalleerde add-ons mist. Het wordt aanbevolen om, als u een add-on niet gebruikt, deze uit te schakelen in plaats van automatische updates uit te zetten.

U kunt de updatemethode voor elke extensie als volgt individueel aanpassen, wanneer de aanbevolen optie Add-ons automatisch bijwerken is geselecteerd.

1. Ga naar het paneel Extensies.
  2. Klik op Meer om de detailpagina van een bepaalde extensie te zien.
  3. Zoek naar de regel Automatische updates. (Mogelijk dient u op de pagina omlaag te scrollen).
  4. Selecteer Uit om updates voor die extensie op handmatig in te stellen.
    • Als automatische updates zijn uitgeschakeld, verschijnt een koppeling Controleren op updates op de detailpagina van die extensie.
  5. Selecteer Aan of Standaard om de extensie op automatisch controleren in te stellen.
  6. Als u wilt, kunt u teruggaan naar het paneel Extensies om andere extensies in te stellen.
  7. Sluit het tabblad Add-onbeheerder (about:addons).

Kan ik verouderde (‘legacy’) add-ons bijwerken?

Waarschuwing: het uitzetten van automatische updates is geen oplossing voor verouderde add-ons. In plaats daarvan kunt u naar nieuwe add-ons zoeken om uw verouderde add-ons om te zetten naar add-ons die compatibel zijn met Firefox versie 57+.

Als uw add-on niet ‘Compatibel is met Firefox 57+’, wat wordt aangetoond als Verouderd in het tabblad Add-onbeheerder, kunt u deze vanaf Firefox versie 57 (dat in november 2017 zal worden uitgebracht) niet bijwerken.

Nadat verouderde add-ons door hun ontwikkelaars naar WebExtensions zijn gemigreerd, worden deze weer ingeschakeld voor gebruik en het bijwerken ervan - zie Add-on-technologie van Firefox wordt gemoderniseerd.