Add-onbadges

Extensies of add-ons zijn softwareprogramma’s, typisch geschreven door een externe partij, waarmee u functies aan Firefox kunt toevoegen om uw surfervaring te verbeteren.

Er zijn meer dan 20.000 extensies te vinden op addons.mozilla.org (AMO), de officiële bron van Mozilla voor add-ons voor Firefox. De meeste extensies worden gemaakt door betrouwbare ontwikkelaars. Kwaadwillenden kunnen echter uw veiligheid en privacy in gevaar brengen door extensies te gebruiken om uw gegevens te stelen.

Om uw veiligheid en privacy te beschermen kunt u, voordat u een extensie installeert, deze tips om de veiligheid van een extensie te beoordelen gebruiken, of extensies installeren die geregeld door medewerkers van Mozilla worden beoordeeld. U kunt zien of een extensie regelmatig wordt beoordeeld als het een van onderstaande badges heeft op addons.mozilla.org (AMO) en in de Add-onbeheerder in Firefox.

Aanbevolen extensies

recommended badge amo

Aanbevolen extensies zijn extensies die worden geselecteerd door een groep editors en voldoen aan de hoogste normen voor beveiliging, functionaliteit en gebruikerservaring. Firefox-medewerkers selecteren, samen met deelnemers uit de gemeenschap, alle extensies in deze categorie en beoordelen ze op voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten voordat ze de status Aanbevolen ontvangen. Deze extensies kunnen ook in aanmerking komen voor promotie op de startpagina van AMO en andere prominente locaties. Ontwikkelaars kunnen niet betalen om hun extensies in dit programma te laten opnemen.

Lees het artikel Aanbevolen extensies voor meer info.

Extensies door Firefox

by firefox amo

Deze extensies worden ontwikkeld door Mozilla om nieuwe producten, unieke functies of pure eigenzinnigheid naar Firefox te brengen. Deze extensies worden beoordeeld of ze voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten.

Waarschuwingslabel

Extensies die niet regelmatig door Mozilla-medewerkers worden beoordeeld worden op AMO van deze waarschuwing voorzien:

AMO Caution Label