De menubalk in Firefox terugzetten

(Doorgestuurd vanaf Menubalk ontbreekt)

De menubalk Bestand, Bewerken, Beeld, Geschiedenis, Bladwijzers, Extra en Help in Firefox wordt standaard verborgen. Deze ontbreekt ook als Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of als het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen. Als de menubalk Firefox ontbreekt, komt dit meestal doordat Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of niet de geselecteerde toepassing is. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen.

De menubalk zichtbaar maken

Hoeft u de menubalk niet altijd te zien? Druk op de Alt-toets om tijdelijk de menubalk te tonen. (Als de Alt-toets niet werkt, druk dan op de AltGr-toets.)

Om de menubalk altijd te tonen:

• Klik met uw rechtermuisknop op een leeg gebied van de tabbladenbalk aan de bovenzijde van het Firefox-venster en klik op Menubalk.
Fx105RightClickTabBar-win

Als alternatief:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Meer hulpmiddelen… en kies Werkbalk aanpassen….
    • Er wordt een nieuw tabblad Firefox aanpassen geopend.
  2. Klik aan de onderkant van het venster op Werkbalken en klik op Menubalk.
    menu bar customize 57
  3. Klik op Gereed om uw wijzigingen op te slaan.
Om de menubalk weer te geven bij het gebruik van een schermlezer: druk tegelijkertijd op de toetsen Alt en V, daarna op T en daarna op M.

Volledigschermmodus uitzetten

U kunt de volledigschermmodus als volgt uitzetten, zodat u de menubalk weer kunt zien.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton aan de rechterkant van de werkbalk.
  2. Klik op de knop voor volledig scherm Fx111FullScreenIcon-Exit in de lijst met menu-items.
    Fx102Menu-ExitFullScreen

U kunt ook de sneltoets command + Shift + FF11 gebruiken om te wisselen tussen de volledigescherm- en de normale modus. Op sommige computers dient u mogelijk op Fn + F11 te drukken.

Firefox is niet de geselecteerde toepassing

Uw Mac zal altijd de menubalk weergeven voor het programma dat op dat moment is geselecteerd. Kijk naar de naam naast het Apple-menu 7fbbe94f1e8c1f2d1f6ea6dd93c1901d-1266954982-393-1.png in de linkerbovenhoek van uw scherm. Als hier geen Firefox staat, klik dan ergens in het Firefox-venster om het nogmaals te selecteren.

Beschadigde werkbalken en bedieningen herstellen

Als het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt, kunt u de functie 'Firefox opfrissen ' gebruiken om de standaard werkbalkinstellingen en bedieningen terug te zetten. Zie Firefox opfrissen - Add-ons en instellingen herinitialiseren.