Favicons worden niet weergegeven

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Favicons zijn de pictogrammen die een bepaalde website vertegenwoordigen. Als een website geen favicon bevat, toont deze een standaard websitepictogram. Deze verschijnen in de locatiebalk, bladwijzerwerkbalk, het venster Bibliotheek en het menu Bladwijzers. Dit artikel beschrijft mogelijke oplossingen voor favicons die niet worden weergegeven.

Favicons verschijnen niet na importeren

Na het importeren dient een bladwijzer eenmaal te worden gebruikt voordat de favicon kan worden getoond. Klik op de bladwijzer en laat de pagina laden. Na enkele seconden zou de favicon moeten verschijnen.

Favicons verschijnen niet in de bladwijzerwerkbalk

Het standaard Firefox-thema toont geen favicons in de bladwijzerwerkbalk. U moet een ander thema gebruiken dat favicons ondersteunt. Thema’s kunt u vinden op http://addons.mozilla.org/firefox/themes. Als u bij voorkeur het standaardthema gebruikt, probeer dan het Mac bookmark toolbar favicons-script.

Verifiëren of de website een favicon bevat

Verzeker u ervan dat de website een favicon bevat.

1. Navigeer naar de website.
  2. Klik nadat de pagina is geladen op het menu Extra, gevolgd door Pagina-info. Het venster Pagina-info wordt geopend.

De afbeelding “tools_page” bestaat niet.
  3. Selecteer het paneel Media.
  4. Zoek naar de favicon. Het Type zou Pictogram moeten zijn.

De afbeelding “page” bestaat niet.

Geschiedenis onthouden

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Verzeker u ervan dat Firefox zal: niet is ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden.

De bladwijzer verwijderen en opnieuw toevoegen

Als laatste redmiddel kunt u de bladwijzer verwijderen en deze vervolgens weer toevoegen. Lees het artikel Bladwijzers gebruiken om uw favoriete websites op te slaan en te ordenen voor instructies over het toevoegen en verwijderen van bladwijzers.