Add-on Badges

Extensies of add-ons zijn softwareprogramma’s, typisch geschreven door een externe partij, waarmee u functies aan Firefox kunt toevoegen om uw surfervaring te verbeteren.

Er zijn meer dan 20.000 extensies te vinden op addons.mozilla.org (AMO), de officiële bron van Mozilla voor add-ons voor Firefox. De meeste extensies worden gemaakt door betrouwbare ontwikkelaars. Kwaadwillenden kunnen echter uw veiligheid en privacy in gevaar brengen door extensies te gebruiken om uw persoonlijke gegevens te stelen.

Om uw veiligheid en privacy te beschermen kunt u, voordat u een extensie installeert, deze tips om de veiligheid van een extensie te beoordelen gebruiken, of extensies installeren die geregeld door medewerkers van Mozilla worden beoordeeld. U kunt zien of een extensie regelmatig wordt beoordeeld als het een van onderstaande badges heeft op addons.mozilla.org (AMO) en in de Add-onbeheerder in Firefox.

Aanbevolen extensies

recommended badge amo

Aanbevolen extensies zijn extensies die worden geselecteerd door een groep editors en voldoen aan de hoogste normen voor beveiliging, functionaliteit en gebruikerservaring. Firefox-medewerkers selecteren, samen met deelnemers uit de gemeenschap, alle extensies in deze categorie en beoordelen ze op voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten voordat ze de status Aanbevolen ontvangen. Deze extensies kunnen ook in aanmerking komen voor promotie op de startpagina van AMO en andere prominente locaties. Ontwikkelaars kunnen niet betalen om hun extensies in dit programma te laten opnemen.

Lees het artikel Aanbevolen extensies voor meer info.

Extensies door Firefox

by firefox amo

Deze extensies worden ontwikkeld door Mozilla om nieuwe producten, unieke functies of pure eigenzinnigheid naar Firefox te brengen. Deze extensies worden beoordeeld of ze voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten.

Geverifieerde extensies

verified amo

Geverifieerde extensies worden gemaakt door externe ontwikkelaars en worden beoordeeld of ze voldoen aan beveiligings- en beleidsvereisten. Ontwikkelaars van Geverifieerde extensies betalen een bijdrage om hun code te laten beoordelen. Deze extensies kunnen ook in aanmerking komen voor promotie op de startpagina van AMO en elders.

Verificatie betekent dat de add-on zelf voldoet aan de normen voor beveiliging en beleid van Mozilla, en betekent niet dat de account is geverifieerd als een echte publieke figuur of merk.

Deelname aan dit programma is momenteel beperkt, vanwege onze capaciteit om codebeoordelingen uit te voeren, maar dit kunnen we in de toekomst uitbreiden als meer ontwikkelaars interesse hebben in deelname. Als u een extensie-ontwikkelaar op AMO bent en op de wachtlijst wilt worden geplaatst, klik dan hier.

Gesponsorde plaatsing

Ontwikkelaars van Geverifieerde extensies kunnen betalen om in gesponsorde gebieden van Mozilla-kanalen te verschijnen, waaronder op addons.mozilla.org (AMO). Gesponsorde gebieden worden altijd als zodanig aangeduid.

Waarschuwingslabel

Extensies die niet regelmatig door Mozilla-medewerkers worden beoordeeld worden op AMO van deze waarschuwing voorzien:

AMO Caution Label