Често поставувани прашања

Овде следува збир од врски што водат кон најважните страници, што пак објаснуваат како да се користат некои од основните функции и да се поправат сите проблеми со кои можете да се соочите при користење на Firefox.

За да дознаете повеќе, кликнете на врската што најдобро се совпаѓа со информацијата што ја барате:

 • Private Browsing - Use Firefox without saving history, што го содржи следното:
  • Како да отворам нов приватен прозорец?
  • Како да вклучам приватно сурфање?
  • Како да исклучам приватно сурфање?
  • Зошто приватното сурфање не зачувува информации?
  • Други начини за контрола на зачувување информации со Firefox
 • Send plugin crash reports to help Mozilla improve Firefox, што го содржи следното:
  • Што се додатоци?
  • Што е уривање?
  • Кои информации се праќаат преку извештајот за уривање?
  • Како да ги спречам додатоците од уривање?
 • Diagnose Firefox issues using Troubleshoot Mode, што го содржи следното:
  • Како да го стартувате Firefox во безбеден режим
  • Прозорец за безбеден режим
  • Решавање проблеми во безбеден режим
  • Излегување од безбеден режим
  • Направете постојани промени во Firefox со користење на безбеден режим

Firefox hangs or is not responding - How to fix, што го содржи следното:

  • Firefox откажува при неодредено користење
  • Firefox откажува за време на пуштање Flash видеа
  • Firefox откажува по користење подолго време
  • Надградба на Firefox
  • Firefox откажува додека го вчитува првиот прозорец
  • Забрзување на враќањето на сесија
  • Firefox откажува при преземање датотеки или зачувување слики
  • Firefox откажува при затварање
 • Troubleshoot Firefox crashes (closing or quitting unexpectedly), што го содржи следното:
  • Надградба на Вашиот софтвер
  • Проверка за вируси или шпионски програми
  • Проверка за уривање при користење на безбеден режим
  • Проверка на хардвер
  • Побарај помош за поправка на ова уривање

Was this article helpful?

Please wait...

These fine people helped write this article:

Illustration of hands

Volunteer

Grow and share your expertise with others. Answer questions and improve our knowledge base.

Learn More