Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Poškozené přílohy u IMAP klientů

  • 11
  • 1 nwere nsogbu anwere nsogbu a
  • 1 view
  • Nzaghachi ikpeazụ nke majk

more options

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, zda taky někdo evidujete problém s přijatými přílohami (ne všechny samozřejmě, aby to nebylo tak jednoduché :)).

Jednou je to .pdf, jednou .xlsx, jednou .doc ... a děje se to na více počítačích, kde ani nejsou stejné verze Thunderbirdu.

Třeba jedno z x .pdf souborů otevřených z TB .pdf prohlížeč zahlásí, že je soubor poškozený. Je jedno, jestli zkouším Acrobat nebo třeba Foxit a při přeposlání to už úplně .pdf soubor poškodí a jeho velikost se ukazuje 0 kB u příjemce.

Když se ale podívám na server, jelikož jsou to IMAP klienti a tam si otevřu přílohu nebo si jí stáhnu, příloha je v pořádku a mohu s ní dál pracovat. Ale stejná příloha v TB už má menší velikost - v řádech pár kB a je poškozena.

Zkoušel jsem opravit složku, jestli nedojde ke zpětnému načtení mailů z IMAP a nic, vypnul antivir, nic, reinstaloval TB, nic, jako by byl problém při stažení zprávy z IMAP schránky ... prolezl jsem xy fór, zkusil xy postupů a pořád stejné. Na IMAP mail serveru je příloha OK, v TB je poškozena ...

Budu se dál pídit a kdybych na něco přišel, dám echo, pro mě ale návody, které jsem dohledal na netu, byly nefunkční. A kdyby někdo věděl poradit, budu rád :)

Předem díky

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, zda taky někdo evidujete problém s přijatými přílohami (ne všechny samozřejmě, aby to nebylo tak jednoduché :)). Jednou je to .pdf, jednou .xlsx, jednou .doc ... a děje se to na více počítačích, kde ani nejsou stejné verze Thunderbirdu. Třeba jedno z x .pdf souborů otevřených z TB .pdf prohlížeč zahlásí, že je soubor poškozený. Je jedno, jestli zkouším Acrobat nebo třeba Foxit a při přeposlání to už úplně .pdf soubor poškodí a jeho velikost se ukazuje 0 kB u příjemce. Když se ale podívám na server, jelikož jsou to IMAP klienti a tam si otevřu přílohu nebo si jí stáhnu, příloha je v pořádku a mohu s ní dál pracovat. Ale stejná příloha v TB už má menší velikost - v řádech pár kB a je poškozena. Zkoušel jsem opravit složku, jestli nedojde ke zpětnému načtení mailů z IMAP a nic, vypnul antivir, nic, reinstaloval TB, nic, jako by byl problém při stažení zprávy z IMAP schránky ... prolezl jsem xy fór, zkusil xy postupů a pořád stejné. Na IMAP mail serveru je příloha OK, v TB je poškozena ... Budu se dál pídit a kdybych na něco přišel, dám echo, pro mě ale návody, které jsem dohledal na netu, byly nefunkční. A kdyby někdo věděl poradit, budu rád :) Předem díky

All Replies (11)

more options

Je možné že mate veľmi agresívne nastavený antivírusový program.

more options

Antivir jsem zkoušel vypnout a opravit složku, aby si znovu prokontrolovala maily na IMAP serveru a následně zkusil ty přílohy otevřít ... stejný problém - na IMAP serveru je příloha ok, v Thunderbirdu je poškozená a při přeposlání už ukazuje velikost 0 kB - ta už je úplně mimo.

more options
majk said
Antivir jsem zkoušel vypnout ...

Vypnite Thunderbird. Vypnite (ukončite) antivírus. Spustite "Správcu úloh" a preverte či na pozadí nebeží ešte nejaká antivírusová kontrola. Všetky ešte bežiace antivírusove procesy v "Správcu úloh" ukončite. Spustite Thunderbird a preverte či problém pretrváva.

more options

Stejně bych si vsadil na antivir- pokud se Vám to děje na několika PC ve stejné síti a se stejným antivirem, je to pravděpodobné. Zkuste antivir vypnout a poslat si nové maily s přílohami, ne opravovat složku. Kdysi jsem řešil problém TB se špatnými maily v doručené poště. Nakonec se ukázalo, že na daném PC nabíhal TB po spuštění a když se pak AVG v rámci testu hrabalo v souborech ve složce Mail, byl z toho slušný průšvih.

more options

To: Ansam

1.) Vypnul jsem TB Vypnul jsem antivirus Ve správci jsem prověřil, zda běží ativirus, neběží ani v procesech Spustil jsem TB - poškozené přílohy jsou stále poškozené

2.) smazal jsem .msf u Inboxu, ať si to znovu načte maily přes IMAP, načetlo. Některé poškozené přílohy šly najednou otevřít, některé stále ne ... zkusil jsem po cca 15ti minutách (antivir stále deaktivován a neběží ani v úlohách/procesech) a přílohy, které byly poškozené, ale po opětovném natažení už šly otevřít, opět hlásí, že jsou poškozené tzn. šly otevřít pouze jednou, pak došlo k poškození v mezipaměti TB.

3.) Zkoušel jsem změnit hodnotu mail.server.default.fetch_by_chunks z true na false a znovu natáhnout maily přes IMAP - antivir stále vypnutý - přílohy poškozeny, i po opětovném natažení přes IMAP přílohy v TB nemají stejnou velikost jako na serveru, odkud se otevřít dají. Po přeposlání mailu s přílohou přímo ze serveru v TB otevřít lze ... po automatickém natažení ze serveru přes TB nejde.

4.) Žádné doplňky v TB nemám, vypnutý i lightning, ale ten dlouhodobě, protože dělal problémy.

5.) Thunderbird spuštěn v safe modu - opět natažení mailů přes IMAP - přílohy poškozeny

U .pdf to při otevření zahlásí "file corrupted" U .xlsx "Zjistili jsme problém s obsahem "název souboru". Chcete zkusit obnovit vše? bla bla bla ... .xlsx se neobnoví

6.) Odebrání účtu a opětovné nastavení - opětovné natažení zpráv ze serveru - přílohy poškozeny

7.) Vytvořil jsem si .xlsx a odeslal zkusmo na několik mailů, které běží na jiných TB - jednou projde v pohodě, jindy poškozeno a neotevře ho nikdo v TB. Na serveru v odeslané poště je soubor ok, na serveru v přijaté poště je ok. V TB ok není.

8.) Na firewallu nastaveno, ať se o maily vůbec nestará Znovu natažení mailů přes IMAP, přílohy v TB stále poškozeny, na serveru jsou v pořádku.

TB verze 60.5.0. (32bit verze) Znaková sada - 8859-2 - nevím, jestli to s tím může mít něco společného, protože už zkouším asi skoro vše. Win 10 Pro build 10.1.17763

Už se mi to děje asi u 9ti TB klientů, kdy nemají ani stejné verze, vše jsou to ale verze 60.3.3 a vyšší, převážně 60.5.0.

Týká se .pdf, .xlsx, .docx - ale ne všech příloh

1.) Instalace TB verze 52.9.1. odstranění .msf (je to barbarské, ale nejvíce efektivní) u Inboxu a natažení mailů z IMAP - čekám, co bude a dám vědět.

To: luka7 Pokud nebude fungovat i na verzi 52.9.1., nechám na některých klientech verzi 60.5.0. a někde 52.9.1. + na antiviru ponechám nastavení, aby neřešil přijatou/odeslanou (nemůžu ho přece vypnout úplně) a zároveň vyloučil data TB z prověřování a nebudu řešit na starých přílohách a uvidíme, jestli to bude fungovat a zda to ovlivní verze TB.

Poškozené přílohy jsem lidem přeposlal ze serveru a jsou funkční.

Jinak Outlook a EM client, které jsou ve stejné síti a je tam stejný antivir, tak nemám ani hlášku, že by byl problém s přílohami ani u jednoho.

more options

Mate v počítači asi nejakú škodnú. Vykonajte kontrolu v tomto rozsahu:

1. Najskôr sa presvedčte o tom, či zdroj problémov nie je nainštalovaný v počítači (Ovládací panel - Programy). Ak je v zozname zapísaný nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho.

2. Skontrolujte nainštalované rozšírenia v internetovom prehliadači - podozrivé (neznáme) rozšírenia odstráňte.

3. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner Všetko čo nájde odstráňte.

4. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru MBAM free verzia: https://www.malwarebytes.org/ Všetko čo nájde odstráňte.

= ak zatial nepomohlo, potom ešte 5. Vykonajte opravu systémových súborov: - Windows - Štart - Spustiť (ako správca) a vypísať sfc /scannow - ENTER https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/929833

more options

Mě přijde opravdu zvláštní, že se to děje v jedné síti. Taky bych si teď vsadil na škodnou. Můžete... Můžete přijmout maily třeba na noťasu (který ale zatím nebyl v kauze použit) nejprve přes mobilní data a později přes kabel? Můžete na PC s outlookem nainstalovat TB a zkusit funkčnost? Je možné, že by problémy způsoboval mailserver? (Máte vlastní, nebo nějakého zaběhlého poskytovatele?)

more options

Tak zatím takto:

Verze 52.9.1 - přílohy stabilní, jak od MS Office, tak od PDF. Po opětovném natažení .xlsx zase funkční, pdfka ne, ale nová pdfka už jsou v pohodě. Antivir nezkoumá přijatou/odeslanou poštu.

Verze 60.5.0. Po opětovném natažení .xlsx nefunkční, pdfka ne, nové xlsx. zase jak kdy, pdfka taky. Antivir nezkoumá přijatou/odeslanou poštu.

Nechám běžet týden a dám echo.

Omlouvám se, ale do firemní sítě určitě nepoužiju nějakej free adware cleaner, to bych udělal leda tak u svého domácího PC.

Mail server je od poskytovatele, ale tak cca do 1-2 měsíců budeme mít vlastní. Ale jak jsem již psal, na serveru jsou všechny ty přílohy v pořádku, až v Thunderbirdu je s nima problém.

more options

Odeslané poškozené maily jsou z TB, outlooku, nebo je to různé? Po poslední aktualizace mi nemaká starý doplněk lookout, pro čtení mailů z outlooku. Bylo potřeba dát lookout (fix version). Víc mě nenapadá.

more options

Jen z TB. Outlook a EM klienti jsou v pohodě.

more options

Tak problém vyřešen ... nechal jsem si delší dobu na odpověď, jelikož vyšla i verze 60.5.1, i když v detailech tohoto Release se neuvádí problém s přílohami, ale našel jsem si i jedno řešení, které se týká jakékoliv verze a to je toto nastavení:

Nevím z jakého důvodu, jestli po nějaké aktualizaci nebo proč, ale nastavení jsem měl toto

   mail.file_attach_binary --> False
   mail.content_disposition_type --> 1
   mail.inline_attachments --> True

Změněno na

   mail.file_attach_binary --> True
   mail.content_disposition_type --> 1
   mail.inline_attachments --> False

Nějak nerozumím tomu, z jakého důvodu si Thunderbird změnil natavení na mail.file_attach_binary --> False ... pak se nedivím, že v TB měla příloha i jinou velikost než na IMAP serveru

Už se týden neozval nikdo s problémem u přílohy a že jich za ten týden projdou stovky. Kdyby cokoliv, dám vědět, ale vypadá to v pohodě.