Mozilla Support में खोजें

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Obnova panelů ze zálohy po aktualizaci - přepsání souborů v Profiles nefunguje

  • 6 प्रत्युत्तर
  • 1 यह समस्या है
  • 1 view
  • के द्वारा अंतिम प्रतियुतर poljos

more options

Vše je patrné z názvu. Zkoušel jsem veškeré kopírování i přepsání ze starého zálohovaného profilu do nového a stále po otevření mám otevřeny panely, které jsem otevřel nově po aktualizaci - přepis souborů nefunguje. Lze alespoň ručně vytáhnout URL adresy původních otevřených panelů ? Zkoušel jsem přes pozn.blok otevřít soubory previous.jsonlz4; recovery.baklz4 a recovery.jsonlz4 v zálohované složce sessionstore-backups a ve spoustě znacích jsem adresy nevyčetl. Jedná se mi jen o ty panely, zbytek oželím. Díky moc.

Vše je patrné z názvu. Zkoušel jsem veškeré kopírování i přepsání ze starého zálohovaného profilu do nového a stále po otevření mám otevřeny panely, které jsem otevřel nově po aktualizaci - přepis souborů nefunguje. Lze alespoň ručně vytáhnout URL adresy původních otevřených panelů ? Zkoušel jsem přes pozn.blok otevřít soubory previous.jsonlz4; recovery.baklz4 a recovery.jsonlz4 v zálohované složce sessionstore-backups a ve spoustě znacích jsem adresy nevyčetl. Jedná se mi jen o ty panely, zbytek oželím. Díky moc.

All Replies (6)

more options

Z názvu není patrné, jestli jsi ty soubory přepisoval při kompletně ukončeném Firefoxu nebo ne. To je podstatné.

V těch zmíněných souborech ty adresy jsou (ale se spoustou dalších informací o té session). Otevřít v texťáku a vyhledávat například http nebo https by mohlo pomoci ty adresy najít, ale při mnoha panelech v té hromadě balastu to bude dílo.

Případně překopírovat soubor places.sqlite (je v něm krom jiného i Historie). Opět při zavřených oknech Firefoxu.

Doporučuji používat nějaký doplněk - např. Tab Session Manager

poljos द्वारा सम्पादित

more options

Taky zkus soubor sessionstore.jsonlz4 ve složce profilu.

more options

Díky za reakci. Veškeré kopírování bylo samozřejmě po ukončeném Firefoxu. Vzal jsem notebook do práce a laškoval ještě u pracovního PC, kde aktualizace zatím neproběhla. Problém asi vznikl trochu jinak, byť je mi to záhadou. Protože mi po aktualizaci zmizely i doplňky, nechtěl jsem to z časových důvodů nyní řešit a opět si celý profil přizpůsobovat a hledat doplňky nové. Rozhodl jsem se provést Obnovení systému o několik dní zpět (již mi několikrát pomohlo v podobných situacích). Bohužel to nešlo dle hlášky asi pro nějaké blokování Esetem - přepsání nějakého souboru antiviru. Přetáhl jsem tedy pozornost na Obnovení. To se mi nakonec podařilo, ale firefox zůstal nový jako po aktualizaci. Jediný rozdíl před Obnovením a po byl v tom, že v Profiles jsem měl před obnovou jen nový účet a po obnově i starý. Dle přenosu všech možných sessionstore.jsonlz4 do pracovního počítače vždy naběhly panely z nového firefoxu. Naštěstí jsem našel svou vlastní ruční zálohu sessionstore.jsonlz4, která většinu panelů obsahovala. Přesto mi není jasné, proč všechny sessionstore.jsonlz4 se po obnovení takto zachovaly.

more options

ESET. K tomu se dá říct jedno: Víc škody, než užitku. Všem doporučuji se těchto programů zbavit.

more options

Ještě jsem zkusil další bod Obnovení a to samé, opět sessionstore.jsonlz4 přepsán i ve starém Profilu, takže žádná obnova není možná. Pokud to ovlivňuje antivir, měli by se k tomu vyjádřit vývojáři. Ty používáš co za antivir ? Při kopírování sessionstore.jsonlz4 jsem se v jedné fázi všiml, že při spouštění Firefoxu nezmizel a přesto se tam ukázalo, co jsem v novém prohlížeči měl spuštěné. Připadá mi to jako by Firefox měl nové jádro, které čerpá i z jiných než dosavadních souborů Profilu. Divný je i jeho nový název, který místo čisté kombinace písmen a číslic obsahuje v názvu jako první "usb...". Takže je otázka, jaký soubor teď případně zálohovat... V práci mi zatím aktualizace nabídnuta nebyla a na manželčiném notebooku taky ne...jestli to nabíhá až po nějaké aktualizaci win10 ?

more options

Nepoužívám už roky žádný antivirák. Jsou k ničemu.

Nepotřebuješ žádný bod obnovení (to jako systémový bod obnovy?). Tam nemusí být uložené i kope souborů, ale jen změněné systémové soubory - podle nastavení BO.

Potřebuješ překopírovat ten původní soubor (pokud už z nějakého důvodu nebyl přepsaný!) do toho nového profilu. Asi bude jednodušší prostě vytvořit nové session a ty si ukládat, třeba tím doplňkem viz. výše.

Obecně platí to, že pokud při zavřeném Firefoxu překopíruješ do složky s novým profilem FF ten obsah staré složky s profilem, neměl by vzniknout žádný problém. Pokud to tedy kopíruješ do správného umístění... a původní profil nebyl narušený.