Artikelen in de lezerweergave bekijken in Firefox voor Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox voor Android bevat een handige lezerweergave die een website van alle overbodige zaken ontdoet, zodat u zich kunt concentreren op wat u leest. Hier wordt uitgelegd hoe het allemaal werkt.

De lezerweergave in- en uitschakelen

  • Tik eenvoudig op het lezerweergavepictogram Reader mode reader icon 57 in de adresbalk. Tik er nogmaals op om de weergave te sluiten en naar de normale pagina terug te keren.
Noot: de lezerweergave is niet beschikbaar op apparaten met minder dan 384 MB geheugen.

De wijze waarop dingen er in de lezerweergave uitzien aanpassen

Wijzig de grootte van de tekst, wissel tussen lettertypen of wijzig het thema van licht naar donker voor het lezen in het donker.

  • Tik in de lezerweergave op het scherm om de bedieningselementen zichtbaar te maken en tik daarna op de knop Aa aan de onderkant van het scherm.
Firefox voor desktops: de lezerweergave is ook beschikbaar in Firefox voor desktops! Zie hiervoor Lezerweergave in Firefox voor rommelvrije webpagina’s.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support