Bewegingen gebruiken in Firefox voor Android

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Veel bewegingen die u al voor het navigeren binnen Android gebruikt kunnen ook in Firefox worden gebruikt.


Inzoomen en uitzoomen

Om op de pagina die u bekijkt in en uit te zoomen kunt u op het scherm dubbeltikken of een knijpbeweging gebruiken. Lees het artikel In- en uitzoomen op websites in Firefox voor Android voor meer informatie over het gebruik van bewegingen om te zoomen.

Langzaam tikken voor meer opties

Een ‘langzame tik’ - iets aanraken en uw vinger even op het scherm houden - initieert het contextmenu voor datgene waarop u hebt getikt.

  • Koppelingen: openen in een nieuw tabblad, kopiëren, delen, of het item toevoegen aan uw bladwijzers.
  • Afbeeldingen: kopiëren, delen of opslaan van de afbeelding op uw apparaat.
  • Bladwijzerkoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, de verschijning in uw lijst wijzigen, het verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Geschiedeniskoppelingen: openen in een nieuw tabblad, delen, verwijderen, of het item toevoegen aan uw startscherm.
  • Tekst: houd uw vinger even op een stuk tekst om dat woord te selecteren. Vervolgens kunt u de oranje indicatoren aan beide zijden van het woord gebruiken om desgewenst meer tekst te markeren. Houd uw vinger even op de gemarkeerde tekst om dit te kopiëren of te delen, of om alle tekst op de pagina te selecteren.
  • Webadres: een pagina delen, erop abonneren of aan uw startscherm toevoegen. Als een website een eigen zoekmachine bevat die de OpenSearch-standaarden volgt, hebt u de optie om die website als een zoekmachine toe te voegen. Hierdoor kunt u rechtstreeks vanaf uw zoekbalk binnen de website zoeken.

Navigeren op het Awesome screen

Het Awesome screen (geweldige scherm) toont tabbladen bovenaan voor topwebsites, bladwijzers en geschiedenis. Door hierop te tikken kunt naar dat tabblad navigeren.

Voor Android 4.1 Jelly Bean en hoger: u kunt altijd een veegbeweging naar links en naar rechts op het Awesome screen maken om tussen de drie tabbladen om te schakelen.

 

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support