Firefox voor Android gebruiken om video’s naar Chromecast te verzenden

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
In sommige gevallen verschijnt het Chromecast-pictogram niet. Dit is een bekend probleem. Zie bug 1325000 voor details.

Met Firefox voor Android kunt u nu internetvideo’s op uw tv bekijken. Alles wat u nodig hebt is Firefox op uw Android-telefoon en een Chromecast-apparaat dat op uw tv is aangesloten - aanvullende apps zijn niet nodig.

Zo doet u dit:

1. Zorg ervoor dat uw Chromecast zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als uw Android-apparaat.
  2. Start Firefox op uw Android-apparaat en ga daarna naar een website met een door Chromecast ondersteunde video-indeling. Als u Adobe Flash Player op uw apparaat hebt ingeschakeld, schakel deze dan uit of de-installeer de speler via uw menu Instellingen van Android om te voorkomen dat Adobe Flash Player voorrang heeft op de ondersteunde indelingen.
  3. Tik op een video om deze af te spelen.
  4. Tik op het pictogram Verzenden naar send to icon video dat in de adresbalk of in de videospeler verschijnt (nadat het afspelen van advertenties is voltooid):
  5. Kies Chromecast in het menu Casten naar apparaatVerzenden naar apparaat.
    cast to devicesend to chromecast
    • De video zal na een korte laadtijd beginnen met afspelen op uw tv.
  6. U kunt de video rechtstreeks vanuit uw Android-apparaat pauzeren of stoppen via de bedieningen aan de onderkant van het scherm:
    chromecast controls
    • Uw videobedieningen zullen aan de onderkant van het scherm blijven staan terwijl de video wordt afgespeeld, zelfs als u naar andere websites gaat.
Videobedieningen: uw Android-apparaat is uw afstandsbediening en kan worden gebruikt om video’s te pauzeren of te stoppen. Hoewel de video op uw tv afgespeeld blijft worden als u uw Android-apparaat uitzet, zult u deze niet kunnen pauzeren of stoppen.

Ook beschikbaar op Roku! Voor het verzenden van video’s naar uw Roku, zie Firefox voor Android gebruiken om video’s naar uw Roku te verzenden.