Tabbladvoorkeuren en -instellingen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft optiesvoorkeuren van Firefox die betrekking hebben op hoe tabbladen werken.

Tabbladinstellingen controleren of wijzigen:

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en kies Opties.Voorkeuren.
  2. Selecteer het paneel Algemeen en ga naar de sectie Tabbladen.
Fx60TabSettings Fx63TabSettings Fx63TabSettings-NewProfile Fx64TabSettings-Mac
  • Ctrl+Tab doorloopt tabbladen in onlangs gebruikte volgorde: selecteer deze optievoorkeur als u de sneltoets Ctrl + Tabcontrol + tab wilt gebruiken om tussen open tabbladen te wisselen in de volgorde waarin u ze hebt bekeken in plaats van de volgorde waarin ze in het Firefox-venster verschijnen. Dit is de standaardinstelling in nieuwe Firefox-profielen.
    Noot: als u Ctrl + Tabcontrol + tab wilt gebruiken om naar het tabblad naast het huidige tabblad te wisselen en Ctrl + Shift + Tabcontrol + shift + tab om naar het vorige tabblad te wisselen, deselecteert u deze instelling (verwijder het vinkje).
  • Koppelingen openen in tabbladen in plaats van nieuwe vensters: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of vanaf webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de maker van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen goed kunnen worden weergeven.
  • (Wanneer van toepassing) Waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: deze optievoorkeur is alleen zichtbaar als u het waarschuwingsvenster hebt uitgeschakeld dat Firefox weergeeft om uw keuze voor het sluiten van een venster met meerdere tabbladen te bevestigen (zie hieronder). Vink deze optievoorkeur aan om de waarschuwing weer in te schakelen, waarmee wordt voorkomen dat u per ongeluk het hele venster sluit wanneer u alleen het huidige tabblad wilde sluiten.
Fx63CloseMultipleTabs-Warning
  • (Wanneer van toepassing) Waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: deze optievoorkeur is alleen zichtbaar als u het waarschuwingsvenster hebt uitgeschakeld dat Firefox weergeeft om uw keuze voor het openen van meerdere tabbladen tegelijk te bevestigen (zie hieronder). Vink deze optievoorkeur aan om de waarschuwing weer in te schakelen, waarmee wordt voorkomen dat Firefox per ongeluk wordt vertraagd tijdens het laden van een groot aantal tabbladen.
Fx63OpenMultipleTabs-SlowDownWarning
  • Als u een koppeling opent in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt terwijl u met de linkermuisknop klikt), wordt de pagina in een nieuw tabblad geopend. Die pagina wordt niet weergegeven, maar in een tabblad op de achtergrond geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows-taakbalk beweegt, toont Windows een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support