Kan geen add-ons (extensies of thema’s) de-installeren

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft hoe u een extensie of thema dat niet kan worden verwijderd kunt de-installeren door de instructies in Add-ons de-installeren te volgen.

Noot: middels een bedrijfsbeleid geïnstalleerde extensies kunnen op de manier zoals in dit document beschreven worden verwijderd, maar ze worden de volgende keer dat u Thunderbird start automatisch opnieuw geïnstalleerd. Neem in dit geval contact op met uw IT-afdeling voor meer info over toegepast bedrijfsbeleid.

Add-ons de-installeren vanuit de Veilige modus van Thunderbird

Als u de add-onbeheerder niet kunt benaderen, of als de optie om een bepaalde add-on te verwijderen is uitgeschakeld, dient u deze mogelijk te de-installeren vanuit de Veilige modus van Thunderbird.

1. Klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet., klik op Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons….
  2. Klik in het dialoogvenster van Thunderbird Veilige modus op Doorgaan in veilige modus.

Als Thunderbird is gestart in Veilige modus, probeer dan de add-on opnieuw te verwijderen en vervolgens Thunderbird opnieuw te starten.

Add-ons handmatig de-installeren

Navigeer naar de map waarin extensies zijn geïnstalleerd en verwijder de extensie:

1. Klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet., klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
  2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics naast Profielmap op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend met uw profielmap.Uw profielmap wordt geopend.
  3. Open de map extensions in uw profielmap. In de map extensions vindt u mappen of xpi-bestanden voor elke extensie en elk thema dat u hebt geïnstalleerd.
  4. Om vast te stellen welke map of welk xpi-bestand overeenkomt met de extensie die u wilt de-installeren, gaat u terug naar Thunderbird en het tabblad Probleemoplossingsinformatie.
  5. Zoek in de sectie Extensies de extensie die u wilt verwijderen en noteer de tekenreeks in de kolom ID.
  6. Klik op de menuknop New Fx MenuDe afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet. en selecteer Afsluiten om Thunderbird af te sluiten.
  7. Verwijder de map of het xpi-bestand dat overeenkomt met de ID die u hierboven hebt genoteerd.