Thunderbird installeren op Mac

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel toont hoe u Thunderbird kunt installeren op Mac. Voor andere installaties, zie Thunderbird installeren in Windows en Thunderbird installeren in Linux.

Zorg er voordat u Thunderbird installeert voor dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet.

Open de Thunderbird-downloadpagina.

TB download page - Mac

De pagina zal het platform en de taal op uw computer automatisch detecteren en de beste versie(s) van Thunderbird aanbevelen. Als u Thunderbird in een andere dan de voorgestelde taal wilt installeren, klik dan op ‘Andere systemen en talen’ voor de lijst van beschikbare edities. Klik daarna op de OS X-installatie van uw keuze om verder te gaan.

Zodra het downloaden is voltooid, zal het schijfkopiebestand mogelijk vanzelf worden geopend en een nieuw volume aankoppelen dat de Thunderbird-toepassing bevat. Als u het nieuwe volume niet ziet, dubbelklik dan op het dmg-pictogram van Thunderbird om het te openen. Er verschijnt een Finder-venster dat de Thunderbird-toepassing bevat. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de map Programma’s.

Op dit moment kunt u het schijfkopiebestand uitwerpen door het in een Finder-venster te selecteren en op de toetsen command+E te drukken, of door het menu Bestand van Finder te gebruiken en Uitwerpen te selecteren.

Thunderbird is nu gereed voor gebruik. Open de map Programma’s en dubbelklik op het Thunderbird-pictogram om het te starten. Mogelijk ontvangt u een beveiligingswaarschuwing voor het feit dat u Thunderbird vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Thunderbird vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken om verder te gaan.

Tip: voor makkelijke toegang kunt u Thunderbird aan uw dock toevoegen. Open hiervoor uw map Programma’s en sleep Thunderbird naar het dock.

Als u Thunderbird voor het eerst opstart, zal worden gemeld dat dit niet uw standaard e-mailtoepassing is. (De standaard e-mailtoepassing is het programma dat wordt geopend wanneer u bijvoorbeeld op een koppeling naar een e-mailadres op een website klikt.) Als u wilt dat Thunderbird de standaard e-mailtoepassing is, klik dan op Ja om het in te stellen als uw standaard e-mailprogramma. Zo niet, (bijvoorbeeld als u Thunderbird alleen uitprobeert), klik dan op Nee.

Zie ook

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support