De Flash-plug-in installeren voor het bekijken van video’s, animaties en spellen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Adobe Flash Player is een plug-in die Flash-media op webpagina’s in browsers zoals Firefox kan laten weergeven. Flash wordt vaak gebruikt voor animaties, video’s en spellen. Dit artikel legt uit hoe u Flash kunt installeren.

Als u een webpagina bezoekt die Flash gebruikt en de plug-in ontbreekt, ziet u de melding ‘Er is een plug-in nodig om deze inhoud weer te geven’ voor onderdelen van de pagina die Flash vereisen (wanneer nodig):

flash required fx35

Volg de onderstaande stappen om de meest recente Flash Player-plug-in te installeren.

De Flash-plug-in handmatig installeren

1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe en download het Flash-installatieprogramma.
    Waarschuwing: Adobes downloadpagina kan een selectievakje voor optionele software (zoals Google Chrome of McAfee Security Scan) bevatten dat standaard is geselecteerd. Als u het selectievakje niet leegmaakt voor het downloaden, wordt die software op uw computer geïnstalleerd zodra u het Flash-installatieprogramma opent.
  2. Sluit Firefox nadat het downloaden is voltooid.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het Flash-installatiebestand dat u hebt gedownload en volg de instructies.
Noot: als u problemen hebt met het Flash-installatieprogramma van de downloadpagina van Adobe, kunt u deze koppeling gebruiken om het volledige Flash Player-installatieprogramma te downloaden.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe en download het Flash-installatieprogramma.
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

3. Open het bestand dat u hebt gedownload (d.w.z. install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Open de Install Adobe Flash Player.app om het installatieprogramma uit te voeren en volg de instructies van het installatieprogramma.
  1. Ga naar de Flash Player-downloadpagina van Adobe.
  2. Sla het bestand (d.w.z. install_flash_player_‘versie’_linux.‘processor’.tar.gz) op wanneer hierom wordt gevraagd.
  3. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

4. Open een Terminal-venster (klik in Gnome op het menu Toepassingen, selecteer Accessoires en selecteer vervolgens Terminal.)
  5. Ga in het Terminal-venster naar de map waarin u het gedownloade bestand hebt opgeslagen (d.w.z. cd /home/user/Downloads).
  6. Pak het bestand libflashplayer.so in het bestand dat u hebt gedownload uit met de opdracht tar -zxvf install_flash_player_‘versie’_linux.‘processor’.tar.gz.
  7. Kopieer het uitgepakte bestand libflashplayer.so als de superuser naar de submap plugins van uw Firefox-installatiemap. Als Firefox bijvoorbeeld is geïnstalleerd in /usr/lib/mozilla, gebruikt u de opdracht sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins en voert u vervolgens uw superuser-wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.

Flash up-to-date houden

De nieuwste versie van de Flash-plug-in zou beter moeten presteren en minder vaak mogen crashen. Bezoek Mozilla’s pagina voor Plug-in-controle om te controleren of Flash up-to-date is. Als deze meldt dat Flash dient te worden bijgewerkt, installeer dan handmatig de nieuwste versie via de stappen in de sectie hierboven.

Problemen met de Flash-plug-in oplossen

Zie Flash-plug-in - Up-to-date houden en problemen oplossen voor stappen bij het oplossen van problemen met de Flash-plug-in.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.