Een webpagina opslaan

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

In Firefox kunt u een webpagina naar uw computer opslaan, zodat u deze bijvoorbeeld kunt lezen als u niet met het internet bent verbonden. Lees hier hoe.

Een webpagina opslaan

 1. Klik op de menuknop new fx menu en daarna op Pagina opslaan als…Pagina opslaan. Het dialoogvenster Opslaan als wordt geopend.
 2. Typ in het dialoogvenster een naam in voor de pagina die u wilt opslaan en kies een locatie. Kies in het vervolgkeuzemenu Indeling het type bestand waarin u de pagina wilt opslaan:Kies in het vervolgkeuzemenu Opslaan als het type bestand waarin u het bestand wilt opslaan:Kies rechtsonder in het dialoogvenster een bestandstype vanuit het vervolgkeuzemenu:
  Choosing File Type save webpage save as linux
  • Webpagina, compleet: slaat de hele pagina op, inclusief afbeeldingen. Door deze keuze kunt u de pagina bekijken zoals deze oorspronkelijk met afbeeldingen werd getoond, maar mogelijk gaat de HTML-koppelingsstructuur van de originele pagina verloren. Firefox maakt een nieuwe map aan op dezelfde plaats waar de pagina is opgeslagen, met daarin de afbeeldingen en andere bestanden die nodig zijn om de hele webpagina te kunnen tonen.
  • Webpagina, alleen HTML: slaat de oorspronkelijke pagina op zonder afbeeldingen. Deze keuze behoudt de originele HTML-koppelingsstructuur in één bestand.
  • Tekstbestanden: slaat de oorspronkelijke pagina op als een tekstbestand. Door deze keuze gaat de HTML-koppelingsstructuur verloren, maar kunt u in elk willekeurig tekstverwerkingsprogramma een tekstversie van de webpagina bekijken.
  • Alle bestanden: dit is hetzelfde als ‘Webpagina, alleen HTML’, maar hierbij kunt u een bestandsextensie kiezen (bv. ‘.htm’ of ‘.shtml’).
 3. Klik op Opslaan. De pagina zal op de gekozen locatie als het door u opgegeven type worden opgeslagen.

Gedeelten van een webpagina opslaan

Om een afbeelding op te slaan: klik met de rechtermuisknopterwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de afbeelding die u wilt opslaan en selecteer Afbeelding opslaan als… in het contextmenu. Selecteer vervolgens een locatie op uw computer om de afbeelding op te slaan.
Save Image As

Gebruik het paneel Media van het venster Pagina-info om andere elementen van een pagina op te slaan, waaronder afbeeldingenscripts, stijlbladen en meer.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo