Mozilla VPN downloaden en installeren in macOS

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Download en installeer Mozilla VPN om te verbinden met het internet via een van onze veilige servers, waarmee u uw locatie en online activiteit privé houdt en gegevensverzamelaars op een dwaalspoor zet.

Met uw abonnement kunt u Mozilla VPN op maximaal vijf apparaten tegelijkertijd uitvoeren. Als Mozilla VPN in meerdere profielen op hetzelfde apparaat is geïnstalleerd, telt elk profiel als een apparaat. Bezoek voor meer info Zijn er grenzen aan mijn Mozilla VPN-verbinding?
Noot: Mozilla VPN is beschikbaar voor macOS 10.15 en hoger.

Mozilla VPN op uw macOS downloaden en installeren:

1. Bezoek https://www.mozilla.org/products/vpn/download/.
  2. Klik op Mozilla VPN downloaden om de download voor uw huidige apparaat te starten, of selecteer een ander apparaattype uit de lijst aan de rechterzijde.
    Download VPN for macos
  3. Ga naar uw map Downloads folder (of naar uw standaard downloaddoelmap) en dubbelklik op het bestand MozillaVPN.pkg om de installatie te starten.
    Tip: in Firefox en de meeste webbrowsers kunt u onlangs gedownloade bestanden vinden door rechts in de navigatiebalk op het pictogram Downloads te klikken.
  4. Een pop-upvenster kan u vragen of u de app toestemming geeft om wijzigingen aan uw computer aan te brengen. Klik op Ja.
  5. Het installatieprogramma wordt geopend. Klik op Doorgaan om verder te gaan.
    VPN install mac 1
  6. Selecteer voor welke gebruikers u de VPN wilt installeren. Klik op Doorgaan om verder te gaan.
    VPN install mac select destination folder
  7. Het standaarddoel is de map Applicaties, maar u hebt de optie om een andere locatie te selecteren, door op Wijzig installatielocatie… te klikken. Het is over het algemeen voor de meeste gebruikers veilig om voor de standaardlocatie te kiezen. Klik, als u klaar bent, op Installeer om de installatie te starten.
    VPN install location and type
  8. U wordt mogelijk gevraagd om uw systeemwachtwoord of Touch ID-authenticatie om toestemming te geven voor de installatie.
    VPN install mac 3
  9. Er verschijnt een voortgangsbalk, waarmee u de voorgang van de installatie kunt volgen.
    VPN install mac 4
  10. Na afronding toont een bevestigingsbericht een samenvatting van de installatie. Klik op Sluiten om het installatieprogramma af te sluiten.
    VPN install mac 5
  11. U wordt mogelijk gevraagd of u het installatiebestand wilt verwijderen, aangezien het niet meer nodig is. We raden u aan dit te doen, maar het is niet verplicht.
    VPN install mac 6
  12. Mozilla VPN wordt gestart. Klik op Beginnen en meld u aan met uw Mozilla-accountgegevens. Als u geen abonnement hebt, bezoek dan de website van Mozilla VPN en kies het gewenste abonnement.
    VPN get started

Helemaal klaar! De installatie van Mozilla VPN is voltooid. Lees Hoe schakel ik Mozilla VPN in? en Hoe kies ik mijn server op Mozilla VPN? voor volgende stappen.