Hoe kies ik mijn server op Mozilla VPN?

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Met Mozilla VPN kunt u veilig en privé op het web navigeren, door een versleutelde tunnel naar het web op te zetten voor elke app op uw computer of mobiele apparaat. Als u het internet gebruikt via een VPN-server, verhult u uw werkelijke locatie en voorkomt u dat gegevenstrackers u op basis daarvan profileren.

Als u Mozilla VPN voor het eerst start, selecteert het voor optimale prestaties automatisch een server in de buurt van uw locatie. U kunt echter ook te allen tijde van serverlocatie veranderen en kiezen uit meer dan 30 landen wereldwijd. Op deze manier kunt u op het web surfen alsof u zich op een andere locatie bevindt. Als u zich bijvoorbeeld in Californië bevindt en een server in Sydney, Australië selecteert, passen websites die hun inhoud aanpassen op basis van de locatie van hun bezoekers hun inhoud aan alsof u zich in Australië bevindt.

Volg deze eenvoudige stappen om de serverlocatie in Mozilla VPN te wijzigen:

1. Open Mozilla VPN.
  2. Meld u aan met uw Firefox-account (alleen vereist als u deze voor het eerst benadert of als u nog niet bent aangemeld).
  3. Klik (of tik) op de optie Locatie selecteren.
    Choose location
  4. Zorg ervoor dat u het tabblad single-hop hebt geselecteerd.
    Recommended locations 1
  5. Kies hierna tussen Aanbevolen en Alle servers. Selecteer de optie Aanbevolen servers om de locaties met optimale prestaties voor uw regio te bekijken.
    Noot: het pictogram Performance icon naast de server toont u de verwachte prestaties als u verbinding maakt met een bepaalde locatie.
    Recommended locations 2
  6. Of selecteer de optie Alle servers om de serverlocatie waarmee u wilt verbinden te kiezen.
    All locations
    Noot: als u verbindt met een server die zich geografisch ver van uw werkelijke locatie bevindt, kan dit uw internetsnelheid beïnvloeden.

Helemaal klaar! U bent nu verbonden met uw gekozen server, en u kunt op het internet navigeren alsof u zich op die locatie bevindt. Voor nog meer bescherming, kunt u Mozilla VPN ook configureren om uw verkeer te versleutelen en dit via twee locaties te sturen in plaats van een. Lees Multi-hop – uw gegevens tweemaal versleutelen voor verbeterde beveiliging bij het gebruik van Mozilla VPN voor meer info.