Hoe kan ik helpen door prestatiegegevens voor mobiel te verzenden?

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox voor Android zich in de echte wereld gedraagt. De Telemetry-functie levert deze mogelijkheid door prestatie- en gebruiksgegevens naar hen te verzenden. Terwijl u Firefox gebruikt, meet en verzamelt Telemetry niet-persoonlijke gegevens, zoals geheugengebruik, reactiesnelheid en het gebruik van functies. Deze gegevens worden op dagelijkse basis naar Mozilla verzonden en door ons gebruikt om Firefox voor u te verbeteren.

Firefox bevat ook een Crashreporter-functie die u waarschuwt zodra Firefox onverwacht wordt gesloten en waarmee u deze gegevens kunt verzenden, zodat de ontwikkelaars Firefox stabieler en veiliger kunnen maken.

Bekijk ons privacybeleid (en) voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Hoe schakel ik het verzenden van prestatiegegevens in of uit?

U kunt deze functie op elk gewenst moment aan- of uitzetten in uw instellingen:

  1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik daarna op Mozilla en vink het selectievakje naast Telemetry in de sectie Gegevenskeuzes aan of uit.
  3. Vink het selectievakje naast Crashreporter aan of uit om crashrapporten naar Mozilla terug te sturen.
  1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of in de rechterbovenhoek van de browser) en daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Tik daarna op Gegevenskeuzes en vink het selectievakje naast Telemetry aan of uit.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.