Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

In sommige versies van Windows ontbreken Windows Media Player en andere media-gerelateerde technologieën die nodig zijn om video’s en muziek goed te kunnen decoderen en afspelen. Microsoft biedt een Windows Media Feature Pack (voor versies aangeduid als Windows N- en KN-edities) en een Platform Update Supplement voor Windows Vista en Server 2008 dat u kunt downloaden om deze functionaliteit toe te voegen.

Dit zijn enkele problemen die gebruikers hebben gemeld wanneer het Windows Media Feature Pack ontbreekt:

  • “Waarom is YouTube-video wazig, in lage resolutie of zwart?”
  • “Waarom krijg ik Flash- in plaats van HTML-video?”
  • “Waarom werkt Vimeo niet?”
  • “Waarom zie ik een foutmelding van Netflix dat Microsoft Silverlight vereist is?”

Oplossing

Download en installeer het voor uw versie van Windows geschikte Media Feature Pack of Platform Update Supplement om dit probleem te verhelpen.

Bezoek het ondersteuningsartikel van Microsoft om uw versie van Windows te achterhalen.
Als u een update van Windows naar een nieuwere versie uitvoert, dient u de nieuwere versie van het Media Feature Pack te installeren, ook als u dit voor de vorige Windows-versie had geïnstalleerd.

Windows 11:

In Windows 11 kan het nieuwste Media Feature Pack worden toegevoegd als optionele functie vanuit de Windows-instellingen. Om het Media Feature Pack toe te voegen:
Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Apps > Optionele functies. Selecteer Functies bekijken naast Een optionele functie toevoegen en selecteer in de lijst met beschikbare optionele functies het Media Feature Pack. Lees voor meer informatie het Media Feature Pack-artikel van Microsoft.

Windows 10:

Het meest recente Media Feature Pack kan voor Windows 10 versie 1903 en hoger vanuit de Windows-instellingen als Optionele functie worden toegevoegd. Om het Media Feature Pack toe te voegen:
Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Apps > Apps en functies > Optionele functies > Een functie toevoegen. Zoek dan Media Feature Pack in de lijst met beschikbare optionele functies. Lees voor meer informatie het Media Feature Pack-artikel van Microsoft.

De volgende artikelen van Microsoft bieden meer informatie over de individuele Windows 10-updates:

Zie het Microsoft-artikel Media Feature Pack-lijst voor Windows N-edities voor andere versies.

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7

Windows Server 2008:

Windows Vista:

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo