Afspeelproblemen met video en audio in Firefox voor Windows verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Dit artikel is alleen van toepassing op Windows Vista/7/8/8.1/10-gebruikers.

In sommige versies van Windows ontbreken Windows Media Player en andere media-gerelateerde technologieën die nodig zijn om video’s en muziek goed te kunnen decoderen en afspelen. Microsoft biedt een Windows Media Feature Pack (voor versies aangeduid als Windows N- en KN-edities) en een Platform Update Supplement (voor Windows Vista en Server 2008) dat u kunt downloaden om deze functionaliteit toe te voegen.

Dit zijn enkele problemen die gebruikers hebben gemeld wanneer het Windows Media Feature Pack ontbreekt:

• “Waarom is YouTube-video wazig, in lage resolutie of zwart?”
  • “Waarom krijg ik Flash- in plaats van HTML-video?”
  • “Waarom werkt Vimeo niet?”

Oplossing

Download en installeer het voor uw versie van Windows geschikte Media Feature Pack of Platform Update Supplement om dit probleem te verhelpen.

Bezoek het ondersteuningsartikel van Microsoft om uw versie van Windows te achterhalen.
Als u een update van Windows naar een nieuwere versie uitvoert, zoals van Windows 10 versie 1803 naar Windows 10 versie 1809, dient u het Media Feature Pack opnieuw te downloaden en te installeren, ook als u dit voor de vorige Windows-versie had geïnstalleerd.

Windows 10:

Windows 8.1:

Windows 8:

Windows 7

Windows Server 2008:

Windows Vista:

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support