Firefox opent herhaaldelijk lege tabbladen of vensters nadat u op een koppeling klikt

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox kan herhaaldelijk nieuwe, lege tabbladen of vensters openen nadat u op een koppeling klikt, waardoor u wordt gedwongen Firefox af te sluiten. Als u Firefox de keer daarna start en de vorige sessie wordt hersteld, kunnen dezelfde naamloze tabbladen of lege vensters worden geopend. Dit artikel beschrijft wat u kunt doen als u dit probleem ervaart.

Noot: doorgaans gebeurt dit doordat u ervoor hebt gekozen om Firefox te gebruiken als de toepassing die altijd voor het openen van een bepaald bestandstype wordt gebruikt. Firefox versie 98 bevat een oplossing voor dit probleem.

De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing. De rest van dit artikel is van toepassing op eerdere versies van Firefox (Firefox versie 97 en lager).

Een nieuwe Firefox-sessie starten

Mogelijk wordt u gedwongen Firefox af te sluiten als herhaaldelijk meerdere tabbladen of vensters worden geopend. Firefox bevat een functie voor sessieherstel, die uw vensters en tabbladen van de vorige sessie herstelt na een crash of onverwacht afsluiten.

Dezelfde groep tabbladen of vensters kan opnieuw worden geopend wanneer u Firefox de keer erna start, waardoor u wordt gedwongen Firefox opnieuw te sluiten. Als u een pagina met de titel Sessie herstellen ziet (‘Sorry. We hebben problemen bij het terugzetten van uw pagina’s.’) wanneer u Firefox opnieuw start, klik dan op de knop Nieuwe sessie starten om een nieuwe sessie te starten en volg daarna de onderstaande instructies om het probleem te verhelpen.

Het type actie voor een inhoudstype wijzigen

Mogelijk kunt u het probleem verhelpen door naar het inhoudstype te zoeken dat is ingesteld om Firefox te gebruiken en daarna de actie te wijzigen, volgens deze stappen:

 1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer OptiesVoorkeuren.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.

 2. Ga in het paneel Algemeen naar de sectie Bestanden en toepassingen en bekijk de items voor Inhoudstype onder Toepassingen.
 3. Als u weet welk item in de kolom Inhoudstype het probleem veroorzaakt, selecteer het dan. Typ anders Firefox gebruiken in het veld Zoeken. De lijst zal alleen items weergeven die zijn ingesteld op ‘Firefox gebruiken’.
  Fx61ApplicationsUseFirefox
 4. Selecteer elk inhoudstype met een probleem en kies een nieuwe actie vanuit het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie. Als u niet zeker weet welke actie u moet kiezen, kies dan Altijd vragen.
 5. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Noot: een problematisch inhoudstype Portable Document Format (PDF) dient te worden ingesteld op Openen in Firefox als u pdf-bestanden in Firefox wilt bekijken, zelfs als Firefox het standaardprogramma om pdf-bestanden te openen in Windows is.

Voor algemene informatie over inhoudstypen, zie Inhoudstypes en downloadacties in Firefox.

Acties voor alle inhoudstypen herinitialiseren

Als de voorgaande stappen het probleem niet hebben verholpen, of als u het item dat het probleem veroorzaakt niet in lijst Toepassingen kunt vinden, zult u de acties voor alle inhoudstypen moeten herinitialiseren door het bestand dat deze instellingen bewaart handmatig te verwijderen.

Dit zal alle aangepaste acties voor inhoudstypen verwijderen, niet alleen de actie die het probleem veroorzaakt. U zult de betreffende wijzigingen opnieuw moeten aanbrengen nadat u deze stappen hebt uitgevoerd.
 1. Open uw profielmap:

  • Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Help en selecteer ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie.Selecteer ProbleemoplossingsinformatieMeer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
  • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij ProfielmapProfiel-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
  Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

 2. Sluit Firefox. Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten.
 3. Verwijder het bestand handlers.json.
 4. Herstart Firefox.

Controleren op malware

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, of als Firefox meerdere vensters of tabbladen met ongewenste inhoud opent, is het mogelijk dat uw systeem is geïnfecteerd door malware. Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo