Lezerweergave in Firefox voor rommelvrije webpagina’s

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De lezerweergave is een functie van Firefox die rommel zoals knoppen, advertenties en achtergrondafbeeldingen weglaat en de tekstgrootte, het contrast en de indeling wijzigt om de leesbaarheid te verbeteren. De instellingen van de lezerweergave zijn eenvoudig naar uw leesvoorkeuren aan te passen.

Een pagina in de lezerweergave bekijken

1. Als een pagina in lezerweergave beschikbaar is, zal het lezermoduspictogram Reader mode reader mode icon 57 in de adresbalk verschijnen.
    reader mode url fx38 reading mode url 57
  2. Klik op het lezermoduspictogram Reader mode reader mode icon 57 . Het pictogram wordt oranjeblauw zodra een pagina zich in lezerweergave bevindt.
Noot: als de menubalk is ingeschakeld, kunt u de lezerweergave ook benaderen als een pagina beschikbaar is door op Beeld en daarna op Lezerweergave openen te klikken.

Instellingen van de lezerweergave aanpassen

Als u een pagina in de lezerweergave bekijkt, verschijnen aan de linkerkant enkele opties:

reading list controls 49 reading list settings 57

Lezerweergaveopties:

• exit icon rl 49 : lezerweergave afsluiten.
  • font size 49 rl : tekstgrootte, lettertype, regelafstand en contrast in de lezerweergave aanpassen.

• read aloud 49 : Firefox hardop een artikel laten voorlezen in de lezerweergave.
    Deze knop verschijnt alleen als Windows/Mac/Linux tekst-naar-spraak-informatie bevat in de taal waarin het artikel is opgesteld.
  • pocket button reader view 38 : een pagina toevoegen aan Pocket.
Firefox voor Android: de lezerweergave is ook beschikbaar in Firefox voor Android! Zie hiervoor Artikelen in de lezerweergave bekijken in Firefox voor Android.