Firefox kan niet worden geopend na het installeren ervan op een Mac - Het probleem verhelpen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Dit probleem is alleen van toepassing op Mac-apparaten.

Nadat u Firefox op uw Mac hebt gedownload en geïnstalleerd, kan de foutmelding “Firefox.app” is afkomstig van een onbekende ontwikkelaar en kan niet worden geopend verschijnen als u het programma probeert te openen.

Apple heeft in Mac OS X 10.9.5 een beveiligingswijziging aangebracht die deze foutmelding kan veroorzaken en het gebruik van Firefox kan blokkeren. Hier volgen enkele stappen die u kunt nemen als dit gebeurt:

Optie 1 - Aanbevolen

1. Houd de toets Control ingedrukt en klik op het Firefox-pictogram in het Dock of op het bestand van de Firefox-toepassing in een Finder-venster.
  2. Klik in het contextmenu op Open.
  3. Klik in het volgende dialoogvenster op Open.

Zie OS X Mavericks: Een programma openen dat afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar voor meer informatie.

Optie 2 - Firefox openen via de Systeemvoorkeuren

1. Klik in de linkerbovenhoek van uw scherm op het Apple-pictogram en open Systeemvoorkeuren….
  2. Klik op Beveiliging & Privacy en daarna op het tabblad Algemeen.
  3. U ziet een melding die aangeeft dat de Firefox.app is geblokkeerd. Klik op Open toch:
    blocked firefox mac