Feedlezer-vervangingen voor Firefox

Dit artikel kin net mear by de tiid wêze.

Der is in wichtige wiziging west yn it Ingelske artikel wêrop't dit basearre is. Oant dizze side fernijd is, fine jo dit miskien behelpsum: Feed reader replacements for Firefox

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De ingebouwde ondersteuning voor webfeeds en Livebladwijzers van Firefox is met de vrijgave van Firefox-versie 64 in december 2018 verwijderd.

Na het observeren van de gebruiksgegevens en vereisten voor het technisch onderhouden van deze functies, en rekening houdend met het feit dat er al alternatieve RSS/Atom-feedlezers beschikbaar voor u zijn, hebben we vastgesteld dat deze functies een relatief buitenmaatse onderhouds- en beveiligingsimpact hebben ten opzichte van hun gebruik. Door het verwijderen van de feedlezer en Livebladwijzers kunnen we ons op functies richten die meer impact hebben.

Met dit artikel hopen we een passende vervanging voor de ingebouwde feedlezer voor u te vinden en uw livebladwijzers naar uw nieuwe feedlezer te migreren.

Vervangingen voor de ingebouwde feedlezer

Add-ons: er zijn verschillende extensies voor Firefox die functionaliteit voor het lezen van feeds bieden. U kunt hier onze beheerde verzameling van lezers doorbladeren, of naar andere feedlezers zoeken op addons.mozilla.org.

Feed-aggregators: er zijn veel toegewijde clients voor feedlezers, en veel ervan bieden een betere ervaring dan Firefox. Op Wikipedia kunt meer informatie over deze clients vinden.

Wat gebeurt er met mijn bestaande livebladwijzers?

Firefox zal u laten weten wanneer de ondersteuning voor livebladwijzers wordt beëindigd en het volgende doen:

• Automatisch alle bestaande livebladwijzers exporteren naar een OPML-bestand op uw bureaublad met de naam Firefox feeds backup.opml, dat u in een andere feedlezer kunt importeren.
  • Als Firefox de URL kan herkennen, worden livebladwijzers naar reguliere statische bladwijzers omgezet. Als de URL niet bestaat, wordt de oorspronkelijke livebladwijzer verwijderd.

Andere alternatieven

Het ontdekken van en stijl geven aan inhoud

Mozilla werkt aan diverse alternatieve die een soortgelijke functionaliteit bieden als ondersteuning voor RSS/Atom-feeds, zoals Pocket (voor het ontdekken van inhoud en selectie hiervan door gebruikers) en de lezermodus (voor functies zoals spraakondersteuning en het stileren van inhoud door de gebruiker).

Firefox Extended Support Release (ESR)

ESR-versie 60 zal nog ondersteuning bieden voor functies van de ingebouwde feedlezer en livebladwijzers. Ondersteuning voor deze functies zal in oktober 2019 worden verwijderd, zodra ESR 60 niet meer wordt ondersteund.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support