Uitbreidingen in privé browsen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Notitie: In dit artikel wordt een nieuwe functie beschreven die beschikbaar is vanaf Firefox-versie 67.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt instellen welke extensies mogen worden gebruikt tijdens Privénavigatie.

Extensies in privévensters

In eerdere Firefox-versies zou elke geïnstalleerde extensie standaard worden uitgevoerd in privé- en gewone browservensters. Dit kan problematisch zijn als een extensie toegang heeft tot informatie die u liever privé wilt houden tijdens het browsen in een privévenster.

Te beginnen met Firefox-versie 67, kunt u beslissen welke extensies worden uitgevoerd, terwijl u in privénavigatie bent. Bovendien kan een extensie niet langer automatisch werken in privénavigatie; u moet het toestemming geven, ofwel wanneer u de extensie installeert of later, via de instellingen van de extensie.

Als u geen extensiebevoegdheid geeft om in privénavigatie te werken, zou het nog steeds normaal moeten werken in normaal browsen, tenzij de extensie expliciet gebruikmaakt van functies die privé-browsertoegang vereisen (zoals het openen van nieuwe tabbladen in een privévenster).

Toestemming verlenen voor installatie

Wanneer u een nieuwe extensie installeert, wordt een prompt weergegeven met de vraag of u deze extensie wilt gebruiken in privévensters.

Als u wilt dat de extensie werkt in privénavigatie, klikt u op het vakje naast Deze extensie in privévensters laten uitvoeren om een vinkje toe te voegen en klikt u vervolgens op de balk Oké, begrepen.

Fx67ExtensionInstall-AllowPrivate

Als u niet wilt dat de extensie toegang heeft tot uw gegevens in privébrowservensters, laat u het vakje uitgeschakeld.

Extensies in- of uitschakelen in privévensters

1. Click the menu button Fx57menu , click Fx57Addons-icon Add-ons and select Extensions.
  2. Klik op de extensie die u wilt beheren.
    • Hiermee opent u een paneel waarin u extensie-instellingen kunt beheren.

Extension settings

Onder de beschrijving van de extensie ziet u extensie-instellingen. Selecteer naast Uitvoeren in privévensters Toestaan om de extensie in te schakelen voor privé browsen of selecteer Niet toestaan om deze uit te schakelen bij privé browsen. Nadat u uw selectie hebt gemaakt, kunt u de Add-onsbeheerder afsluiten.

// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Fjoerfoks, Lamont Gardenhire. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support