Firefox Sync op een verloren telefoon of tablet uitschakelen

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

U bent blijkbaar uw apparaat kwijt (dat spijt ons) en realiseert zich dat u Firefox Sync hebt gebruikt om al uw gebruikersnamen en wachtwoorden op het toestel te krijgen. Dit artikel beschrijft wat u kunt doen om te voorkomen dat iemand toegang tot uw wachtwoorden krijgt op uw verloren apparaat.

Wijzig eerst uw Sync-wachtwoord vanaf een gesynchroniseerde computer

Deze eerste stap voorkomt dat uw verloren telefoon verbinding maakt met de Sync-server en alle nieuwe wachtwoorden die u in de volgende sectie moet aanmaken ophaalt.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Ga naar het paneel Sync en klik op het pijltje naast Account beheren om het menu uit te vouwen.
  3. Klik op Wachtwoord wijzigen. Het venster Uw wachtwoord wijzigen zal verschijnen.
  4. Voer uw nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Klik op het tabblad Sync aan de linkerkant om het paneel Sync te openen.
  3. Klik in het paneel Sync op de koppeling Account beheren om de pagina Firefox Accounts te openen.
  4. Klik in de pagina Firefox Accounts op de knop Wijzigen naast Wachtwoord.
  5. Voer in de respectievelijke velden uw oude en nieuwe wachtwoorden in en klik tot slot op de knop Wijzigen.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Ga naar het paneel Sync en klik op het pijltje naast Account beheren om het menu uit te vouwen.
  3. Klik op Wachtwoord wijzigen. Het venster Uw wachtwoord wijzigen zal verschijnen.
  4. Voer uw nieuwe wachtwoord in en klik op Wachtwoord wijzigen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Wijzig daarna al uw accountwachtwoorden vanaf een gesynchroniseerde computer

Het is belangrijk dat u uw Sync-wachtwoord wijzigt voordat u uw andere accountwachtwoorden wijzigt, zodat uw verloren apparaat uw nieuwe wachtwoorden niet synchroniseert.

Dit onderdeel kost wat meer tijd, maar is belangrijk. Als u de wachtwoorden voor zaken als uw bankrekening niet wijzigt, is het voor iemand anders nog steeds mogelijk om zich op uw verloren apparaat bij uw account aan te melden.

Zie Veilige wachtwoorden aanmaken om uw identiteit veilig te houden voor een eenvoudige manier om betere wachtwoorden aan te maken.

Als u een hoofdwachtwoord op uw andere apparaat hebt ingesteld en Firefox niet open hebt laten staan, hoeft u niets anders meer te doen.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.