Beleidsproblemen debuggen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Als u tegen problemen aanloopt met beleid dat niet wordt toegepast, helpt dit artikel u het probleem te achterhalen. Hier is de foutopsporingsmodus voor het beleid voor nodig. Dit zijn de bijbehorende stappen:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Voer in het zoekveld browser.policies.loglevel in.
  3. Kies in het veld daaronder String en klik op de knop + aan het einde van de regel.
  4. Voer in het tekstveld dat verschijnt debug in.
  5. Klik op het vinkje aan het einde van de regel.
  6. Herstart Firefox.
  7. Open de Browserconsole door op Ctrl + Shift + J te drukken (of Command + Shift + J op een Mac).
  8. U ziet aanvullende foutopsporingsinformatie over beleid in de console.
    Vergeet niet de voorkeur te verwijderen als u klaar bent.

Vanaf Firefox 63 kunt u naar de pagina about:policies gaan en deze toont u de status van beleid en fouten die eraan gerelateerd zijn.