Rechercher dans l’assistance

Évitez les escroqueries à l’assistance. Nous ne vous demanderons jamais d’appeler ou d’envoyer un SMS à un numéro de téléphone ou de partager des informations personnelles. Veuillez signaler toute activité suspecte en utilisant l’option « Signaler un abus ».

Learn More

Nem sikerült olvasni a konfigurációs fájlt.

more options

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. A minap a párom letöltötte a Malwarebytes-ot, mert a chrome-ja alatt és az én mozilla-m alatt állandóan reklámok ugráltak fel és átlépett reklám oldalakra. Ki is takarította, utána amit berakott karanténba azt meg én töröltem. Utána elindítottam a mozillat és ez kaptam: "Nem sikerült olvasni a konfigurációs fájlt. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával." Mi lehet a gond és mi a megoldás?

És mit lehet feltenni a gépre, ami segít kitakarítani a felugró reklámokat, és, hogy ne lépjen át állandóan reklám oldalakra ha rákattintok valamire, olyan, ami nem piszkál bele a rendszerbe és jó is és tényleg eltávolítja ezeket.

Segítségüket előre is köszönöm!

Üdv! Segítséget szeretnék kérni. A minap a párom letöltötte a Malwarebytes-ot, mert a chrome-ja alatt és az én mozilla-m alatt állandóan reklámok ugráltak fel és átlépett reklám oldalakra. Ki is takarította, utána amit berakott karanténba azt meg én töröltem. Utána elindítottam a mozillat és ez kaptam: "Nem sikerült olvasni a konfigurációs fájlt. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával." Mi lehet a gond és mi a megoldás? És mit lehet feltenni a gépre, ami segít kitakarítani a felugró reklámokat, és, hogy ne lépjen át állandóan reklám oldalakra ha rákattintok valamire, olyan, ami nem piszkál bele a rendszerbe és jó is és tényleg eltávolítja ezeket. Segítségüket előre is köszönöm!

Modifié le par Balázs Meskó

Toutes les réponses (3)

more options

Lehetséges, hogy egy konfigurációs fájl is karanténba került, és így tönkrement a felhasználói profil vagy magában a böngészőben van probléma.

Előbbire szerintem a legegyszerűbb megoldás a profil törlése, amely a Profilszerkesztővel lehetséges, amelyhez a -P kapcsolóval kell indítani a Firefoxot. (Windowson ez a legegyszerűbben a parancsikon szerkesztésével tehető meg). Ha ez nem oldja meg, akkor érdemes újrarakni a böngészőt.

Egyébként pedig általánosságban az ilyen problémákat jobb megelőzni. Szerintem mindenképp érdemes reklámblokkolót használni, mint az uBlock Origin, vagy az Adblock Plus. A gyanús vagy jelentős spamet tartalmazó oldalakat pedig érdemes elkerülni, de ha már mindenképp megnézi őket az ember, akkor érdemes Privát böngészésben tenni. Persze ez sem garancia semmire.

more options

A Mozilla újratelepítés után ismét működik, de a kattintós-felnyílós-reklámos és néha pornó tartalommal bíró oldalak problémája sajnos továbbra is fenn áll. Van Adblock, uBlock is, de mintha ott sem lennének... azok csak az egyes oldalakon lévő képeket, kisebb reklámokat nem engedik, de a problémásat mintha észre sem vennék.

more options

Sajnos tökéletes megoldás nem létezik. De ezeket be lehet tanítani, hogy bizonyos domaineket, illetve az egyes oldalakon lévő bizonyos tartalmakat blokkoljanak. Vannak persze olyan oldalak, ahol az egyetlen megoldás, hogy nem kell őket látogatni :)