Yleisimmät kysymykset Firefoxin päivittämisen jälkeen

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Päivititkö juuri vanhan version Firefoxista ja ihmettelet asioita, jotka ovat muuttuneet? Tässä artikkelissa on yleisimpiä kysymyksiä, joita ihmisillä on päivittämisen jälkeen sekä paljon linkkejä muihin mahtaviin artikkeleihin, joita saatat haluta tutkia myöhemmin.

Jos olet uusi Firefoxin käyttäjä, sinun kannattaa lukea myös artikkeli Firefoxin käyttäminen, joka käsittelee tärkeitä ominaisuuksia.

Mallia "Only in Fx4" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.

Miksi välilehteni ja ikkunani eivät palautuneet?

Jos sinulla oli välilehtiä ja ikkunoita auki kun suljit Firefoxin, Firefoxin uudella oletusetusivulla on Palauta edellinen istunto nappi. Saadaksesi välilehtesi ja ikkunasi takaisin, paina siitä. Restore Previous Session - Win1Restore Previous Session - Mac1
Jos et käytä Firefoxin oletusetusivua, voit palauttaa välilehtesi ja ikkunasi Sivuhistoria-valikosta:

• Paina Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta, napsauta Sivuhistoria (Sivuhistoria-valikko Windows XP:llä) ja valitse Palauta edellinen istunto.Valikkopalkissa, paina Sivuhistoria-valikkoa ja valitse Palauta edellinen istunto.Firefox-ikkunan yläosassa, valitse Sivuhistoria-valikko ja valitse Palauta edellinen istunto.Restore Previous Session - Win2Restore Previous Session - Mac2

Lisätietoa siitä, kuinka istunnon palauttaminen toimii, saat lukemalla artikkelit Session restore ja Kuinka palautan välilehdet edelliseltä selauskerralta?.

Miksi valikot (Tiedosto, Muokkaa, Näytä, jne.) puuttuvat?

Jos käyttöjärjestelmäsi on Windows 7 tai Windows Vista, sinulla on oranssi Firefox-nappi, joka sisältää yleisimmät tehtävät ja pitää ne yhdessä valikossa.

• Näyttääksesi väliaikaisesti vanhanmalliset valikot, paina Alt-painiketta näppäimistöllä.
  • Näyttääksesi ne kokoaikaisesti, napsauta oikealla hiirennäppäimellä tyhjää osaa välilehtipalkissa ja valitse Valikkopalkki kontekstivalikossa.
    Menu Bar - Win

Kuinka saan oranssin Firefox-panikkeen?

Jos käytät Windows XP:tä tai olet muokannut työkalupalkkiasi, voit ottaa oranssin Firefox-napin käyttöön näin:

• Napsauta hiiren oikealla näppäimellä tyhjää osaa välilehtipalkissa ja poista valinta Valikkopalkki kontekstivalikossa.

Lue artikkeli Mitä tapahtui Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoille?, jos sinulla on ongelmia valikkopalkin kanssa ja lue myös Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen saadaksesi tietoa Firefoxin sovittamisesta vastaamaan tarpeitasi.

Kuinka saan Firefox-painikkeen?

Firefoxissa on nyt asetus valikkopalkin korvaamiseksi Firefox-painikkeella, joka sisältää yleisimmät tehtävät ja pitää ne yhdessä valikossa. Voit ottaa Firefox-painikkeen käyttöön tekemällä näin:

• Napsauta hiiren oikealla näppäimellä tyhjää osaa välilehtipalkissa ja poista valinta Valikkopalkki kontekstivalikossa.

Lue artikkeli Mitä tapahtui Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoille?, jos sinulla on ongelmia valikkopalkin kanssa ja lue myös Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen saadaksesi tietoa Firefoxin sovittamisesta vastaamaan tarpeitasi.

Mitä tapahtui takaisin-, päivitä- ja aloitussivu-painikkeille?

Jotta navigaatio-osio virtaviivaistuisi, alue- ja ryhmäpainikkeet ovat muuttuneet:

• Takaisin-painikkeen pudotusvalikko voidaan avata napsauttamalla ja pitämällä takaisin-painiketta pohjassa.
  • Sivun latauksen lopetus- ja päivityspainikkeet on yhdistetty yhdeksi painikkeeksi sijaintipalkin lopussa.
  • Etusivupainike on sijaintipalkin oikeassa päässä.

Nav Buttons - WinNav Buttons - Mac
Etkö pidä tästä järjestyksestä? Ei se mitään. Firefox on sinun selaimesi joten voit tehdä siitä itsellesi sopivan. Lue artikkeli Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen saadaksesi lisätietoa painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaamisesta.

1. Napsauta hiiren oikealla painikkeellaControl-napsauta tyhjästä kohdasta välilehtipalkissa ja valitse Muokkaa... ja Muokkaa työkalupalkkia -ikkuna avautuu.
  2. Järjestä osat uudelleen raahaamalla.
    • Lisätäksesi osan työkalupalkkiin, raahaa se Muokkaa työkalupalkkia -ikkunasta paikkaan, jossa haluat sen näkyvän.
    • Poistaaksesi osan työkalupalkista, raahaa se Muokkaa työkalupalkkia -ikkunaan.
    • Siirtääksesi osaa työkalupalkissa, raahaa se sinne missä haluat sen näkyvän.
  3. Kun olet valmis muutoksien teossa, paina Valmis sulkeaksesi Muokkaa työkalupalkkia -ikkunan.

Custom Buttons - WinCustom Buttons - MacToolbars - lin2

Mitä tapahtui tilapalkille?

Tilapalkki Firefox-ikkunan alaosassa on muuttunut. Uusi tilapalkki näyttää vain sivun latauksen käynnistymisen ja linkin esikatselun. Kun kumpaakaan niistä ei tarvita, se yksinkertaisesti katoaa. Lue artikkeli Mitä tapahtui tilapalkille? lisätietojen saamiseksi.
Status Bar link - winStatus Bar link - macStatus Bar link - lin
Status Bar load - winStatus Bar load - macStatus Bar load - lin

Miksi fontit näyttävät sumeilta?

Jos käytät Windows Vistaa tai 7:ää, tekstit Firefoxissa voivat näyttää sumeilta. Tämä usein johtuu siitä, että Windows ClearType ei ole päällä.

1. Napsauta Windowsissa Small Vista Logo ja kirjoita hakukenttään cleartype.
  2. Avaa ClearTypen ohjauspaneeli valitsemalla Muokkaa ClearType-tekstiä.
  3. Valitse Ota ClearType käyttöön ja sitten Seuraava , jolloin voit vielä hienosäätää ClearTypen asetuksia.
  4. Kun olet hienosäätänyt asetuksia, valitse Valmis ottaaksesi muutokset voimaan.

Lisätietoja saat lukemalla artikkelin Fontit näyttävät sumeilta. On myös mahdollista, että vika löytyy vanhentuneista näytönohjaimen ajureista. Lisätietoja löydät artikkelista Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL, mukaan lukien sen, miten voit kytkeä Firefoxin rautakiihdytyksen pois päältä mahdollisena väliaikaisratkaisuna.

Jotkut lisäosani on poistettu käytöstä. Mitä voin tehdä?

Päivityksen jälkeen Firefox tarkistaa, onko lisäosistasi uusia versioita ja poistaa käytöstä ne, jotka eivät ole enää yhteensopivia. Oletuksena se jatkaa uusien versioiden tarkistamista säännöllisesti. Saadaksesi lisätietoja, lue artikkeli Re-enable add-ons that were disabled when updating Firefox.

Joillain lisäosilla (kuten Firebugilla) on täysin eri versiot uusille versioille Firefoxista, joten automaattinen päivitys ei toimi. Tarkistaaksesi uuden version:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Laajennukset.
  2. Napsauta Lisää-linkkiä lisäosan kuvauksessa.
  3. Napsauta yksityiskohtaisessa näkymässä kotisivun linkkiä päästäksesi lisäosan verkkosivulle, josta voit etsiä uuden version.

Missä ovat kirjanmerkkini?

Ole rauhassa. Jos käytit Kirjanmerkit-työkalupalkkia nähdäksesi suosikkisivusi, sinun täytyy vain laittaa se takaisin päälle:

• Napsauta hiiren oikella näppäimelläControl-napsauta tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse Kirjanmerkkipalkki kontekstivalikosta.
    Bookmarks Toolbar - WinBookmarks Toolbar - Mac

Voit myös järjestellä kirjanmerkkejäsi Arkisto-ikkunassa. Paina Kirjanmerkit-painiketta Bookmarks button win 2 navigointipalkin oikeassa reunassa (Windows XP: Paina Kirjanmerkit-valikkoa) ja valitse Näytä kaikki kirjanmerkit avataksesi Arkisto-ikkunan.Valikkopalkissa, paina Kirjanmerkit ja valitse Näytä kaikki kirjanmerkit avataksesi Arkisto-ikkunan.Firefox-ikkunan yläosassa, paina Kirjanmerkit-valikkoa ja valitse Näytä kaikki kirjanmerkit avataksesi Arkisto-ikkunan. Lisätietoa kirjanmerkkien käytöstä, sisältäen merkitsemisen ja järjestämisen, lue artikkeli Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä

Miksi välilehdet ovat nyt valikkopalkin yläosassa?

Pääsyy on, että se on vain järkevämpää — erityisesti ominaisuuksien, kuten Asovellusvälilehtien ja lisäosien hallinnan, kanssa. Lukeaksesi yksityiskohtia tästä muutoksesta, lue artikkeli How to make the new Firefox look like the old Firefox

Kuinka saan välilehdet takaisin kuten ne olivat ennen?

• Napsauta hiiren oikealla painikkeellaControl-napsauta tyhjästä kohdasta välilehtipalkissa ja poista valinta Välilehdet ylimpänä kontekstivalikossa.
    Tabs on top - WinTabs on top - Mac