Mitä tapahtui Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoille?

Jos Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikot puuttuvat, tämä johtuu yleensä siitä, että Valikkopalkki on piilotettu, Firefox on kokoruututilassa tai työkalurivien tiedot sisältävä tiedosto on vahingoittunut. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä ongelmat korjataan.

Jos Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikot puuttuvat, tämä johtuu yleensä siitä, että Firefox on kokoruututilassa tai ei ole valittu aktiivinen sovellus. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä korjataan.

Huomaa: Jos muita työkalurivejä tai painikkeita puuttuu, katso lisätietoja artikkelista Navigation buttons like back, home, bookmarks and reload are missing.

Tuo valikkopalkki takaisin

Jos Firefoxin ikkunan vasemmassa yläkulmassa on Firefox-painike Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoiden sijaan, on valikkopalkki piilotettu. Firefox-painikkeeseen on kerätty yhteen paikkaan yleisemmin käytetyt valikkokomennot. Voit toki halutessasi käyttää perinteisiä valikoita Firefox-paihnikkeen sijaan

• Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Valikkopalkki.
    Menu Bar - Win
  1. Napsauta valikkopainiketta new fx menu ja valitse Muokkaa.
  2. Napsauta ikkunan alalaidassa olevaa Näytä / Piilota työkalupalkkeja-alasvetovalikkoa ja valitse Valikkopalkki.
    Show Menu 29 - Win Show Menu 29 - Lin
  3. Napsauta vihreää Lopeta muokkaus-painiketta.
Jos työkalurivin ei tarvitse näkyä koko ajan: Perinteiset valikot saa väliaikaisesti näkyviin painamalla Alt-näppäintä.
Työkalurivin näyttäminen ruudunlukijaa käytettäessä: Paina samanaikaisesti näppäimiä Alt ja N, paina sen jälkeen näppäintä T, ja lopuksi näppäintä V.

Poista kokoruututila käytöstä

Kokoruututilan saat pois käytöstä seuraavasti:

• Palauta Firefox normaalitilaan ja tuo valikkopalkki näkyviin siirtämällä hiiren osoitin ruudun yläosaan ja napsauttamalla Kokoruututilan kuvaketta 1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-3.png .
  1. Siirrä hiiren osoitin ruudun ylälaitaan.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa välilehtipalkissa.
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Poistu kokoruututilasta
  1. Tuo työkalurivi näkyviin siirtämällä hiiren osoitin ruudun ylälaitaan.
  2. Napsauta valikkopainiketta new FX menu työkalurivin oikeassa laidassa ja valitse Kokoruututila.
    Fullscreen 29 Win Fullscreen 29 Lin
  • Napsauta valikkopainiketta new FX menu työkalurivin oikeassa laidassa ja valitse Kokoruututila.
    Fullscreen 29 Mac

Firefox ei ole valittu aktiivinen sovellus

Mac näyttää aina sen ohjelman valikkopalkin, joka on kulloinkin valittuna ja aktiivisena. Katso nimeä, joka lukee Apple-valikon 7fbbe94f1e8c1f2d1f6ea6dd93c1901d-1266954982-393-1.png vieressä ruudun vasemmassa ylälaidassa. Jos siinä ei lue "Firefox", saat Firefoxin aktiiviseksi napsauttamalla missä tahansa sen ikkunassa.

Vaurioituneet työkalupalkit ja painikkeet

Jos työkaluriviesi tiedot sisältävä tiedosto on vahingoittunut, korjaa ongelma käyttämällä Firefoxin nollaustoimintoa.

Huomaa: Kun käytät palautustoimintoa, kirjanmerkkisi, selaushistoriasi, avoimet välilehdet, ikkunat, salasanat, evästeet ja lomakkeiden automaattisen täytön tiedot tallennetaan. Sen sijaan laajennukset ja teemat poistetaan ja asetukset palautetaan oletusarvoihinsa.Kun käytät nollaustoimintoa, kirjanmerkkisi, selaushistoriasi, avoimet välilehtesi, ikkunasi, salasanasi, evästeesi ja lomakkeiden automaattisen täytön tiedot tallennetaan. Laajennuksesi ja teemasi poistetaan ja asetuksiin tekemäsi muutokset palautetaan oletusasetuksiin.Kun käytät nollaustoimintoa, kirjanmerkkisi, selaushistoriasi, salasanasi, evästeesi ja lomakkeiden automaattisen täytön tiedot tallennetaan. Laajennuksesi ja teemasi poistetaan, eikä avoimia välilehtiä, ikkunoita ja välilehtiryhmiä tallenneta. Lisäksi asetuksiin tekemäsi muutokset palautetaan oletusasetuksiin. Katso lisätietoja artikkelista Firefoxin palauttaminen – lisäosat poistetaan ja asetukset palautetaan
  1. Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta Firefox-ikkunan yläosassa Firefox-painiketta, siirry Ohje-alavalikkoon ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.Napsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win Troubleshooting info - mac Troubleshooting info - lin
    Jos et pysty käyttämään Ohje-valikkoa, avaa Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivu kirjoittamalla osoitepalkkiin about:support ja painamalla Enter.
  2. Napsauta Nollaa Firefox-painiketta Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun oikeassa yläkulmassa.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta alas liukuvassa varmistuskehotteessa.
  4. Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.
  1. Napsauta ensin valikkopainiketta New Fx Menu ja sitten Ohje-painiketta Help-29 .
  2. Valitse Ohje-valikosta Tietoja ongelmatilanteisiin.
    Jos et pysty käyttämään Ohje-valikkoa, avaa Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivu kirjoittamalla osoitepalkkiin about:support ja painamalla Enter.
  3. Napsauta Nollaa Firefox…-painiketta Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -sivun oikeassa yläkulmassa.
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Vahvista nollaaminen napsauttamalla Nollaa Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  5. Firefox sulkeutuu ja nollataan. Kun nollaus on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Napsauta tätä Refresh Firefox painiketta. (Löydät Palauta-painikkeen myös about:support -sivun oikeasta yläkulmasta).

Share this article: http://mzl.la/1xKrXPZ