Verkkosivut eivät avaudu - korjaa virheilmoituksiin liittyviä ongelmia

Onko verkkosivujen lataamisessa ongelmia? Älä huoli — me autamme. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit korjata ongelmia, jotta pystyt taas selaamaan verkkoa.

Aloitetaan etsimällä ongelman lähde

Pienellä tutkimustyöllä voimme sulkea pois mahdollisia ongelman aiheuttajia.

1. Avaa uusi välilehti ja kokeile, pystytkö avaamaan toisen verkkosivun, kuten google.fi tai mozilla.org.
  2. Käynnistä toinen verkkoselain, kuten Internet ExplorerSafariGoogle Chrome ja yritä avata selaimessa verkkosivu, jonka kanssa ilmeni ongelmia.

Ongelma ilmenee vain tietyillä verkkosivuilla

Jos näet jonkin seuraavista virheilmoituksista, ongelma saattaa olla vain Firefoxin välimuistissa:

• Tiedonsiirto keskeytyi
  • Yhteys keskeytyi
  • Yhteyden aikakatkaisu

Kokeile Firefoxin evästeiden ja välimuistin poistamista

Seuraa näitä ohjeita ja lataa sitten ongelmallinen sivusto uudelleen.

1. Napsauta Arkisto-kuvaketta 57 library icon, napsauta seuraavaksi Sivuhistoria ja valitse Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Paina nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä avataksesi tyhjennettävien kohteiden listan.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.
  1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, valitse Sivuhistoria ja sitten Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  2. Valitse Poistettava aika:-pudotusvalikosta Kaikki.
  3. Avaa tyhjennettävien kohteiden lista painamalla nuolta Yksityiskohdat-sanan vieressä.
  4. Valitse Evästeet ja Väliaikaistiedot.
  5. Napsauta Poista tiedot.

Jos evästeiden ja välimuistin poistaminen ei auttanut, saattaa verkkosivussa itsessään olla ongelmia. Tässä tapauksessa ainoa korjauskeino on odottaa. Suosittujen verkkosivustojen, kuten Facebookin ja Twitterin, tapauksessa odotusaika voi olla vain pari minuuttia.

Ellet nähnyt yllä mainittuja virheilmoituksia, katso alta, vastaavatko nämä kuvaukset ongelmaa:

Verkkosivu latautuu, muttei toimi kunnolla

Jos verkkosivu ei näytä oikealta tai ei toimi niin kuin pitäisi, tarkista seuraavat tukiartikkelit:

Ongelma ilmenee vain suojatuilla (https) verkkosivuilla

Katso verkkosivun osoitetta Firefoxin osoitepalkissa. Alkaako se merkinnällä https:// (huomaa "s")? Jos näin on, tarkista, näetkö jonkin seuraavista virheilmoituksista. Napsauta virheilmoitusta saadaksesi sen korjaamiseen ohjeita:

Ongelma ilmenee vain Firefoxissa

Jos muut verkkoselaimet toimivat halutulla tavalla, jokin seuraavista saattaa korjata ongelman:

Jos näet jonkin seuraavista virheilmoituksista, Firefox yrittää yhdistää internetiin välityspalvelimen kautta:

• Välityspalvelin kieltäytyy yhteydestä
  • Välityspalvelinta ei löytynyt

Voit tarkistaa välityspalvelin asetuksesi seuraavasti:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-paneeli.
  3. Valitse Verkko-välilehti.
  4. Napsauta Yhteys-osiossa Asetukset...-painiketta.
  5. Muuta välityspalvelinasetuksiasi:
  6. Sulje Yhteysasetukset-ikkuna.
  7. Sulje about:preferences -sivu. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Ongelma ilmenee kaikissa verkkoselaimissa

Tämä ongelma johtuu todennäköisesti verkkoyhteydestäsi. Lue artikkelista Firefox and other browsers can't load websites korjausehdotuksia.

Muita harvinaisempia ongelmia

• Verkkosivu ilmoittaa, että Firefox on vanhentunut, yhteensopimaton tai ei ole tuettu - Katso How to reset the default user agent on Firefox.
  • Liitännäinen kaatui - Tämä tarkoittaa, että verkkosivun esittämiseen käytetty liitännäinen on kaatunut odottamattomasti. Lue artikkelista Lähetä liitännäisten kaatumisilmoituksia ja auta Mozillaa parantamaan Firefoxia lisätietoja.
  • Haittasivustojen virheet - Jos näet varoituksen "Epäilty hyökkäyssivusto!" or "Epäilty huijaussivusto!", Firefox estänyt pääsyn verkkosivustolla suojellakseen sinua haittaohjelmalta tai verkkourkinnalta (phishing). Voit lukea lisää Mozilla.org-sivustolta: Phishing and Malware Protection.
  • Yhteydetön tila - Jos näet viestin yhteydettömästä tilasta, olet saattanut asettaa Firefoxin olemaan käyttämättä verkkoyhteyttä. Varmista, että tietokoneesi on yhdistetty internetiin ja seuraa sitten alla olevia ohjeita:
    • Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidanNapsauta valikkopalkin Tiedosto-valikkoa ja varmista, että Työskentele yhteydettömässä tilassa ei ole valittuna.Paina Alt-näppäintä ottaaksesi Firefoxin valikkopalkin väliaikaisesti käyttöön ja napsauta sitten Tiedosto-valikkoa (Windows XP:ssä riittää Tiedosto-valikon avaaminen) ja varmista, että Työskentele yhteydettömässä tilassa ei ole valittuna.
  • Sivusto ei uudelleenohjaudu asianmukaisesti - Tämän ongelman saattavat aiheuttaa evästeet. Katso artikkelista Evästeiden käyttöönotto verkkosivujen ilmoittaessa evästeiden olevan estettyjä lisätietoja.
  • Jos näet Tiedostoa ei löytynyt -virheilmoituksen, kokeile seuraavien artikkeleiden ehdotuksia:
  • Sisällön koodausvirhe - Jos näet virheilmoituksen Sisällön koodausvirhe tai Avattava sivu on pakattu virheellisesti tai tuntemattomalla tavalla, eikä sivua voida näyttää, seuraa näitä ohjeita korjataksesi ongelman:
    1. Tarkista kaikkien internetsuojausohjelmiesi asetukset (palomuurit, virustentorjunta- ja yksityisyydensuojausohjelmat). Poista näistä ohjelmista säännöt, jotka koskevat Firefoxia, ja lisää sitten uudet säännöt. Katso artikkelista Configure firewalls so that Firefox can access the Internet ohjelmakohtaisia asetuksia.
    2. Seuraa yleisiä virheenkorjausohjeita.
  • Osoitteen käyttö on rajoitettu - Tämä virhe ilmenee, kun yrität yhdistää palvelimelle sellaisen portin kautta, joka on varattu toisen sovelluksen käyttöön. Jos verkkosivu, jolle yrität yhdistää, sisältää soitteessaan kaksoispisteen ja sen jälkeen numeroita (esimerkiksi http://verkkosivu.fi:23), poista kaksoispiste ja numerot osoitteesta (http://verkkosivu.fi) tai korvaa ne numerosarjalla :80 (http://verkkosivu.fi:80). Jos tämäkään ei toimi, osoite, johon yrität yhdistää, saattaa olla virheellinen.

Based on information from Error loading websites (mozillaZine KB)