Poista verkkosivujen tietokoneellesi tallentamia tietoja poistamalla evästeitä

Evästeet ovat sivustojen tietokoneellesi luomia tiedostoja, joihin tallennetaan esimerkiksi tietoja sivujen katseluasetuksista ja kirjautumistiedoista. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit poistaa Firefoxista evästeitä, sivustotietoja ja välimuistissa olevan verkkosisällön.

Avoinna olevan sivuston evästeiden poistaminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä Firefroxin uudemmassa versiossa. Artikkelissa Päivitä Firefox sen uusimpaan versioon kerrotaan lisää Firefoxin päivittämisestä.
Poista parhaillaan avoinna olevan sivuston evästeet ja sivustotiedot:

1. Napsauta Sivuston tiedot Site Info button -painiketta osoitepalkin vasemmassa laidassa.
    clear data 62Fx63ClearDataSingleSiteFx65ClearDataSingleSite
  2. Napsauta Poista evästeet ja sivustotiedot....

Evästeiden poistaminen miltä tahansa sivustolta

Poista yksittäisen sivuston luomat evästeet:

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja vieritä Evästeet ja sivustotiedot -osioon.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteDataFx61settings-CookiesAndSiteDataFx63settings-AcceptCookiesFx65CookiesAndSiteData
  3. Napsauta Hallitse tietoja… -painiketta. Hallitse evästeitä ja sivustotietoja -ikkuna avautuu.
  4. Kirjoita Etsi sivustoja -kenttään sen verkkosivun nimi, jonka evästeitä haluat poistaa. Vain hakuasi vastaavat evästeet näytetään.
    Fx60ManageCookiesAndSiteData-RemoveSelectedFx65ManageCookiesAndSiteData-RemoveSelected
    • Jos haluat poistaa verkkosivun kaikki evästeet ja tallennetut tiedot (MDN web docsin englanninkielinen artikkeli), napsauta Poista kaikki valitut.
    • Jos haluat valita, mitkä evästeet ja tiedot poistetaan, valitse poistettavat kohteet luettelosta ja napsauta Poista valitut.
  5. Napsauta Tallenna muutokset.
  6. Napsauta avautuvassa Evästeiden ja sivustotietojen poisto -vahvistusikkunassa PoistaOK.
  7. Sulje about:preferences-sivu.

Jos haluat tietää lisää sivustotietojen hallitsemisesta Firefoxissa, lue artikkeli Tallennettujen sivustotietojen hallitseminen.

Huomaa: Firefoxin versiossa 60 ja sitä vanhemmissa versioissa voi poistaa yksittäisiä evästeitä käyttämällä Sivuston tiedot -ikkunan Turvallisuus-välilehden Näytä evästeet -painiketta. Voit myös käyttää Storage Inspectoria yksittäisten evästeiden poistamiseen tietyltä verkkosivulta hiiren kakkospainiketta napsauttamalla. Storage Inspector löytyy Firefoxin päävalikon Fx57Menu alavalikosta Web-työkalut tai painamalla näppäimistöllä Shift + F9.

Kaikkien evästeiden, sivustotietojen ja välimuistitietojen poistaminen

1. Napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuFx57Menu ja valitse Asetukset.Asetukset.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja mene Evästeet ja sivustotiedot -osioon.
  3. Napsauta Tyhjennä tiedot… -painiketta. Tyhjennä tiedot -ikkuna avautuu.
    Fx64ClearCookies-SiteData-CacheFx65CookiesAndSiteData-ClearData
    • Sekä valinnat Evästeet ja sivustotiedot (joka poistaa kirjautumistiedot ja sivustoasetukset) että Välimuistissa oleva verkkosisältö (joka poistaa tallennettujen kuvien, komentosarjojen ja muiden välimuistiin tallennettujen tiedot) pitää valita.
  4. Napsauta Tyhjennä.

Pelkkä evästeiden poistaminen

Jos haluat poistaa vain evästeet ja pitää muut tiedot, tee näin:

1. Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu ja napsauta Arkisto (tai napsauta työkalupalkin Arkisto-painiketta 57 library icon).
  2. Valitse Sivuhistoria ja sitten Poista viimeaikaisia historiatietoja….
  3. Aseta Poistettava aika -kohdan valinnaksi Kaikki. (jos et näe sivuhistoriaan tallennettujen kohteiden luetteloa, avaa luettelo napsauttamalla kohdan Lisätietoja vieressä olevaa nuolta).
    Fx52ClearRecentHistory-CookiesFx63ClearRecentHistory-Cookies
  4. Valitse Evästeet ja varmista vielä, ettei säästettäviä kohteita ole valittuna.
  5. Poista kaikki evästeet napsauttamalla Poista tiedot -painiketta ja sulje sitten Poista kaikki historiatiedot -ikkuna.