Avaa PDF-tiedostot Firefoxissa lataamatta niitä

Voit avata PDF-tiedostot suoraan Firefox-ikkunassa sisäänrakennetulla PDF-lukijalla tai PDF-lukuliitännäisellä. Tämä artikkeli käy läpi molemmat vaihtoehdot ja korjausohjeet yleisimpiin ongelmiin.

Voit avata PDF-tiedostot suoraan Firefox-ikkunassa sisäänrakennetulla PDF Viewer -laajennuksella tai PDF-lukuliitännäisellä. Tämä artikkeli käy läpi molemmat vaihtoehdot ja korjausohjeet yleisimpiin ongelmiin.

Huomaa: PDF-lukija on nyt sisäänrakennettu Firefoxiin. Päivitä Firefoxisi saadaksesi lukijan käyttöön.

Sisäänrakennetun PDF-lukijan käyttäminen

Firefox sisältää nyt sisäänrakennetun PDF-lukijan, jolla voit avata lähes kaikki PDF-tiedostot ilman erillistä liitännäistä. PDF-lukija on käytössä oletuksena.

PDF Viewer -laajennuksen käyttäminen

PDF Viewer (toiselta nimeltään pdf.js) on laajennus, joka pelkkien verkkoteknologioiden avulla avaa lähes kaikki verkon PDF-tiedostot Firefoxissa ilman liitännäistä.

PDF JS

Jos olet asentanut PDF-lukijaliitännäisen, kuten Adobe Readerin, se (sekä kaikki muut mahdolliset PDF-lukijat) pitää poistaa käytöstä Firefoxin asetuksissa ennen kuin PDF Viewer -laajennus toimii.

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Liitännäisey -paneeli.
  3. Valitse kaikki PDF-lukijaliitännäiset ja valitse Poista käytöstä niiden kohdalla.

PDF Viewer -laajennuksenPDF-lukijan työkalupalkki

• Näytä dokumentin pienoiskuvat tai rakenne - Työkalupalkin kaikkein vasemmanpuoleisin kuvake avaa sivupaneelin, joka sisältää pienoiskuvat dokumentin sivuista. Osassa dokumenteista on mahdollista katsella myös dokumentin rakennetta. Pitkän dokumentin selaaminen on näin helpompaa.

PDF Thumbnails
  • Edellinen/seuraava sivu tai suoraan tietylle sivulle siirtyminen - Voit käyttää ylös- ja alaspäin osoittavia painikkeita siirtyäksesi edelliselle tai seuraavalle sivulle tai voit antaa suoraan haluamasi sivun sivunumeron.

PDF Pager
  • Muuta dokumentin näyttökokoa - Käytä plus- ja miinuspainikkeita lähentääksesi tai loitontaaksesi näkymää tai valitse suurennusasetus painikkeiden vieressä olevasta alasvetovalikosta.

PDF Zoom
  • Kokoruutu- tai esitystila - Napsauta kokoruututilan painiketta, jos haluat PDF-tiedoston täyttävän koko näyttösi. Paina ESC-painiketta poistuaksesi kokoruututilasta.

PDF Fullscreen
  • Tulostus - Napsauta tulostinta kuvaavaa painiketta avataksesi tulostuksen asetusikkunan.

PDF Print
  • Lataus - Napsauta Lataa-painiketta tallentaaksesi PDF-tiedoston tietokoneellesi tai avataksesi sen toisessa PDF-lukusovelluksessa.

PDF Download
  • Kopioi avoin näkymä - Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta avoin näkymä -painiketta avaksesi avoimen näkymän uuteen välilehteen tai ikkunaan.

PDF Copy

Korjaa ongelmia PDF-lukijan kanssa

Jotkin PDF-tiedostot eivät näy oikein tai ovat tyhjiä

PDF-lukija ei välttämättä pysty näyttämään tietynytyyppisien PDF-tiedostojen kirjasintyylejä, -värejä tai koko dokumenttia. Avataksesi nämä dokumentit:

• Napsauta latauspainiketta dokumentin yläpalkissa avataksesi dokumentin tietokoneesi oletuslukijalla.

YksikäänPDF-tiedosto ei avaudu

Jotkin laajennukset, jotka estävät JavaScriptin suorittamisen, saattavat estää PDF-lukijan toimintaa. Voit poistaa kyseiset laajennukset käytöstä, jotta PDF-lukija toimisi jälleen:

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Laajennukset -paneeli.
  3. Valitse kaikki toimintaa estävät laajennukset ja valitse niiden kohdalla Poista käytöstä.

Voit lukea lisätietoja artikkelista Korjaa laajennuksista, teemoista ja laitteistokiihdytyksestä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

PDF-lukuliitännäisen käyttäminen

Ellet halua käyttää Firefoxin PDF-lukijaa, voit käyttää PDF-lukuliitännäistä, kuten Adobe Readeria, Nitro PDF Readeria tai Sumatra PDF:ääAdobe Readeria, MozPluggeria tai KParts-liitännäistäSchubert|it PDF Browser -liitännäistä Mac OS X 10.6:lla tai uudemmalla.

Voit ottaa PDF-lukuliitännäisen käyttöön Firefoxin lukijan sijaan seuraavasti:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Ohjelmat-paneeli.
  3. Etsi Portable Document Format (PDF) listalta ja napsauta sitä.
  4. Napsauta alasvetovalikkoa Toiminnot-sarakkeessa ja valitse Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi.

Opening PDF - Win v2

Jos PDF-tiedostot ladataan näyttämisen sijaan, kokeile näytä ratkaisuja

Jos PDF-tiedostot ladataan näyttämisen sijaan, tarkista asetuksesi

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Ohjelmat-paneeli.
  3. Etsi Adobe Acrobat Document (jos käytät Adobe Readeria) tai PDF-tiedostot (jos käytät muuta lukuohjelmaa) listalta ja napsauta sitä.
  4. Napsauta alasvetovalikkoa Toiminnot-sarakkeessa ja valitse Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi.

Opening PDF - Win
    • Jos Käytä sovellusta PDF-lukijan nimi ei ole listattuna, lue Nollaa lataustoiminnot -osio alta ja käy yllä olevat ohjeet läpi uudestaan
  5. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.

Lisäohjeet

Nollaa lataustoiminnot

1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox -painiketta ja mene Ohje-valikkoonNapsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoaNapsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu , napsauta sitten ohjekuvaketta Help-29 ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

2. Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa kansio. Profiilitiedostosikansiosi sisältävä ikkuna avautuu.
  3. Huomaa: Ellet pysty avaamaan tai käyttämään Firefoxia, seuraa näitä ohjeita.

4. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

5. Poista mimetypes.rdf-tiedosto

Tarkista ohjelma-asetukset

Jos PDF-lukuliitännäisen mukana tulee myös lukijaohjelma, tarkista ohjelman asetukset

• Adobe Reader:
    1. Avaa Adobe Reader.
    2. Avaa Muokkaa-valikko Adobe Readerin valikkopalkissa ja napsauta Oletusarvot.... Oletusarvot-ikkuna avautuu.
    3. Napsauta Luokat-osiossa Internet.
    4. Varmista, että Näytä oletusarvoisesti lukutilassa on valittu.
    5. Napsauta OK sulkeaksesi Oletusarvot-ikkunan ja sulje myös Adobe Reader.

Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Alusta liitännäisten tietokanta uudelleen

Seuraa artikkelin Re-initializing the plugins database ohjeita.

Tämä pakottaa Firefoxin rakentamaan liitännäisten tietokannan uudestaan. Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Asenna sovellus uudelleen

Jos PDF-lukijaliitännäisen mukana tulee myös lukijaohjelma eivätkä yllä olevat vienmäärityskeinot auttaneet, poista ja asenna sovellus uudelleen.

Ellet vieläkään pysty katselemaan PDF-tiedostoja Firefoxissa, jatka seuraavilla ohjeilla.

Lisätietoja Adobe Reader -käyttäjille

Ellei mikään yllä olevista ohjeista toiminut, lue artikkeli Can't view PDF on the web Adobe.comissa saadaksesi lisätietoja.