Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved
  • Archived

Font appears messed up only on Mozilla, only on one PC

Hello! So, I was working on a new blog on which I'm using the Rubik font from Google fonts. Everything was fine for several days, but today, after working for some time o… (read more)

Hello!

So, I was working on a new blog on which I'm using the Rubik font from Google fonts.

Everything was fine for several days, but today, after working for some time on it, the font just got messed up randomly (see attached image).

I added the font on a different, testing site and it shows messed up there as well, so it's not something website related.

Now, the shocking part is that it gets messed up only on Mozilla and only on the Mozilla browser that's on my Desktop PC.

I asked a friend to check it out and I also checked it out on my laptop, and the font is fine on other Mozilla browsers, as well as other browsers.

Other fonts from other websites are fine as well.

What troubleshooting I performed:

- Checked the font with Inspect Element, as it's shown here: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Tools/Page_Inspector/How_to/Edit_fonts and the font is set up correctly;

- Deleted the whole history since the beginning of time (cookies, cache, everything);

- Closed and opened Firefox again;

- Opened Mozilla in Safe Mode (hardware acceleration is disabled by default in safe mode);

- Restarted my PC;

- Uninstalled Mozilla as it shows here - https://support.mozilla.org/en-US/kb/uninstall-firefox-from-your-computer. Deleted the profile folder and everything.

- Installed a fresh copy again with no add-ons, no nothing.

Nothing worked. That font is still messed up on Mozilla, on this PC.

It doesn't make any sense, especially since it went nuts randomly without a particular reason.

Does anyone have an idea of what could be the problem and how to fix it?

Any help would be appreciated!

Thanks!

Asked by Radu_B 1 year ago

Answered by jscher2000 1 year ago

  • Solved
  • Archived

Why my default fonts in Firefox looks so ugly?

Why the default fonts are looking so ugly? It is working fine on Edge. I am on Windows 10. Please find the screenshots bellow. https://imgur.com/a/Gke2K … (read more)

Why the default fonts are looking so ugly? It is working fine on Edge. I am on Windows 10.

Please find the screenshots bellow.

https://imgur.com/a/Gke2K

Asked by iAmSaugata 2 years ago

Answered by iAmSaugata 2 years ago

  • Solved

Some fonts not displaying correctly

Hi all, On some sites (I think it has something to do possibly with code snippets because these always display incorrectly) Firefox is showing this illegible font as per… (read more)

Hi all,

On some sites (I think it has something to do possibly with code snippets because these always display incorrectly) Firefox is showing this illegible font as per the screenshot. I've also attached a Chrome screenshot to show how it should be displaying. I have not been able to find a fix online for this. I have done the suggestions of clearing cache, checking font settings etc that I could find in the options, but made no difference. Please could anyone help? It's driving me mad because I can't make out the font at all!

Michael.

Asked by Michael 5 months ago

Answered by Michael 5 months ago

  • Solved

Font rendering on a specific website

Hello, I have a trouble with font rendering on one specific website - https://www.checkpoint.com. Text on this site looks quite ugly (see font01.png). But if I open "Web … (read more)

Hello,

I have a trouble with font rendering on one specific website - https://www.checkpoint.com.

Text on this site looks quite ugly (see font01.png).

But if I open "Web Developer" -> "Inspector" -> "Fonts" -> "All fonts on page", then I can see the text renderred correctly in the preview field (see font02.png).

So text uses "DIN WXX Regular" font, but I do not understand, why Firefox cannot render it on the web page in the same manner as in the Developer tools?

Any clue how to fix it?

Browser: Firefox 68.2.0esr (64-bit) OS: Debian Bullseye

Thanks Zbynek

Asked by Zbynek Michl 5 months ago

Answered by Zbynek Michl 4 months ago

  • Solved
  • Archived

One website has a menu that doesn't display the font correctly.

I believe I went through the list of prescribed solutions. Safe mode, cache cleaning, history, etc. Browser is up to date Windows is up to date Other browsers seem to di… (read more)

I believe I went through the list of prescribed solutions. Safe mode, cache cleaning, history, etc. Browser is up to date Windows is up to date Other browsers seem to display the website (and menu) just fine. Screenshot attached should show extra large menu items following "NEW". https://www.cabelas.ca/

Sorry for being a pain. :)

Asked by Douglas Dickson 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

unchecking "Allow pages to choose their own fonts, instead of your selections above" has no effect

MSI GE72 2QF Apache Pro notebook (stock) Windows 10 Pro Firefox 63.0.3 I recently reinstalled Windows 10 and Firefox. Before the reinstall, unchecking this box had an imm… (read more)

MSI GE72 2QF Apache Pro notebook (stock) Windows 10 Pro Firefox 63.0.3

I recently reinstalled Windows 10 and Firefox. Before the reinstall, unchecking this box had an immediate visible effect. Now, as can be seen in the screenshot, it doesn't.

So far I've tried: - "refreshing" Firefox to defaults and unchecking the box again, - going into "about:config" and changing the value of "browser.display.use_document_fonts" to "0"

Neither of these things worked.

On my other two computers, one of which was bought new less than three weeks ago, unchecking the box does what it's supposed to do.

Asked by rontarrant 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • Solved
  • Archived

firefox blurry ui

hi windows xp and after update 51.0 any version will get a blurry user interface. see the attached screen shots I have toyed around with all the gfx.font_rendering.cleart… (read more)

hi

windows xp and after update 51.0 any version will get a blurry user interface. see the attached screen shots

I have toyed around with all the gfx.font_rendering.cleartype_params parameters to no avail.

blurry firefox windows xp

blurry firefox ui

blurry firefox

blurred firefox

Asked by NesteaZen 2 years ago

Answered by philipp 2 years ago

  • Solved
  • Archived

Firefox keeps crashing

Since a week I can no longer open firefox, without crashing. I have tried it several times in safe mode or to rebuild FF. Also a clean install did not work r may not impo… (read more)

Since a week I can no longer open firefox, without crashing. I have tried it several times in safe mode or to rebuild FF.

Also a clean install did not work r may not import data at the clean install, is all. To do this, I had my firefox profile and also the folder which was just created rebuilding FF. What can I do now to make sure I get it working again?

Asked by F33nstr2 4 years ago

Answered by F33nstr2 4 years ago

  • Solved
  • Archived

Characters not displaying correctly

In attachment 3 samples of webpages with characters not displaying correctly. The option 'allow pages to choose their own fonts' is checked. When I go to about:config an… (read more)

In attachment 3 samples of webpages with characters not displaying correctly.

The option 'allow pages to choose their own fonts' is checked.

When I go to about:config and set the option gfx.downloadable_fonts.enabled to False, I can read the sites but (of course) all fonts are replaced with my fonts.

Is there another way to fix this, please?

Asked by Jan_S 1 year ago

Answered by McCoy 1 year ago

  • Solved
  • Archived

How do I fix incorrectly displaying fonts?

Some fonts aren't displayin correctly on webpages. Most noteably, in code boxes and stuff. Instead of legible text, all I see are shapes of triangles, squares, and stars.… (read more)

Some fonts aren't displayin correctly on webpages. Most noteably, in code boxes and stuff. Instead of legible text, all I see are shapes of triangles, squares, and stars.

Asked by jeff28 3 years ago

Answered by jeff28 3 years ago

  • Solved
  • Archived

Greek letters don't display anymore when I use fontname-"Symbol" in html/javascript. They work in Microsoft Edge.

I am writing code in javascript for astronomers and it uses symbol font for Greek letters. When I display the report on FireFox browser, the Greek letters do not appear … (read more)

I am writing code in javascript for astronomers and it uses symbol font for Greek letters. When I display the report on FireFox browser, the Greek letters do not appear instead they are in a different font. My report display fine with Microsoft Edge but I like FF better.

Asked by john02813 3 years ago

Answered by cor-el 3 years ago

  • Solved
  • Archived

secondary pages not displaying right fonts

Hello, I hope this is the right place to post this question. I apologize if it's not. Please tell me if I am posting in a wrong section. Firefox is not displaying right … (read more)

Hello, I hope this is the right place to post this question. I apologize if it's not. Please tell me if I am posting in a wrong section.

Firefox is not displaying right fonts on a site I am working on. • I am working with files locally on my Mac so I can't provide url. • I am using @font-face rule and index page displays the right fonts that are in my folders. I am not using link to Google. • Problem is that all the other pages display only default browser fonts. But all the other CSS styling, on those pages, works just fine. • My index page is in the root folder, fonts have their own folder, and all the other pages have their own folder.

   - root folder 
                       |- index.html
                       |- styles folder - css folder, etc…
                       |- media folder - fonts folder, etc…
                       |- pages folder - about.html, page2.html, etc…

• I have added fonts in ttf, woff, woff2, eot, and svg formats. Technically, I only care about at least making ttf files work. • I am using the latest Firefox. • I cleared all of the history. • And I tried Firefox in safe mode, so far nothing works.

Does anyone have any idea what am I doing wrong? I very much appreciate your help.

Asked by liamcoded 3 years ago

Answered by liamcoded 3 years ago