Showing questions tagged: Show all questions

Browser under Remote Control

I keep getting this: URL is highlighted red/grey stripes. The robot head icon is now in the URL box and it says "Browser is under remote control (reason Dev Tools). What… (read more)

I keep getting this: URL is highlighted red/grey stripes. The robot head icon is now in the URL box and it says "Browser is under remote control (reason Dev Tools).

What is it? how do I get rid of it?

Asked by klg61 1 week ago

Last reply by jscher2000 42 seconds ago

Sponsored Shortcuts - Facebook

Hi all, i'm having an issue where everytime i start the browser, a facebook "tile" shows up in the first empty square in the main page shortcuts section, i disabled the s… (read more)

Hi all, i'm having an issue where everytime i start the browser, a facebook "tile" shows up in the first empty square in the main page shortcuts section, i disabled the sponsored shortcuts, and removed it, but it keeps coming back, no idea what to do.

Asked by careca 9 hours ago

Last reply by jscher2000 28 minutes ago

What the hell is going on with Firefox?

For the past two days, maybe due to a Firefox "upgrade", not only have I lost all my saved tabs but Firefox does NOT restore my tabs and does NOT allow me to "restore pr… (read more)

For the past two days, maybe due to a Firefox "upgrade", not only have I lost all my saved tabs but Firefox does NOT restore my tabs and does NOT allow me to "restore previous sessions".

What is going on?

I am not happy about this as I typically have 20+ tabs open to do my work .It takes me at least 10 min to restore most of my tabs manually.

Please explain.

Alain Braux

Asked by alainbraux 6 hours ago

Last reply by jonzn4SUSE 56 minutes ago

my Wesite/blog

My website/blog is not loading correctly. Took off all addons, etc. It works fine in Edge. What else can I do? Wordpress site. Side widget loads at the bottom in Firefox.… (read more)

My website/blog is not loading correctly. Took off all addons, etc. It works fine in Edge. What else can I do? Wordpress site. Side widget loads at the bottom in Firefox.

Asked by kberman1976 2 hours ago

Last reply by Seburo 1 hour ago

Why isn't there a way to set the number of opened tabs after which the side scrolling option kicks in?

The side scrolling tabs feature is one of the best things about FF but why is this lacking? I should be able to determine myself after what number of tabs I want the opti… (read more)

The side scrolling tabs feature is one of the best things about FF but why is this lacking? I should be able to determine myself after what number of tabs I want the option to open.

Asked by a.niloy 4 hours ago

Last reply by cor-el 3 hours ago

Primary password reset on 90.0.2 goes intoo a loop

When I try to reset the primary password, I can get a new password - the only problem is that this new password is not accepted when I try set a new login into a web site… (read more)

When I try to reset the primary password, I can get a new password - the only problem is that this new password is not accepted when I try set a new login into a web site. It looks like there are two different passwords: one for "Firefox Accounts" and one for "Firefox Logins". How to reset the latter one when they differ. There is a kind of deadly embrace! Not to forget that the access to the support can be on the same email address with a totally different password.

Is a start from scratch with a completely new profile a possible solution?

Asked by phil.vrst 4 hours ago

Last reply by cor-el 4 hours ago

Error: Hmm. We’re having trouble finding that site.

Hello, every single time I wake up my Windows 7 Firefox refuses to load any website. It is a Firefox defect, because Windows's Internet icon shows that Internet is availa… (read more)

Hello,

every single time I wake up my Windows 7 Firefox refuses to load any website. It is a Firefox defect, because Windows's Internet icon shows that Internet is available. DNS is also working, while Firefox refuses to load a web. I need to wait 10-15 seconds until Firefox condescendingly loads the web I am trying to access. This bug is very annoying as it happens a few times each day :(

Pavel

Asked by pavel.lastovicka 1 day ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

Some letters aren't shown on some websites

Hey, I have already read the other (closed) forum topics. I have the problem, that on some websites all letters from s to z aren't displayed. When I copy the text and pas… (read more)

Hey, I have already read the other (closed) forum topics. I have the problem, that on some websites all letters from s to z aren't displayed. When I copy the text and paste it to a text editor all letters are there.

Here's what I tried according to other forum topics... - In the font properties all is set to standard fonts for 'latin' and 'other' (sorry I use Firefox in german so I don't know the correct english terms)

- Disallowing webpages to use their own fonts works, but it's no option as the websites now all have ugly fonts and don't look as they're meant to be.

I use FF 90.0.2 (64-Bit) on Windows 10 Home.

The problem occurred right away after I installed FF on a new computer. I have also tried syncing to my account and de- and reinstalling. Same problem all the time. The problem does not occur in other browsers, like Chrome, Edge, Opera. Only in FF... Any idea what I could do? It would be sad to use another browser in the future, but since I'm also a web developer it's really not an option to work like that... Any help is highly appreciated.

Cheers, Sven

Asked by sven.friedrich 1 day ago

Last reply by cor-el 5 hours ago

URLs in search lists do not change color anymore after visiting them

Here is my system's status: Firefox 90.0.2 (64-bit) Bitdefender Total security (newest version) Windows 10, 64bit, Version 10.0.19043 Build 19043 Since a short while I e… (read more)

Here is my system's status: Firefox 90.0.2 (64-bit) Bitdefender Total security (newest version) Windows 10, 64bit, Version 10.0.19043 Build 19043

Since a short while I experienced that URLs in search lists did not change their color anymore as before to show them as already visited. This is a major impediment in using searches systematically. I cannot pin the timing for that problem down to a certain event as there had been updates to all 3 of the above mentioned system elements, OS, AV & Firefox. I tried to go through a number of suggested solutions to the problem without achieving anything. Pls note: -Browser is NOT set to "always search in privacy" -Browser is set to remember browsing history -Cross checking with MS Edge showed the same problem - means that it is probably not a Firefox internal issue -Tweaking MS/Edge privacy settings were equally unsuccessful

Does anybody have a suggestion where the problem might be rooted? I spent already several hours on this and it feels like a dead end. Thank you in advance for every hint in the right direction. JM

Asked by juergen-m 9 hours ago

Last reply by jscher2000 6 hours ago

Fonts on certain sites are odd

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own. I have looked through this community and run through: Set gfx… (read more)

Certain websites font's have gone weird in Firefox, it's not reproducable on other computers just my own.

I have looked through this community and run through:

   Set gfx.canvas.azure.backends & gfx.content.azure.backends to direct2d1.1,skia,cairo
   Set gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode to 0
   Set gfx.downloadable_fonts.otl_validation to true
   Disabled hardware acceleration

Firefox Version is: 90.0.2 64-bit Windows 10 21H1 All drivers are up to date

Attached are screenshots from Chrome (what the website is meant to look like) & Firefox - I prefer Firefox over Chrome so I would rather not move.

Asked by kris0089 1 day ago

Last reply by cor-el 6 hours ago

AD BLOCKER HOW TO DISABLE ON A SITE

I need to know how to disable a blocker? I am on a Verizon website page and trying to post a review, I get message to "disable ad blocker" before posting my review. … (read more)

I need to know how to disable a blocker? I am on a Verizon website page and trying to post a review, I get message to "disable ad blocker" before posting my review.

Asked by cpharris22 6 hours ago

Last reply by jscher2000 6 hours ago

Majority of text not displaying on certain websites

Hello, I have been getting a problem lately where nearly all the text on a couple of websites does not display. Only a few characters, such as 'T', 'E', 'L' and '4' displ… (read more)

Hello,

I have been getting a problem lately where nearly all the text on a couple of websites does not display. Only a few characters, such as 'T', 'E', 'L' and '4' display. I have attached screenshots of one of these websites - how it displays in Firefox vs. how it displays in Google Chrome. It also happens in the chat function of the online lecture video system my uni uses (Blackboard Collaborate Ultra), which runs in the browser (it's not a separate app).

I did a search for similar problems on mozilla support and tried restarting Firefox in safe mode, however nothing changed.

I'm using Firefox 78.12.0esr on MacOS X 10.11.6

Any help would be appreciated.

Asked by c.rechner 6 hours ago

Last reply by cor-el 6 hours ago

Firefox 90 does not load properly specific web pages and services (gmail, youtube, reCAPTCHA, etc.)

Two weeks ago my browser updated itself to version 90. Before that everything was OK. After that..... Firts of all in Google Chrome everything works just fine. In Firefo… (read more)

Two weeks ago my browser updated itself to version 90. Before that everything was OK.

After that..... Firts of all in Google Chrome everything works just fine. In Firefox - most of the time after a google search if I click on one of the results nothing happens. If I open it in a new tab or window, I got a blank page. - I cannot log into my gmail account. I can get to the page where I can type in my account name, but then I get an error message before the web page'd ask for my psw. - youtube does not load properly. If then I click on the youtube icon on the top left corner then it tries to load the page again, and after some time it says I have no internet connection. - google translate service does not answer, - reCAPTCHAs don't work. The browser could not load them, or if it loads something then it won't work. Etc.

Again: everyhing was OK before the version 90 update. I was on a 2 weeks vacation, just got back, but all the same, they don't work.

I tried everything - cleared the history, cache, etc., - checking the firewall, - proxy (I don't use any proxy), - ipv6 - made a new profile - troubleshooting mode (disabeling addons and themes), everything. Nothing helped.

I use Win10. Have an other Win10 PC, on that before the version 90 update I checked the problems above, and neither of them affected the system, and as the update taked place I got the same propblems there too. My firefox profile is synched onto that PC.

After 20+ years of using firefox this is my last try before switching to chrome.

Asked by imkere 12 hours ago

Last reply by cor-el 7 hours ago

After 89.0.1 update on Windows, Firefox will not release the audio device, not allowing the computer to sleep.

Since the 89.0.1 update on Windows 10 21H1 (Build 19043.1055), Firefox will not let my PC sleep, unless I quit and re-open Firefox. There is no audio playing on any tabs,… (read more)

Since the 89.0.1 update on Windows 10 21H1 (Build 19043.1055), Firefox will not let my PC sleep, unless I quit and re-open Firefox. There is no audio playing on any tabs, but after a while of using Firefox on YouTube or whatnot, it will not release the audio device to let Windows put my monitors to sleep even though all playback has ended.

This can clearly be seen by running "powercfg /requests" as an administrator.

With videos playing, as expected Firefox reserves the audio device, as well as an Execution request.

Output: [ PS C:\WINDOWS\system32> powercfg /requests DISPLAY: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe display request

SYSTEM: [DRIVER] High Definition Audio Device (HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0900&SUBSYS_10438581&REV_1000\4&2d156fef&0&0001) An audio stream is currently in use.

AWAYMODE: None.

EXECUTION: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe non-display request

PERFBOOST: None.

ACTIVELOCKSCREEN: None. ]

But after you stop playing the video the output becomes: [ PS C:\WINDOWS\system32> powercfg /requests DISPLAY: [PROCESS] \Device\HarddiskVolume6\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe display request

SYSTEM: [DRIVER] High Definition Audio Device (HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0900&SUBSYS_10438581&REV_1000\4&2d156fef&0&0001) An audio stream is currently in use.

AWAYMODE: None.

EXECUTION: None.

PERFBOOST: None.

ACTIVELOCKSCREEN: None. ]

You can see the audio device doesn't get released, and the only resolution is to quit and restart Firefox.

This doesn't always happen, but does happen after a while.

Asked by Nabeel Rahimpour 1 month ago

Last reply by Seamus Everywhere 11 hours ago

Facebook Container claims a site I built can share with Facebook

A site I'm building has an email input. It is not connected to Facebook in any way, yet the Facebook Container claims the site can share my email address with Facebook. H… (read more)

A site I'm building has an email input. It is not connected to Facebook in any way, yet the Facebook Container claims the site can share my email address with Facebook.

How/why?

Asked by Al 23 hours ago

Last reply by pg_78 12 hours ago

Super slow image loading on Facebook recently

Facebook has become really slow on Firefox over the last week or so. It is not every time, every day, but the biggest issue is that the images in posts do not appear in … (read more)

Facebook has become really slow on Firefox over the last week or so. It is not every time, every day, but the biggest issue is that the images in posts do not appear in a timely manner. I don't seem to have the issue with Safari or Chrome. I checked to see that I do have the most recent Firefox version. 90.0.2 (64-bit) I am on a Mac book pro. thanks!

p.s The image below is a screen shot of an example of the problem. The images never loaded, even in the time it too for me to find out how to ask the question, and then ask it

Asked by annie.boehm 1 day ago

Last reply by cor-el 16 hours ago

Online Shop "View basket" always empty

I have visited this website https://adaptalock.co.uk/ to purchase products. I add to basket, a product shows in the basket in the mini-icon in corner, but when I go to v… (read more)

I have visited this website https://adaptalock.co.uk/ to purchase products. I add to basket, a product shows in the basket in the mini-icon in corner, but when I go to view basket, it's empty. I also uploaded my address details to it, but they aren't there. Website owner has done a test with Firefox and says it works fine, so I must have a setting wrong somewhere? I use Firefox for everything everyday and don't have problems, just this site. Any help appreciated, thanks in advance. My AdBlocker Ublock is turned off for this website.

Asked by EC Clerk Firefox Multi Account 1 day ago

Last reply by cor-el 17 hours ago