Showing questions tagged: Show all questions

Locked out: 2FA enabled on my account but I haven't set it up

Hi, I have a Firefox account since long, I use it to publish my add-on. I haven't signed in recently and didn't take action when I've received an email that developers s… (read more)

Hi, I have a Firefox account since long, I use it to publish my add-on. I haven't signed in recently and didn't take action when I've received an email that developers should move to 2FA. Now I'm trying to sign in to my account but it's always asking for the 6 digits security code, even though I have never set up 2FA on my account and thus don't know which authenticator app I need to use. Neither do I have recovery codes - naturally. Can anyone help me with my account? Best regards, Kaspar

Asked by kg9 1 day ago

Last reply by kg9 2 minutes ago

Regular Crashes Playing Wormax.io

Every time I play this online game at the site, Wormax.io, it will lag and/or crash the tab after a few minutes of playing. Occasionally, the site will take a very long t… (read more)

Every time I play this online game at the site, Wormax.io, it will lag and/or crash the tab after a few minutes of playing. Occasionally, the site will take a very long time to load.

Here's my crash report: bp-4fd287ff-c2e1-4168-8e9d-ac1950211202

Asked by Kevin Kehler 5 days ago

Last reply by Kevin Kehler 1 hour ago

Opening web page from Thunderbird opens new Firefox window

I run Thunderbird on an email-only system which I can access from LAN or remotely.. I "ssh -X" to that system and run Thunderbird, which displays on my workstation. Unt… (read more)

I run Thunderbird on an email-only system which I can access from LAN or remotely.. I "ssh -X" to that system and run Thunderbird, which displays on my workstation. Until an update a few days ago, when I clicked on an http/https link in Thunderbird, if there was an instance of Firefox running on my workstation, the link would open in a new tab on the most recently accessed Firefox window. If there was no instance of Firefox running on the workstation, then Firefox would be started on the email-only system, which would display on my workstation. After the recent update, the behavior has changed: clicking on a link always opens Firefox on the email-only system, not a new tab on the workstation.

Running Thunderbird 78.14.0 on Centos 7.9 email system, Firefox 94.0 on Fedora 33 workstation.

Any suggestions on how to have the previous behavior?

Asked by eager1 11 hours ago

Please revive firefox marketplace

I did not like installing apps from firefox add-ons but loved installing applications from firefox marketplace when it was there back then. It made me feel productive as … (read more)

I did not like installing apps from firefox add-ons but loved installing applications from firefox marketplace when it was there back then. It made me feel productive as it was the app store of an OS ,which was also there back then. But why was it discontinued? If there is any reason, please reply and If possible, please try recreating it. Here are the new firefox marketplace icons I suggest which I got from the web archive. Each icon is larger than the previous one. And if possible, please work on firefox OS too.

Asked by user110 3 days ago

Last reply by user110 1 day ago

Expand "Add bookmark" window for a better user-experience when one has a lot of bookmark folders

When adding a bookmark on Firefox Desktop, putting a bookmark in a folder when adding it becomes cumbersome when one has a lot of bookmark folders and sub-folders. What I… (read more)

When adding a bookmark on Firefox Desktop, putting a bookmark in a folder when adding it becomes cumbersome when one has a lot of bookmark folders and sub-folders. What I mean by that is that the user has to scroll a lot to find the folder they want to put their bookmarks in. It takes too much time. My suggestions for improvement:

  1. Allow the user to resize the "Add bookmark window" so that they can quickly spot the folder they're looking for. The ideal would be to have the possible to maximize the "add folder" pop-up/window just like the one we have when we click on "Manage bookmarks" (Ctrl-Shift-O). This would be much faster.
  2. Provide a search bar to quick search for the folder/sub-folder we want to put our bookmark in.

Asked by fastai 1 day ago

Strange "Unknown Collection" messages in the console after startup

Hi, I'm using Firefox ESR 78.15 with a slightly modified Arkenfox user.js I keep getting two "Unknown Collection" messages in the console after startup. The first one rea… (read more)

Hi,

I'm using Firefox ESR 78.15 with a slightly modified Arkenfox user.js

I keep getting two "Unknown Collection" messages in the console after startup.

The first one reads Unknown Collection "main/messaging-experiments" in the headline, while the following text is shown in the drop down menu: "UnknownCollectionError resource://services-settings/RemoteSettingsClient.jsm:155 sync resource://services-settings/RemoteSettingsClient.jsm:455 InterpretGeneratorResume self-hosted:1158 AsyncFunctionNext self-hosted:693

The second one reads "Unknown Collection "main/cfr-fxa" in the headline, with the same text in the drop down menu as above.

Can someone please explain what these messages mean and if it is something to be concerned about?

I've spent quite some time, but couldn't find out.

Thanks

Asked by spider82 3 days ago

Cisco Webex Desk Camera not working (works with other browser)

Hello, I have a new Cisco Webex Desk Camera that it's not working with Firefox (Flatpak on Fedora Silverblue 35). lsusb: Bus 006 Device 004: ID 05a6:0023 Cisco Systems, I… (read more)

Hello,

I have a new Cisco Webex Desk Camera that it's not working with Firefox (Flatpak on Fedora Silverblue 35).

lsusb: Bus 006 Device 004: ID 05a6:0023 Cisco Systems, Inc. Cisco Webex Desk Camera

https://mozilla.github.io/webrtc-landing/gum_test.html shows two cameras "Video Capture 4" and "Video Capture 5", none of them work, the page shows an error message: "AbortError: Starting videoinput failed".

The same website works in Chromium (also a Flatpak), which only sees "Video Capture 4 (05a6:0023)". "OBS Studio" is also able to use the camera. "Video Capture 5" is not available in Chromium and freezes the image in OBS Studio. I believe Video Capture 5 is the IR camera that is used in Windows Hello.

Would you be able to help me to get this camera supported, please?

Asked by Jorge Martínez López 4 days ago

Last reply by Jorge Martínez López 3 days ago

How to disable ctrl+k keyboard shortcut?

For my work, I need to paste a lot of links into text (on a website which is probably somewhat poorly programmed), and when I select some text and hit ctrl+k to create a … (read more)

For my work, I need to paste a lot of links into text (on a website which is probably somewhat poorly programmed), and when I select some text and hit ctrl+k to create a hyperlink, Firefox doesn't recognize that it's a text box and "takes over" the ctrl+k function, focusing on the search/address bar instead of allowing me to insert the link. (The reason I blame the website is that other websites, like Jira, work fine for this)

Is there a way to disable the ctrl+k functionality in firefox? I've seen a couple old threads on disabling various shortcut keys but I don't know what the "Focus Search bar" key would be called in either the Browser Console or configs.


Thank you!!

Asked by seagull949 4 days ago

Keyboard shortcut Alt+1 doesn't switch to first tab, but it works normally with other numbers

I got extremely used to switching between tabs with Ctrl+(number) when I was on Windows, and now this feature is kind of broken for me on Linux. I have checked and can co… (read more)

I got extremely used to switching between tabs with Ctrl+(number) when I was on Windows, and now this feature is kind of broken for me on Linux. I have checked and can confirm that I don't have a shortcut already set to this key binding, so there is no conflicting going on.

The weird thing is that I am able to use all the other numbers (2-9) with no problem, and they work as intended. If anyone knows how to fix this problem, I'll be happy to hear the solution.

Asked by norasora 1 month ago

Last reply by norasora 6 days ago

Have new tabs open the same local file as my homepage

I've browsed through a dozen of posts now and so far got my homepage to show me my local file. The problem is that I want this local file to also show when I open a new t… (read more)

I've browsed through a dozen of posts now and so far got my homepage to show me my local file. The problem is that I want this local file to also show when I open a new tab (Ctrl+T).

I've configured an autoconfig based on another post I read, currently have this:

In my autoconfig.cfg: // first line is a comment var {classes:Cc,interfaces:Ci,utils:Cu} = Components; var newTabURL = "path_to_my_file.html"; aboutNewTabService = Cc["@mozilla.org/browser/aboutnewtab-service;1"].getService(Ci.nsIAboutNewTabService); aboutNewTabService.newTabURL = newTabURL;

In my autoconfig.js: // pref("general.config.filename", "autoconfig.cfg"); pref("general.config.obscure_value", 0); //pref("general.config.sandbox_enabled", false);


I have the last line commented because it worked for the poster, but it gives me an error that firefox couldn't load my autoconfig and that I should contact my sysadmin, lol. Other than that error message, it worked the same as it does now after I closed the popup.

If possible I don't want to use any extensions for this.

Asked by norasora 6 days ago

Cannot save or move around bookmarks by drag&drop anymore

I use the bookmark bar very heavily and my workflow was to just "drag" the tab with the mouse to folder in the bookmark bar, which would unfold and I drop the tab/bookmar… (read more)

I use the bookmark bar very heavily and my workflow was to just "drag" the tab with the mouse to folder in the bookmark bar, which would unfold and I drop the tab/bookmark in the desired sub-folder.

This worked really well for me, and was fast.

Recently, this stopped working. I can still drop a bookmark in one of the main folders in the bookmark bar. But not in any sub-folder, since the main folder closes as soon as I move the mouse inside it. It is also not possible anymore to move the already-saved bookmarks around via drag&drop.

System: Linux (Manjaro Gnome 41.1) Firefox for Arch Linux 94.0.2 (64bit)

Asked by jochenstehle 2 weeks ago

Last reply by jochenstehle 6 days ago

Slow Download Speeds Ubuntu 20.04

As the subject says, my download speeds are painfully slow (~200KB/s) and they have been for a while. My download speed is ~85Mbps and I use Ubuntu 20.04. Installing a do… (read more)

As the subject says, my download speeds are painfully slow (~200KB/s) and they have been for a while. My download speed is ~85Mbps and I use Ubuntu 20.04.

Installing a download manager extension only improved the speed to ~300KB/s (I tried Multithreaded Download Manager. I also tried increasing the number of threads in preferences to no effect).

The problem has persisted over time and across multiple restarts. This problem does not persist in other applications (Steam, for example).Neither disabling my VPN or running sudo UFW disable affected the speed (didn't restart because UFW disable doesn't require a restart [I think] and due to the above paragraph).

All solutions I have found have been related only to Windows users, hence why I am asking this even though there is a plethora of threads on this same issue. Any responses and help is appreciated!

Asked by Nyxified 1 week ago

Last reply by Nyxified 6 days ago

Visual Glitch When Uploading Images (Ubuntu 20.04, Firefox 94)

As the subject says, when attempting to upload images from my computer (Ubuntu 20.04 on Firefox 94), often but not always, the result will be a visual glitch similar to t… (read more)

As the subject says, when attempting to upload images from my computer (Ubuntu 20.04 on Firefox 94), often but not always, the result will be a visual glitch similar to the image attached. The only time which I have ever used Zoom on Firefox, the same issue happened when I tried to use my webcam, except that the lines rapidly changed colours.

I apologize if this issue has been solved in another thread, but this is a bit hard to describe without the picture, so my attempts to search for said thread were unsuccessful.

The issue is not present when I upload the images in question via mobile. Turning off my extensions has no effect.

The image attached is taken directly from attempting to upload a profile picture to my Firefox account, but I have experienced this issue with websites like Twitter and Ebay for example. I have never had this issue with Imgur, for example, even though I am doing nothing different (uploading images). I do not know why this only occurs for a select few websites.

Any responses or help is appreciated!

Asked by Nyxified 1 week ago

Last reply by Nyxified 6 days ago

Firefox Library: Batch section of bookmarks and typing a new tag append the tag instead of replacing the old ones

Using Firefox 94.0 The objective is to change the tags of large numbers of bookmarks. This is to organize existing bookmarks under new categories that help in finding the… (read more)

Using Firefox 94.0

The objective is to change the tags of large numbers of bookmarks. This is to organize existing bookmarks under new categories that help in finding them more easily.

Until some time ago, I used the Library (Ctrl + Shift + O) to first select a batch of bookmarks (whether or not filtered after an existing tag or another criterion); and typed the new tag in the field Tags: at the bottom of the Library dialogue window. If I had to change the tag, I simply wrote the new one; the old one was replaced. If I had to add a tag, I could repeat the old tag and add the new one.

Now, instead, my new tag is appended to each and every bookmark in the batch. This makes it impossible to delete the old tags, unless you do it one at a time. Both doing and undoing become unwieldy when you have tens or hundreds of bookmarks. Also, it defeats the purpose of streamlining, because the number of tags grows.

So, there is a difference in behavior between editing the tag of a single bookmark and the tag of a batch of bookmark. Is this intended? If so, how to work around that? If not, I presume this is bug.

Asked by XavierStuvw 6 days ago