• Solved

Videos buffering and/or not playing

When I try to play a video on Firefox desktop, it takes it a long time to load. Once it has loaded, whenever I pause it for more than a few seconds, or if I try to skip a… (read more)

When I try to play a video on Firefox desktop, it takes it a long time to load. Once it has loaded, whenever I pause it for more than a few seconds, or if I try to skip around the video (either by clicking around in the loaded section of the progress bar or using +/- seconds buttons), the video begins buffering again before the video resumes. This makes it extremely difficult and frustrating to watch anything that requires me to pause, rewind, or fast forward. I've noticed this issue affect multiple video viewing sites, such as YouTube, Vimeo, and Netflix. My roommate also uses Firefox, but doesn't have this issue, so I know it's not a problem with my internet. I thought it might be a problem with my computer, but I tried to replicate the issue in Chrome and everything worked fine there. The issue has persisted almost a week. I have:

  • Rebooted my computer several times
  • Deleted my history/cache
  • Disabled my extensions
  • Turned off Java scripts in firefox (this disabled my ability to load sites like YouTube completely, so I turned it back on)
  • Updated my computer
  • Updated my graphics drivers
  • Refreshed firefox
  • Uninstalled and reinstalled firefox (and rebooted my computer)
  • Uninstalled and reinstalled firefox AND deleted all the data it stored on my computer (and rebooted my computer)

I am currently using version 123.0.1 of Firefox. My OS is Windows 10 22H2.

Asked by AccidentalRogue 2 months ago

Answered by AccidentalRogue 2 months ago

  • Solved

The the United States USPS website does not work properly with Firefox!!

Support, The USPS website does not work properly with Firefox!! The Home page loads okay but there are multiple other issues with links not working. For instance all of … (read more)

Support,

The USPS website does not work properly with Firefox!! The Home page loads okay but there are multiple other issues with links not working. For instance all of the links under Quick Tools do not work except this one: https://www.usps.com/manage/po-boxes.htm. Other things don't work either.

Everything works fine that I tried with Google Chrome though! Please address soon.

Thanks

Asked by Wayne Carpenter 3 months ago

Answered by Wayne Carpenter 3 months ago

  • Solved

List of suggested sites positioned too high.

Concurrent with updating to Firefox 126.0, when typing into the address bar, the list of suggested sites covers-up the address bar. In fact, the top of the list is off t… (read more)

Concurrent with updating to Firefox 126.0, when typing into the address bar, the list of suggested sites covers-up the address bar. In fact, the top of the list is off the screen. I don't see any other posts relative to this, am I the only one with this problem... and how do I fix it?

Asked by Electrojim 16 hours ago

Answered by TyDraniu 16 hours ago

  • Solved

Top of url dropdown is cut off

I just updated to the latest version of Windows 10, and now when using Firefox (126.0), the url dropdown menu rather than dropping down now "floats" over the browser wind… (read more)

I just updated to the latest version of Windows 10, and now when using Firefox (126.0), the url dropdown menu rather than dropping down now "floats" over the browser window with the top cut off. The top url is still there, and I can navigate to it using the arrow keys, but it doesn't show. This is new as of this morning, when Windows updated. No issue in other browsers.

Asked by ltstar 2 days ago

Answered by TyDraniu 18 hours ago

  • Solved

Suggestons cover the address bar.

Whenever I try to write anything into the address bar the suggestions cover it completely and I can't see what I am writing, see Picutre1! However when I launch the brow… (read more)

Whenever I try to write anything into the address bar the suggestions cover it completely and I can't see what I am writing, see Picutre1!

However when I launch the browser in troubleshoot mode from the help menu, everything works fine, see Picture2.

The only addon I have installed is Youtube adBlock. There are two plugins running, a codec by sisco systems and a decrypt module by google.

Could somebody help me with this problem?

Asked by Nevesincs 1 day ago

Answered by Nevesincs 1 day ago

  • Solved

Font size problems on websites

Using Firefox on windows 10 pro, 64 bit Since updating to Firefox 125.0.3 (64 bit) , I am getting all sorts of website problems with font sizes. Some are all extremely … (read more)

Using Firefox on windows 10 pro, 64 bit

Since updating to Firefox 125.0.3 (64 bit) , I am getting all sorts of website problems with font sizes. Some are all extremely small like on google news, others have widely mixed sizes, extremely large and extremely small. Even on this page, support.mozilla.org, I have to zoom 250% to make it readable.

I tried troubleshoot mode and there is no difference. The problems are still there.

I tried the Edge browser and the problem is not there.

I didn't have this problem before the update. I tried adjusting windows and the screen dpi, but I can't find a solution. Just seems to make things worse.

Anyone else having this problem? Any suggestions for a solution ?

Asked by dee_veloper 5 days ago

Answered by dee_veloper 1 day ago

  • Solved

third-party Translation Add-ons CAN NOT work on the "support.mozilla.org" site

When visiting the "support.mozilla.org site, third-party translantion add-ons(such as "Immersive Translate") can't work. It says "can not read or change data on this site… (read more)

When visiting the "support.mozilla.org site, third-party translantion add-ons(such as "Immersive Translate") can't work. It says "can not read or change data on this site". I want to translate it on the same page rather than skipping into a new page. However, it can work on the "www.mozilla.org" site. When visiting on Chrome, there is not a problem. Is that site just privileged on Firefox ?

Asked by waste 1 day ago

Answered by TyDraniu 1 day ago

  • Solved

Firefox url and search bar display issue since last update (126)

There is a display issue when I search anything in the url bar. It goes up the window, and disappears completely if many suggestions are made. The issue disappears when i… (read more)

There is a display issue when I search anything in the url bar. It goes up the window, and disappears completely if many suggestions are made. The issue disappears when in troubleshooting mode. I disabled all plugins, changed the theme to no avail.

Asked by jacquessanson 2 days ago

Answered by cor-el 2 days ago

  • Solved

Latest update glitched firefox unusable

Hi After the latest update, the address bar dissapears everytime I click on it to type in an address. It gets hidden behind previous addresses I visited. Completely unusa… (read more)

Hi After the latest update, the address bar dissapears everytime I click on it to type in an address. It gets hidden behind previous addresses I visited. Completely unusable. I have no idea why it is so bad and how to fix, please help. Thanks

Asked by Randi Taylor 3 days ago

Answered by Randi Taylor 2 days ago

  • Solved

Waterfox Facebook Glitch

Hello, while using Waterfox, recently, while on Facebook, the time a post was made on any given page stopped being shown except for the most recent - newest - one. Per th… (read more)

Hello, while using Waterfox, recently, while on Facebook, the time a post was made on any given page stopped being shown except for the most recent - newest - one. Per the attached screenshots, the newest post shows that it was put up 26 mins before I got the screenshot, the post prior to that one does not show how long it's been since it was made. This is only in Waterfox. Not a problem with Firefox, Chrome or Edge. Waterfox is my browser of choice for all social media, so this is particularly problematic. Thanks for any help in resolving this.

~ Bruce in Hawai'i

Asked by Bruce Wheeler 3 days ago

Answered by jonzn4SUSE 3 days ago

  • Solved

Most sites will not connect due to security issues

I am running Firefox 126.0-1 on an Arch Linux system. Most websites are failing to connect for security reasons. Some sites, including google.com and nytimes.com, fail w… (read more)

I am running Firefox 126.0-1 on an Arch Linux system. Most websites are failing to connect for security reasons.

Some sites, including google.com and nytimes.com, fail with an "SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER" error, and their certificates confirm that they are respectively issued by Google Trust Services LLC and DigiCert Inc.

The website archlinux.org errors with "MOZILLA_PKIX_ERROR_MITM_DETECTED", stating that "Software is Preventing Firefox From Safely Connecting to This Site", citing in particular ISRG Root X1 as the problem. The certificate confirms that it is issued by Let's Encrypt.

The website duckduckgo.com simply errors with "SEC_ERROR_PATH_LEN_CONSTRAINT_INVALID" and states "Secure Connection Failed"

I have confirmed in preferences that my proxy settings are set to "No proxy" and the problem persists across troubleshooting mode and making a new profile. I have also tried removing the cert9.db file in a given profile folder.

Asked by david.carlip 3 days ago

Answered by david.carlip 3 days ago

  • Solved

Dead keys not working only in a specific profile

Today I noticed that typing characters with accents like á, ã, â, etc. doesn't seem to work at all from firefox, they all end up ignoring the dead key and just typing the… (read more)

Today I noticed that typing characters with accents like á, ã, â, etc. doesn't seem to work at all from firefox, they all end up ignoring the dead key and just typing the letter itself. It can render them just fine and I can paste them from another app normally too, but actually typing them is impossible from firefox.

After trying to troubleshoot, I eventually found out a few things: - iBus is not at fault, since it works in every other app and I even restarted it, but the problem persists - This only happens in my main profile, newly created profiles don't have that problem - The problem still happens on troubleshoot mode (as long as it is my main profile) - Compose key also doesn't work (I don't want to use compose key anyway, because my keyboard has specialized dead keys, but I at least tried it)

I suspect the problem lies in a setting on about:config that's different from newly created profiles, but I have no idea which and Ctrl+F searching this site doesn't show any relevant configuration that might be the culprit.

Asked by Kazuma 4 days ago

Answered by Kazuma 3 days ago

  • Solved

Firefox Sync And Windows System Restore -- Backup Files Saved?

Full scenario: Computer had some issues, so I set up Windows Backup/Restore to a point just before resetting it, saving that data to an external drive. Then, I reset Wind… (read more)

Full scenario: Computer had some issues, so I set up Windows Backup/Restore to a point just before resetting it, saving that data to an external drive. Then, I reset Windows, choosing the option that lets you keep your files (most of them it looks like) while it reinstalls everything else.

I knew it'd wipe Firefox and I'd need to reinstall it, but when I synced my account, it didn't have logs. The logs are archives of various chats on a website I used to talk to friends. I know those used to be accessible through Firefox's directory under Program Files by checking the data saved for that website (something I had to do once before to remove corrupted logs), but that data obviously wouldn't be there now.

I should've considered this beforehand but I had no idea that data for different websites might not be included in a sync. It does have files for Firefox but I decided not to touch them, since I'd already synced and I didn't know if reverting to that Backup might break Firefox somehow. Or worse, cause me to lose MORE data.

Question now is, what's the chance those might be in that backup I saved? More specifically, data stored about websites I visited.

Asked by Always Tired (Jensen Draws) 4 days ago

Answered by Always Tired (Jensen Draws) 3 days ago

  • Solved

Startpage Search Engine

This problem exists ONLY on Firefox. I vary search engines, from DuckDuckGo to Presearch and Startpage depending on the search results I get. For no apparent reason I wi… (read more)

This problem exists ONLY on Firefox. I vary search engines, from DuckDuckGo to Presearch and Startpage depending on the search results I get.

For no apparent reason I will get a "suspended connection" message on Startpage while using the Firefox browser. I have included both the link and a screenshot of the problematic page. The page will open perfectly several times, and then suddenly, in the same session, if I open a new Startpage tab, this message will appear. While the suspended connection message is visible in Firefox / Startpage, I will try Startpage in Edge, Opera, Chrome and Midori, and they all open to the Starpage beautifully.

I am using the Firefox 125.0.3 browser, I have cleared caches and cookies, and run full malware scans, with zero negative results, and yet this problem persists. It is sporadic, and does not occur on a predictable basis. It occurs whether the Mozilla VPN is on or not, and switching from on to off or off to on changes nothing, even after refreshing the page.

I am assuming that this is a Firefox issue, as the problem does not occur on other browsers

I can easily switch browsers and / or search engines, but Firefox in conjuction with Startpage is my preferred combo. I just find it frustrating in that I cannot fix it myself.

So....Ehhhh...what's up doc?

https://www.startpage.com/sp/captcha-block#?bc=US&bi=QuadraNet&be=a2667ecaaf93ae9c091acfff4cebeacc&bds_t=1715638671T77bc1f599823650a2bba749db91bb9c806807a1edc0a34414bf50516dbe0e125&bds_s=dd88ea12048c4efdb6fb4d366c52ae8f&lui=english&cat=web&language=english&t=night&cmd=gen_page

Asked by EmJay Dubbya 6 days ago

Answered by EmJay Dubbya 3 days ago

  • Solved

macOS disable Firefox default browser prompt non-interactively

I am trying to configure Firefox on macOS to not prompt the user to make it the default browser. I am using the following script to create the profile and set the user p… (read more)

I am trying to configure Firefox on macOS to not prompt the user to make it the default browser.

I am using the following script to create the profile and set the user preferences after installing Firefox by copying `Firefox.app` from the downloaded DMG: ```

  1. !/bin/sh

open -a Firefox.app --args -CreateProfile default sleep 1

write_userpref() { USER=$(whoami) PROFILE=$(ls -1 "/Users/${USER}/Library/Application Support/Firefox/Profiles/" | grep -E "\.default$") cat << EOF > "/Users/${USER}/Library/Application Support/Firefox/Profiles/${PROFILE}/user.js" // mandatory comment? user_pref("app.update.auto", false); user_pref("app.update.disable_button.showUpdateHistory", false); user_pref("app.update.enabled", false); user_pref("breakpad.reportURL", ""); user_pref("browser.newtabpage.activity-stream.feeds.topsites", false); user_pref("browser.newtabpage.activity-stream.feeds.section.topstories", false); user_pref("browser.tabs.crashReporting.sendReport", false); user_pref("browser.discovery.enabled", false); user_pref("browser.defaultbrowser.notificationbar", false); user_pref("browser.shell.checkDefaultBrowser", false); user_pref("browser.shell.didSkipDefaultBrowserCheckOnFirstRun", false); user_pref("browser.shell.skipDefaultBrowserCheckOnFirstRun", true); user_pref("browser.newtabpage.enabled", false); user_pref("experiments.enabled", false); user_pref("extensions.pocket.enabled", false); user_pref("toolkit.telemetry.enabled", false); user_pref("update_notifications.enabled", false); EOF }

write_userpref

open -a Firefox.app --args -new-tab -P default "about:blank" sleep 3 osascript -e 'quit app "Firefox"' sleep 2

open -a Firefox.app --args -P default about:blank ```

Here's the behaviour I'm seeing:

  1. Firefox starts to an `about:blank` tab, however there is a second "Firefox Privacy Notice" tab
  2. AppleScript quits Firefox
  3. Firefox starts to an `about:blank` tab, however it is now prompting me to make it the default browser

I do not want Firefox to prompt the user to become the default browser.

My ideal scenario is that Firefox starts without the "Firefox Privacy Notice" tab and without prompting me to make it the default browser. From the observed behaviour, this doesn't seem possible.

Can anyone tell me how I can accomplish this without user interaction or MDM?

Asked by hal.martin 4 days ago

Answered by hal.martin 3 days ago

  • Solved

pages like nytimes.com and onepiecedle.net (wordle clone) break in 126

On nytimes.com some page elements are missing like pictures. the onepiecedle page just displays the background. In Pic1 you can see what the page is supposed to look lik… (read more)

On nytimes.com some page elements are missing like pictures. the onepiecedle page just displays the background.

In Pic1 you can see what the page is supposed to look like, here opened in chrome

In Pic 2 you can see what it looks like in Firefox 126

I tested troubleshoot mode, private window, etp off, private window, hardware accel. on/off, nothing seems to work.

Asked by jan237 4 days ago

Answered by jan237 4 days ago